• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Italian Subway Broodjes (video)

Italian Subway Broodjes (video)

9 oktober 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Voor de liefhebbers van de broodjes van Subway: Maak nu zelf je ‘Subway Rolls’ ! Ik heb deze broodjes met regelmaat afgehaald, maar nu kun je dus lekker zelf thuis aan de slag. Maak een Italian Subway Broodje, beter bekend als de B.M.T !

De Italian B.M.T. Sandwich maken

ALs ik toevallig in de stad ben rond lunchtijd, dan loop ik ook gerust binnen bij Subway voor een take away sandwich. En laat de Italian B.M.T. dan ook mijn favoriet zijn! Het is de combinatie van diverse Italiaanse vleeswaren, met knapperige groenten, een dot mayonaise en super zachte oregano broodjes die het zo’n lekkere traktatie maken. Dus ik kon ook niet wachten om thuis zelf met de Italian Subway broodjes aan de slag te gaan.

recept italian subway broodjes
recept italian subway broodjes maken © bettyskitchen.nl

Lunchen met brood

Het recept voor deze ‘Subway Rolls‘ (de broodjes dan he) komt van de website van de Kookmutsjes. Zij maken wel vaker overheerlijke zachte broodjes en deegwaren om van te watertanden! Beleg de Italiaanse Subway broodjes vervolgens met jouw favoriete toppings! Ter inspiratie heb ik hieronder mijn favoriete beleg voor deze broodjes toegevoegd en dan weet je in ieder geval dat deze combinatie hemels is! Lekker van genieten dus! Voor de liefhebber: deze clubsandwich met kalkoen en frambozen is ook een aanrader voor een broodlunch! Net als deze clubsandwich met brie en salami! Oeh lala lunchen met brood wordt wel ineens heel decadent!


Recept video: Italian Subway Broodjes

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Italian Subway Broodjes

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de liefhebbers van de broodjes van Subway: Maak nu zelf je ‘Subway Rolls’ ! Met dit recept voor het brooddeeg laat ik je meteen mijn favoriete beleg zien. Maak nu dus zelf een Italian Subway Broodje, beter bekend als de B.M.T !

  • Author: Afgeleid van Kookmutsjes.com
  • Prep Time: 2 uur
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur en 15 minuten
  • Yield: 5 stuks 1x
  • Category: lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Subway Broodjes:

  • 600 gr Patent bloem
  • 20 gr fijne suiker
  • 10 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • 65 ml zonnebloemolie + extra
  • 350 ml handwarm water

Broodjes topping:

  • beetje (plantaardige) melk
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl sesamzaadjes (optioneel)
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Broodjes beleg:

  • rauwkost (bijv. ijsbergsla, rode ui, paprika, tomaten of komkommer)
  • salami
  • ham (optioneel)
  • pepperoni
  • jonge kaas
  • jalapenos (optioneel)
  • mayonaise

Instructions

  1. Stop de patentbloem in de mengkom van de keukenmixer. Roer hier de suiker doorheen. Maak twee kuiltjes en vul deze met het zout en de ander met de gist. Dek af met wat bloem. Giet nu de olie in de kom en vervolgens het water. Plaats een deeghaak en kneed het bloem gedurende 5 minuten op middelmatige snelheid tot een soepel deeg. Als je het met de hand kneed trek hier dan 10 minuten voor uit.
  2. In een separate kom voeg je 1 eetlepel olie toe. Schep het deeg hierin, draai rond tot alles in olie bedekt is. Leg een droge theedoek over de kom en laat op een warme plek, rijzen, gedurende 1 uur of tot het deeg in volume verdubbeld is.
  3. Meng in een kommetje de kruiden, sesamzaadjes en geraspte parmezaanse kaas door elkaar en zet de broodtopping apart.
  4. Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en schep hier het deeg op. Verdeel het deeg in 5 stuks en draai hier bollen van.
  5. Druk elke bol iets plat met je handen of een deegroller. (15 bij 15 cm) en rol het vervolgens luchtig op. Knip met je vinger(s) de naad dicht en rol vervolgens uit tot een staaf van 23 cm lang. Leg deze staven op een bakplaat met bakpapier.
  6. Kwast elk brood in met een beetje melk en strooi er vervolgens het Italiaanse kruidenmengsel met kaas overheen. Druk heel lichtjes aan. Laat dit deeg nu voor de tweede keer rijzen. Na 45 minuten zou het deeg weer volume verdubbeld moeten zijn.
  7. Verwarm kort daarvoor de oven vast voor op 200 graden (180 hete lucht).
  8.  Kerf daarna elk broodje in met een scherp mes (ik deed 5 schuine sneetjes per broodje) en bak de Subway rolls daarna af in het midden van de oven gedurende 10 – 13 minuten. Je kunt eventueel de laatste 2-3 minuten ook de grill functie aanzetten, zodat de bovenkant een nog mooier bruinings kuurtje krijgt.
  9. Laat de Subway broodjes 5 minuten koelen op de bakplaat, buiten de oven. Verplaats daarna naar een rooster en laat volledig afkoelen. 
  10. Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg deze met jouw favoriete toppings! Mijn vaste Subway treat heeft: sla, komkommer, tomaat, (soms ook rode ui en paprika), plakjes jonge kaas, salami, (ham), pepperoni (en soms ook zelfs wat jalapenos voor de pit). Smeer tot slot wat mayonaise op de bovenste helft van het broodje en druk op elkaar. 

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Eet je liever geen varkensvlees? Deze sub is ook heerlijk als je de pepperoni (en/of ham) vervangt door plakjes gebraden kipfilet (vleeswaren) en de salami door de Turkse Sucuk worst (met knoflook) !

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept italian subway broodjes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italian Subway Broodjes wilt maken!

Category: Deeg recepten, Lunch recepten Tags: Amerikaanse keuken, brood, club sandwich, Kaas, komkommer, kookvideo, mayonaise, Parmezaanse kaas, pepperoni, salami, Sandwich, sla, stokbrood, Subway, tomaten, uienpoeder

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tel Aviv style borrelplank
Volgend bericht: Vegan Junk Food Bar in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elly

    14 november 2022 om 1:34 pm

    Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt. Super lekker. Ik heb nu een bruine versie van gemaakt. De helft tarwemeel en de helft volkoren. Ook heel goed gelukt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 november 2022 om 5:09 pm

      Hi Elly, dat is super om te horen! dank je wel voor de tip!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in