• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

12 maart 2018 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag bereidde ik deze lekkere Indiase currytaart met erwtjes en linzen. Een kruidige, hartige taart die je in een mum van tijd in de oven hebt staan. Vol met gezonde groenten én vegetarisch.

Currypasta

In dit gerecht heb ik kant-en-klare curry pasta gebruikt, dat vind ik zo handig. Je kunt het namelijk voor van alles gebruiken: naast dit recept bijvoorbeeld ook met kip, groenten en rijst of in deze heerlijke Indiase gele currysoep.

Curry pasta is een mix van verschillende kruiden. Er zijn verschillende kleuren curry pasta (rood, geel en groen) die allen ook weer anders smaken. Ik gebruikte in dit recept de gele variant met rode peper, geelwortel en kruiden, de meest milde vorm.

Indiase currytaart met erwtjes en linzen 1

Indiase curry taart maken

Daarnaast bespaart zo’n potje curry pasta veel tijd en moeite… Ik heb een aantal jaar geleden wel eens zelf ‘curry kruiden’ leren maken tijdens een workshop. Dat is absoluut heel lekker, maar ook best wel een werkje. Bovendien staat meteen je hele keukenkast vol met allerlei soorten en maten kruiden;) Ik kies dan ook al snel voor zo’n kant-en-klare variant (wel graag zonder chemische toevoegingen!). Wat gebruik jij het liefste?

Print

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Indiase currytaart met erwtjes en linzen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 8 plakken filodeeg
  • 250 gram bruine linzen (bv. uit blik)
  • 125 gram tuinerwten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Een flinke hand kiemen
  • 2 eieren
  • 150 ml. slagroom
  • 2 el. gele curry pasta
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie

Instructions

  1. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, haal deze er dan uit om goed te ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. 
  2. Snij de ui in dunne ringen en pers de teentjes knoflook alvast uit. Was de linzen en erwten (hou ze wel apart) en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg dan de linzen, knoflook en de gele curry pasta toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm het een paar minuten. Vervolgens zet je het vuur uit en laat het mengsel nog even in de pan. 
  4. Pak een kom en klop daarin de eieren los met de slagroom. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. 
  5. Vet een bakvorm in met kokosolie. Als de olie niet vloeibaar is, zet je hem even in de oven die aan het voorverwarmen is. Bestrijk de bladeren filodeeg aan beide kanten met de kokosolie en bekleed de bodem van je taartvorm hiermee. Zorg ervoor dat de rand hoog genoeg is. Filodeeg is overigens best dun, dus je kunt de bodem het beste dubbel beleggen zodat de vulling er straks niet doorheen komt. 
  6. Vervolgens roer je de gebakken linzen en uien door de eieren met room. Giet dit in de taartvorm. Verdeel de erwtjes eroverheen en druk ze een beetje in het mengsel.
  7. Plaats de Indiase currytaart voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou het in de tussentijd goed in de gaten, als de filodeeg-randen te hard gaan (verbranden) zet je de taart iets lager in de oven. 
  8. Laat de Indiase currytaart na de oventijd licht afkoelen voordat je hem aansnijdt. Strooi de kiemen eroverheen. 

Eet smakelijk!

 

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: het voordeel van hartige taart is dat je het warm én koud kunt nuttigen. Heb je een puntje over (of zorg ervoor dat je een puntje overhoudt;), bewaar die dan lekker voor de lunch de dag erna. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Indiase currytaart met erwtjes en linzen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: curry, filodeeg, hartige taart, hoofdgerechten, Indiase keuken, linzen, Nanda Appelman, tuinerwten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers
Volgend bericht: Weekvlog #9 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Martina

    10 maart 2024 om 10:15 pm

    Heel erg lekker! We hebben genoten van deze heerlijke taart.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee