• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

14 september 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Wil je eens een ander ‘soort’ontbijtje uitproberen? Elke dag havermoutpap gaat namelijk ook een keer vervelen, dus varieer eens met deze Oosterse griesmeelpap.

griesmeelpap suji

In India wordt dit warme ontbijt ‘Suji’ genoemd, wat eigenlijk hetzelfde betekent als griesmeel. En wij serveren hem met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit.

Ontbijten met griesmeelpap

Laatst was ik bij een vriendin en ze vertelde dat haar man dit ontbijtje voor haar had gemaakt. Ok…. Ik moest even wennen aan het idee van een griesmeelpap, maar wilde het natuurlijk wel uitproberen. Het recept komt van haar Indiase schoonfamilie, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Met gewone griesmeel,die in de supermarkt te verkrijgen is, en wat heerlijke smaakmakers, die het ontbijtje volgens mij nog lekkerder maakt!

Griesmeelpap warm of koud serveren?

Dat kan dus allebei! Ik at de griesmeelpap warm en dat bevalt sóchtends toch vaak het beste. Maar als je gekookte of gebakken griesmeel koud laat worden, stijft het op, dus dan kun je het bijvoorbeeld in een puddingvorm, als toetje of tussendoortje serveren. Betty maakte bijvoorbeeld ook deze traditionele Griekse Halva Cake van griesmeel.

Print

Recept: Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (tarwe)griesmeel
  • 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 40 gram rozijnen
  • 3 el. ghee (Indiase geklaarde boter)
  • 1 tl. anijszaadjes
  • 1 el. chiazaad
  • 75 gram suiker
  • Een hand gedroogde pruimen, abrikozen en/of dadels
  • Snuf zout

Instructions

  1. Het is lekker om de griesmeel achteraf met gewelde rozijnen te bestrooien. Wel de rozijnen geruime tijd van tevoren in koud water.
  2. Doe de anijszaadjes en chiazaad in een droge wokpan en rooster ze kort op hoog vuur. Schud de pan regelmatig. Voeg vervolgens de griesmeel toe in de (droge) pan. Rooster de griesmeel tot het lichtbruin begint te kleuren. Het gaat nu ook al lekker ruiken in de keuken. Schud de pan ook nu regelmatig zodat het niet gaat aanbranden. 
  3. Breng ondertussen alvast een liter water aan de kook. Zet een tweede droge pan op laag vuur en rooster hierin de cashewnoten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud ook deze pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Vooral veel schudden en roeren is wel een beetje het thema van dit gerecht:)
  4. Roer de suiker door de griesmeel, samen met een snuf zout. Vervolgens voeg je de ghee toe aan de pan en roer het mengsel goed door zodat alle ingrediënten met elkaar vermengen. Voeg beetje bij beetje het hete water toe en blijf ondertussen goed roeren. Je kunt naar eigen wens wat meer of minder water toevoegen waardoor de griesmeel smeuïger of dikker wordt. Net wat je zelf lekker vindt.
  5. Als je de griesmeel koud wilt serveren, schept het dan in een (pudding)vorm en laat het mengsel afkoelen en opstijven. Wil je de griesmeel warm serveren (dat is heel lekker), serveer het dan direct.
  6. Voor het serveren snij je het gedroogde fruit in reepjes en verdeel dit over de griesmeel. Strooi als laatst ook de geroosterde cashewnoten en gewelde rozijnen erover. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

PS. Geïnspireerd door dit gerecht met griesmeel? Kende je dit recept voor Halva – Griekse Griesmeel Cake al? Ook een aanrader!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Griesmeelpap met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Category: Ontbijt Recepten Tags: anijszaad, cashewnoten, gedroogd fruit, ghee, griesmeel, Indiase keuken, Nanda Appelman, Suji

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « NELIS West Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: The Roast Room + Slagerij Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Patricia

    24 september 2023 om 10:18 pm

    Het ziet er lekker uit, jammer dat er zoveel suiker in zit, dat maakt het toch een stuk minder gezond. Honing heeft soms een sterke bijsmaak dus of dat nou lekker is… dadelpasta misschien een idee?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2023 om 11:39 am

      Hi Patricia,
      ik zou het gewoon lekker eens proberen met dadelpasta of agave siroop of maple als je dat lekkerder vind.
      Hoe zoet een gerecht voor een ieder dient te zijn is natuurlijk verschillend, net als persoonlijke smaak.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee