• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met rabarber en aardbeien

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

12 juni 2014 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Het is nog volop rabarber seizoen! Dus we gaan lekker genieten van deze vrolijke roze stengel! Ontbijt bijvoorbeeld eens met havermoutpap met rabarber en aardbeien.

S’ochtends ontbijt ik heel dikwijls met havermout en vers fruit. Havermoutpap is een voedzaam ontbijt en zorgt er voor dat ik aardig wat uren ‘vol’ zit.  Maar omdat op dit moment de rabarber natuurlijk helemaal van het seizoen is, bedacht ik dit zoete ontbijtrecept voor havermoutpap met rabarber en aardbeien. Dat past nu namelijk helemaal in het seizoen en die fris-zoet-zure combinatie is verrukkelijk om mee wakker te worden. Zowieso maak ik aan het begin van de seizoen graag een pot rabarber jam met steranijs, zodat ik hier een aantal weken lekker van kan genieten. In het recept hieronder vind je dan een snelle en aangepaste versie.

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

De compote van rabarber-aardbeien is meteen een flinke portie, die je gerust een week in de koelkast kunt bewaren. Deze lepel je s’ochtends dan lekker door de havermout pap. Maar is ook lekker op brood (als jam), of over ijs of een ander toetje. Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere recepten met rabarber. Je had het misschien niet gedacht, maar de zure groente blijkt verrukkelijk in taart recepten of in andere zoetigheden.



Print

Recept: Havermoutpap met rabarber en aardbeien

havermoutpap met rabarber en aardbeien
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Havermout is een uitstekende start van de dag. Nu de rabarber in het seizoen is maak je hier heel eenvoudig een havermoutpap met rabarber en aardbeien mee.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten havermoutpap:

  • 4 eetlepels havermout,
  • 250 ml (amandel) melk,
  • eetlepel pompoenpitten.

Ingrediënten rabarber – aardbeien compote:

  • 250 gram rabarber (circa 2 stengels),
  • 50 gram (kokosbloesem) suiker,
  • handje aardbeien,
  • halve theelepel vanile essence,
  • scheutje water,
  • pompoenpitten

 

Extra:

  • kleine kookpan, voor de havermout,
  • grotere kookpan, voor de compote,
  • staafmixer, of blender met pulse stand,
  • 1 schoongemaakte en gesteriliseerde jampot(ten) met deksel(s).

Instructions

  1. Maak als eerste de rabarber-aardbeien compote: Schil de rabarber (om de draden te verwijderen), snijd de uiteinde eraf, en de rest in stukjes van 2 cm. Was de aarbeien en verwijder het kroontje. Doe alle ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan, en breng aan de kook. Laat dit minstens 10 minuten zachtjes doorkoken, en roer regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Als je kokosbloesem suiker gebruikt, dan wordt de compote vrij donker van kleur.
  2. Gebruik een staafmixer of blender, en maal de compote fijn. Je wilt de stukken er uit hebben, maar je mag nog wel duidelijk de ‘draden’ van de rabarber zien. 
  3. Voor het ontbijt maak je de pap: doe de melk en de havermout in een kleine pan en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 10-15 minuten koken, tot je een pap hebt. Let op dat deze niet aanbrand, en roer regelmatig om aankoeken te voorkomen.
  4. Giet de havermoutpap in een kommetje, schep hier 1-2 eetlepels rabarber-aardbeien compote overheen, en garneer met de pompoenpitten. Deze havermoutpap met rabarber dient wel direct opgegeten te worden.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

Heb je nog rabarber-aardbeien compote over? Schep dit in een schoongemaakte jampot en bewaar nog enkele dagen in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

Category: Ontbijt Recepten Tags: compote, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, kokosbloesemsuiker, Nederlandse keuken, rabarber, vanille, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de pers #2
Volgend bericht: Het alfabet broodje (voor echte mannen) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Geertje

    25 juni 2022 om 10:55 am

    Dank je wel voor deze gezonde recepten!!
    Geïnspireerd door jou heb ik radarbermoes met appel en pruimen gemaakt zonder verdere toevoegingen, ook erg lekker. Ik hou niet zo van aardbeien verwerkt in een gerecht, vandaar de aanpassing.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juni 2022 om 9:13 am

      Maar wat een ontzettend lekkere aanpassing! Bedankt voor het delen en geniet er van!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. HAVERMOUTPAP MET RABARBER EN AARDBEIEN – Dehuiscomputer schreef:
    18 juni 2018 om 6:41 pm

    […] Een recept van Bettys kitchen.  […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee