• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

1 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het aspergeseizoen is inmiddels volop geopend en je vindt hier dan ook een hoop paasrecepten met asperges terug! Speciaal voor de lunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en verrukkelijk voor op brood!

Asperge truffelsalade met ham en ei

Asperges zijn voor mij onlosmakend verbonden met het voorjaar. Het is een echte lente groente en deze heerlijk groene of witte stengels staan tijdens de Paasdagen ook steevast op tafel! Op de website van Jumbo zag ik een aantal leuke recepten ter inspiratie voor de paaslunch staan. Zo ook een lekkere frisse asperge truffelsalade met ham en stukjes ei. Een combinatie die je in heel veel recepten met asperges tegenkomt want het past zo goed bij elkaar. Helemaal leuk vond ik dat men de hard gekookte eierschalen gebruikte als serveerbakje voor deze salade! Dat kleed die paastafel helemaal leuk aan en iedereen kan zelf zijn of haar gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade leeg lepelen.

Wist je dat… asperges ook heel erg gezond zijn? Dit geldt voor zowel de witte als de groene asperges dus wij hebben even alle gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet!

recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl
recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl

Nog meer (paas)recepten met asperges

Ziet deze broodsalade met asperges er niet verrukkelijk uit? Lekker kleurrijk, boordevol vitamines en lekker zacht van smaak. Deze asperge truffelsalade is heerlijk broodbeleg voor op toast of crackers en iets zegt me dat dit vast ook jouw nieuwe favoriet voor de lunch wordt! Maar uiteraard hebben wij nog meer paasrecepten met asperges op onze website staan. Wist je dat je met asperges ook heerlijke hartige muffins met ham en kaas kunt maken? Of ga voor een oer-Hollandse bereiding met Hollandaise saus! Oeh la la! En wat dacht je van gegrilde asperges maken voor salades of in een wrap? Check hier nog veel meer voorjaarsrecepten met deze knapperige en gezonde stengels.

recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl
recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade

recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor de paaslunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en dat maakt hem leuk en bijzonder. Dit is in ieder geval verrukkelijk broodbeleg voor getoast brood of om gewoon zo op te lepelen uit de ‘eierdopjes’.

  • Author: Afgeleid van Jumbo website
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 el
  • 2 el bieslook
  • 350 g groene asperges
  • 4 eieren
  • 100 g gerookte beenham (vleeswaren)
  • 1 snufje peper

Extra:

  • aspergepan (of kookpannetje)
  • steelpannetje

Instructions

  1. Snijd de ‘houtig’ uiteinden van de asperges af. Leg de asperges in de aspergepan en kook deze in 8-10 min. beetgaar. Breng tevens de eieren in een steelpannetje met water aan de kook en kook in 7 minuten hard.
  2. Giet de asperges af en spoel ze na onder stromend water koud. Laat goed uitlekken. Giet tevens de eieren af en laat schrikken onder koud water.
  3. Snijd de bovenkanten van de eieren en lepel het ei uit de schil (houd de schil heel). Snijd de uitgelepelde eieren in stukjes.
  4. Snijd de asperges in stukjes, maar hou 4 mooie tipjes achterwege. Meng de asperges met de truffelmayonaise. Schep er de ham, het ei en de bieslook door en breng op smaak met peper.
  5. Serveer de asperge-truffelsalade in de schoongemaakte eierschalen. Stop wat je over hebt in een kommetje voor aan tafel. Geef er lepeltjes en eventueel wat getoast brood bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze salade een avond van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren voor de paaslunch de volgende dag. Zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten goed afgekoeld zijn alvorens te mengen en bewaar in een afgesloten bakje.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van paasrecepten met asperges. Deze gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade met ham en ei zijn zeker een aanrader!

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkten. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Lunch recepten Tags: asperges, bieslook, broodbeleg, eieren, Glutenvrij, groene asperges, ham, Jumbo Supermarkt, Lente, lunch, mayonaise, Paas Recepten, paaseieren, samenwerkingen, truffel, truffelmayonaise, varkensvlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Philly Cheese Steak Sandwich
Volgend bericht: Baked Oats met Chocolade eieren »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in