• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Hartige granola met noten en pitten

Hartige granola met noten en pitten

25 mei 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Vandaag deel ik dit lekkere recept van hartige granola met je. Ongetwijfeld ben je wel bekend met zoete granola. Die lekkere, knapperige granen die je yoghurt in de ochtend een stuk smaakvoller en gezelliger maken.

Hartige granola als snack

Ontbijten met granola is inmiddels een van de normaalste zaken ter wereld. Maar heb je ook wel eens gehoord van hartige granola? Dit kun je bijvoorbeeld serveren in de soep, op een belegd broodje, over de salade of gewoon zo uit het vuistje eten. Hartige granola is namelijk heerlijk als snack! Je kunt de granola zo’n 2-3 weken bewaren in een goed afgesloten pot. Betty heeft eerder ook bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor tropische granola met mango en kokos gedeeld.

recept voor hartige granola

Variatietips hartige granola

Je kunt eindeloos variëren met deze hartige granola. Dus vervang ingrediënten vooral naar eigen wens of voeg toe wat je lekker vindt. Denk aan specifieke noten, pijnboompitten, sesamzaad of bepaalde kruiden. Zorg er wel voor dat de verhouding havervlokken, noten, pitten en zaden vergelijkbaar blijven. Zodat ook voldoende kokosolie en eiwit is toegevoegd om de granola te laten brokkelen. Maar probeer het gerust eens, en wellicht wordt je hier net zo’n fan van als van ‘zoete’ granola.


Print

Recept: Hartige granola

recept voor hartige granola
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je wel eens gehoord van hartige granola? Dit kun je bijvoorbeeld serveren in de soep, op een belegd broodje, over de salade of gewoon zo uit het vuistje eten. Een heerlijke hartige crumble gemaakt van havervlokken, noten en pitten. Deze variant maak ik met zongedroogde tomaten en boerenkool.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: Zo’n 300 gram granola
  • Category: Bijgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram grove havervlokken
  • 100 gram ongebrande, ongezouten notenmix
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 10 gram gedroogde champignons
  • 5 zongedroogde tomaten (niet op olie)
  • 2 handen verse boerenkool
  • 4 el. kokosolie
  • 1 eiwit (ca 30 gr)
  • 1 el. (geroosterde) paprikapoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor 175 graden Celsius. Leg het ovenrooster alvast op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Voeg de havervlokken samen met de notenmix, boerenkool, zonnebloem- en pompoenpitten in een ruime kom. Vervolgens voeg je de paprikapoeder, knoflookpoeder en een flinke snuf zout en peper toe.
  3. Verwarm de kokosolie iets zodat deze vloeibaar wordt. Scheid het eiwit van de eidooier en bewaar het eiwit. Kluts dit licht schuimig en roer vervolgens door de vloeibare kokosolie. Giet dit mengsel in de kom en schep of kneed alles goed door elkaar.
  4. Verdeel de inhoud van de kom over het bakpapier en verspreid zoveel mogelijk. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussendoor nog een keer om zodat alles goed geroosterd wordt. Let vooral op dat er niks verbrand, dit kan nogal eens verschillen per oven.
  5. Ondertussen snij je de gedroogde champignons en tomaten alvast heel fijn. Zodra de hartige granola gaar is laat je het goed afkoelen. De champignons en zongedroogde tomaten schep je erdoorheen. En dan: klaar om aan te vallen, want deze eerste nog lauwwarme en knapperige portie smaakt wel het allerlekkerst.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor hartige granola © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf hartige granola wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: Amerikaanse keuken, granola, hartig, havervlokken, Nanda Appelman, noten, Paas Recepten, pitten, vegetarisch, zaden

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten)
Volgend bericht: Pimientos de padrón »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee