Print

Recept: Italian Subway Broodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de liefhebbers van de broodjes van Subway: Maak nu zelf je ‘Subway Rolls’ ! Met dit recept voor het brooddeeg laat ik je meteen mijn favoriete beleg zien. Maak nu dus zelf een Italian Subway Broodje, beter bekend als de B.M.T !

  • Author: Afgeleid van Kookmutsjes.com
  • Prep Time: 2 uur
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur en 15 minuten
  • Yield: 5 stuks 1x
  • Category: lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Subway Broodjes:

  • 600 gr Patent bloem
  • 20 gr fijne suiker
  • 10 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • 65 ml zonnebloemolie + extra
  • 350 ml handwarm water

Broodjes topping:

  • beetje (plantaardige) melk
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl sesamzaadjes (optioneel)
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Broodjes beleg:

  • rauwkost (bijv. ijsbergsla, rode ui, paprika, tomaten of komkommer)
  • salami
  • ham (optioneel)
  • pepperoni
  • jonge kaas
  • jalapenos (optioneel)
  • mayonaise

Instructions

  1. Stop de patentbloem in de mengkom van de keukenmixer. Roer hier de suiker doorheen. Maak twee kuiltjes en vul deze met het zout en de ander met de gist. Dek af met wat bloem. Giet nu de olie in de kom en vervolgens het water. Plaats een deeghaak en kneed het bloem gedurende 5 minuten op middelmatige snelheid tot een soepel deeg. Als je het met de hand kneed trek hier dan 10 minuten voor uit.
  2. In een separate kom voeg je 1 eetlepel olie toe. Schep het deeg hierin, draai rond tot alles in olie bedekt is. Leg een droge theedoek over de kom en laat op een warme plek, rijzen, gedurende 1 uur of tot het deeg in volume verdubbeld is.
  3. Meng in een kommetje de kruiden, sesamzaadjes en geraspte parmezaanse kaas door elkaar en zet de broodtopping apart.
  4. Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en schep hier het deeg op. Verdeel het deeg in 5 stuks en draai hier bollen van.
  5. Druk elke bol iets plat met je handen of een deegroller. (15 bij 15 cm) en rol het vervolgens luchtig op. Knip met je vinger(s) de naad dicht en rol vervolgens uit tot een staaf van 23 cm lang. Leg deze staven op een bakplaat met bakpapier.
  6. Kwast elk brood in met een beetje melk en strooi er vervolgens het Italiaanse kruidenmengsel met kaas overheen. Druk heel lichtjes aan. Laat dit deeg nu voor de tweede keer rijzen. Na 45 minuten zou het deeg weer volume verdubbeld moeten zijn.
  7. Verwarm kort daarvoor de oven vast voor op 200 graden (180 hete lucht).
  8.  Kerf daarna elk broodje in met een scherp mes (ik deed 5 schuine sneetjes per broodje) en bak de Subway rolls daarna af in het midden van de oven gedurende 10 – 13 minuten. Je kunt eventueel de laatste 2-3 minuten ook de grill functie aanzetten, zodat de bovenkant een nog mooier bruinings kuurtje krijgt.
  9. Laat de Subway broodjes 5 minuten koelen op de bakplaat, buiten de oven. Verplaats daarna naar een rooster en laat volledig afkoelen. 
  10. Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg deze met jouw favoriete toppings! Mijn vaste Subway treat heeft: sla, komkommer, tomaat, (soms ook rode ui en paprika), plakjes jonge kaas, salami, (ham), pepperoni (en soms ook zelfs wat jalapenos voor de pit). Smeer tot slot wat mayonaise op de bovenste helft van het broodje en druk op elkaar. 

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Eet je liever geen varkensvlees? Deze sub is ook heerlijk als je de pepperoni (en/of ham) vervangt door plakjes gebraden kipfilet (vleeswaren) en de salami door de Turkse Sucuk worst (met knoflook) !