• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige worteltaart (met aardappels en kaas)

Hartige worteltaart (met aardappels en kaas)

13 maart 2014 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Het zal wel weer de tijd van het jaar zijn, maar de laatste weken ben ik in de ban van wortels. Niet omdat mijn zicht minder aan het worden is hoor, maar gewoon omdat ik in zo’n fase zit dat ik wortels ineens heel lekker vind.  Neem bijvoorbeeld deze hartige worteltaart met aardappels en kaas.

Hartige worteltaart met aardappels en kaas
Maar naast mijn juices en hutspotten werd het nu eens tijd voor een worteltaart. Nee, geen zoete variant met roomkaas topping… want dat kan ik mijn heupen nu echt niet aandoen met al dat sporten… Maar een hartige variant die wat meer van een quiche wegheeft.

Het recept voor deze hartige worteltaart kwam ik tegen in de Streekmolen krat van afgelopen week en hij is bij ons thuis meteen als favoriet bestempeld. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en serveer er hooguit een groene salade bij voor een complete maaltijd.

Het bakken van deze hartige worteltaart luistert overigens heel nauw, want als je deze te lang of te heet bakt, dan heb je kans dat hij te droog wordt. Rasp dan eventueel een beetje extra kaas om de bovenkant mee te bestrooien en dit maakt het dan ook meteen wat vochtiger.

Dit is een goede tip voor als je deze hartige worteltaart met bijvoorbeeld 2 personen eet en je hem de volgende dag dus nog een keertje dient op te warmen. Maar goed, enjoy! Want het is gewoon weer eens wat anders.

Recept voor hartige worteltaart (met aardappels en kaas):

(vegetarisch hoofdgerecht voor 3 – 4 personen)

Ingrediënten:

  • 600 g winterpeen, schoongemaakt en in stukken,
  • 120 g (kruimige) aardappels, geschild en in stukken,
  • 100 g geraspte gruyère of een andere pittige kaas,
  • nootmuskaat,
  • 3 (grote) eieren,
  • 75 gram sla melange,
  • 1 komkommer,
  • olijfolie
  • witte wijn azijn,
  •  zout, peper

Extra: Springvorm 24 cm doorsnede + bakpapier.

Bereidingstijd: 15 + 60 minuten.

Bereidingswijze hartige worteltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden/145 hete lucht. Bekleed de springvorm met pakpapier.
  2. Kook de stukken wortel samen met de aardappelen beetgaar in een pan met water en een beetje zout. Houdt hiervoor een kooktijd aan van minstens 15 minuten, en proef dan een stukje. Giet hierna af, laat goed uitlekken en pureer met een puree stamper.
  3. Klop ondertussen in een mengkom de eieren los. Voeg dan de puree samen met de geraspte kaas bij de eieren. Meng alles goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat de taart zo’n 45-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Laat daarna een klein beetje afkoelen.
  4. Maak vervolgens een salade van sla en plakjes komkommer. Breng op smaak met zout, peper, olie en de azijn.
  5. Serveer de hartige worteltaart het liefst nog een beetje warm, en bestrooi eventueel met nog een beetje extra geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Hartige worteltaart met aardappels en kaas

(recept is afgeleid van : Streekmolen)

Category: Lunch recepten, Recepten algemeen, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, azijn, eieren, Glutenvrij, Kaas, komkommer, nootmuskaat, Paas Recepten, sla, Streekmolen, vegetarisch, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Granola met appel en cranberry
Volgend bericht: Restaurants met spectaculair uitzicht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerda

    15 maart 2014 om 11:56 pm

    haha moest wel lachen dat je pakpapier moet gebruiken…foutje moet kunnen maar lijkt me wel lekker om dit heel gauw een keer te maken! 🙂

    Beantwoorden
  2. Annemarie

    17 maart 2014 om 4:12 pm

    Mmm , komt deze week bij ons op tafel.
    Leuk en duidelijk recept.

    Beantwoorden
  3. Annemarie

    6 april 2014 om 5:53 pm

    We hebben de hartige worteltaart net gegeten , was heerlijk, voor herhaling vatbaar!
    Bedankt voor het idee

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 april 2014 om 7:03 am

      Hi Annemarie,
      leuk om te horen! groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Angelique

    25 oktober 2020 om 1:42 pm

    Vandaag de taart gemaakt omdat ik een TooGoodToGo box had gekocht. Wortels (uit de box), aardappelen en eieren in huis. In plaats van kaas Philadelphia bieslook en kiprollade (uit de box) toegevoegd. Smaakte er goed en ik heb een aantal lunches op voorraad. 😋

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2020 om 12:27 pm

      Dat is leuk om te horen!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 34 Hartige Taartrecepten Die Je Gemakkelijk Zelf Kunt Maken schreef:
    17 december 2018 om 1:45 pm

    […] Betty’s Kitchen wortelen, aardappels en kaas in deze lekkere worteltaart. Nieuwsgierig? Klik hier voor het […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee