• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

23 februari 2017 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Jump to Recipe

Sommige gerechten doen je denken aan ‘vroeger’…  Gestoofd rundvlees met witte kool is er zo één voor mij: Bij oma thuis of als mijn moeder hem maakte. Zodra ik het ruik, komen er veel herinneringen naar boven en denk ik dikwijls terug aan de tijd dat we met zijn allen hiervan aan het smullen waren.

Kupus Kalja uit Joegoslavie

Ik heb alleen echter nooit geweten hoe het heet, of hoe het klaargemaakt werd. Gelukkig vond ik dit recept voor Kupus Kalja onlangs in één van de weinige kookboeken met typische  ‘Joegoslavische’ gerechten. Ik kan nu dit gestoofde rundvlees met witte kool ook vaker zelf gaan klaar maken in eigen keuken en zo mijn herinneringen aan vroeger gaan ophalen.

Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

Winterse gestoofd rundvlees met witte kool

Ik heb het recept voor gestoofd rundvlees met witte kool aangepast naar eigen wens en serveer hier hooguit wat (bruin) turks brood bij. Deze stoofschotel is heerlijk en hartverwarmend tijdens dit winterse seizoen! Hou jij ook zoveel van dit soort stoofschotels? Check hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten. Wist je overigens dat kool, en met name zure kolen – dus met azijn of zout – heel goed voor de spijsvertering zijn? Maak bijvoorbeeld ook eens deze Kupus Salata (kool salade) als groente bijgerecht voor je maaltijd. En ga eens aan de slag met gefermenteerde kool te maken.


Print

Recept: gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Sommige gerechten doen je denken aan ‘vroeger’…  Gestoofd rundvlees met witte kool is er zo één voor mij: Bij oma thuis of als mijn moeder hem maakte. Zodra ik het ruik, komen er veel herinneringen naar boven en denk ik dikwijls terug aan de tijd dat we met zijn allen hiervan aan het smullen waren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 2 hours 15 minutes
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Balkan keuken

Ingredients

Scale
  • 2 uien,
  • 1 witte kool,
  • 750 gram riblappen,
  • peper,
  • zout (of ‘vegeta’),
  • olijfolie,
  • 1 grote vleestomaat,
  • 2 – 2.5 liter water,
  • 1/2 bos (platte) peterselie,
  • 2 eetlepels Ajvar.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Snijd de kool en de riblappen in dobbelstenen van 2-3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout (of ‘vegeta’).Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)
  2. Zet de uiensnippers in een pan met een laagje olie aan tot ze glazig zijn. Voeg dan het vlees toe en laat het een paar minuten meebakken. Het vlees dient rondom dichtgeschroeid te zijn.
  3. Snijd de tomaat in plakken en doe ze bij het vlees. Voeg als laatste de witte kool toe.
  4. Giet het water in de pan en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles in ongeveer 2 uur langzaam gaar stoven.
  5. Schep tegen het einde van de kooktijd de Ajvar er door heen, en laat nog een paar minuten doorkoken. Garneer het gestoofd rundvlees met de verse peterselie. Serveer er brood of gebakken aardappels bij voor een complete maaltijd.

PRIJATNO! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Prijatno! (= Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

rundvlees met witte kool stoofschotel kupus kalja

Recept is afgeleid van: ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’

Category: Soep Recepten, Vlees Recepten Tags: Ajvar, Balkan keuken, Glutenvrij, Low Carb, rundvlees, stoofschotel, stoofvlees, witte kool

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 3x Bruschetta recepten (glutenvrij)
Volgend bericht: Fotodagboek Februari 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. aida

    7 juli 2013 om 9:49 am

    Lieve Betty, dit is een prachtig gerecht. Wij noemen het “kupus kalja” kupus betekent witte kool. Ben blij dat ik je website heb gevonden, ik als geboren Bosnische vind het verademing om heerlijke Bosnische recepten tegen te komen op het web. 😉 Groetjes van Aida

    Beantwoorden
    • nebel

      10 februari 2016 om 12:35 pm

      Eindelijk! Ik ken dit gerecht van vroeger. de moeder van een vriendin maakte dit in een snelkookpan met kalfsvlees en ik vond het heerlijk! Witte kool is nog nooit zo lekker geweest . Ik heb helaas nooit en recept kunnen vinden..tot nu toe dan. Ik ga vanmiddag gelijk ff langs de turk voor kool en Vegeta.

      Haar moeder (een Bosnisch Servische ) maakte ook wel eens een soort broodjes voor ons. Dit was altijd in een platte, wat gerezen, rechthoekige vorm met een snee in het midden[ — ] . Het werd geloof ik in olie gebakken en we aten het met ajvar en creme fraiche.
      Ik hoop dat er iemand is die dit kent en misschien een goed recept ervan wil delen.
      Ik zou het heel graag een keer willen maken, for old time’s sake :)..nou ok, en omdat het ontzettend lekker is.

      Ik ben alvast heel blij met dit kool recept en heb het kookboek gelijk ook maar besteld.

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        12 februari 2016 om 12:56 pm

        Hi Nebel,

        dank je wel voor je reactie want dat vind ik erg leuk om te horen!
        Kupus Kalja is ook een van mijn favorieten. Ik weet alleen niet wat voor platte broodjes je bedoelt, maar ik ga het eens navragen.
        Of wie weet weet een van de andere lezers het?

        Veel kook en bakplezier in ieder geval en prijatno!

  2. Janny

    24 augustus 2017 om 8:09 pm

    Servisch brood heet POGOCA

    Beantwoorden
  3. Wim

    18 oktober 2017 om 3:33 pm

    He ja lekker met Ajvar! Vorige winter diverse keren gekookt..

    Beantwoorden
    • Wim

      18 oktober 2017 om 3:37 pm

      Ik vraag me nu af: kan ik het in de slowcooker maken? Ja toch…

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        18 oktober 2017 om 5:22 pm

        Hi Wim,
        leuk om te horen! En ja slowcooker kan zeker! Zou wel beginnen met 0.5 liter water dan.
        Ben benieuwd hoe het wordt dan!
        Groetjes, Betty

Trackbacks

  1. Een grote pan balkansoep! Een stevige maaltijdsoep met pit! schreef:
    12 april 2018 om 8:05 am

    […] en is erg populair in de Balkan. Op de website van Betty’s Kitchen vond ik een recept met Ajvar en daar heb ik uiteindelijk mijn eigen draai aangegeven en sindsdien komt de Balkansoep regelmatig […]

    Beantwoorden
  2. Balkansoep! Een soep met pit! | Heerlijk op een koude winterdag schreef:
    9 december 2019 om 1:53 pm

    […] en is erg populair in de Balkan. Op de website van Betty’s Kitchen vond ik een recept met Ajvar en daar heb ik uiteindelijk mijn eigen draai aangegeven en sindsdien komt de Balkansoep regelmatig […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee