• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Gepofte Knoflook boter

Gepofte Knoflook boter

1 september 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hoewel rauwe knoflook voor veel mensen echt veel te heftig is, is gebakken, geroosterd of liever zelfs gepofte knoflook een favoriet van velen! Je knoflook krijgt een minder scherp randje en juist een wat zoetere smaak. Daarnaast is het verrukkelijk in heel veel recepten, zoals gepofte knoflook boter en maak je het heel eenvoudig zelf klaar.

Zelf knoflook poffen in oven of op barbecue

Het eten van knoflook is goed voor je! Met name rauwe knoflook geeft je immuunsysteem een boost en is gunstig voor je cholesterol gehalte. Het eten van knoflook helpt tevens bij een te hoge bloeddruk en is ontstekingsremmend. Met recht dus een ingrediënt om regelmatig mee te koken. Een bolletje knoflook bevat over het algemeen 10 – 15 teentjes knoflook, dus vaak genoeg om gedurende de week verschillende gerechten mee te koken. Naast een teentje hier of daar mee bakken of stoven is knoflook poffen in de oven of op de barbecue ook een hele lekkere bereidingswijze. De knoflooktenen worden in hun eigen velletjes gegaard en dus als het ware gepoft. Maar je weet niet wat je proeft, zo lekker, zeker als je ze verwerkt in deze gepofte knoflook boter.

zelf gepofte knoflook maken © bettyskitchen.nl

Hoe lang gepofte knoflook bewaren?

Eenmaal bereid kun je de knoflooktenen direct consumeren, zowel warm als koud Je knijpt de zachte inhoud van de teentjes namelijk gewoon uit boven je gerecht. Maar je kunt gepofte knoflook ook goed bewaren. Zodra de knoflook is afgekoeld leg je het in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo kun je de bol zeker 1 week bewaren en je haalt daarna steeds net zoveel teentjes er af als je nodig hebt. Zodra je hem toevoegt aan een gerecht is het natuurlijk de vraag hoe lang dat gerecht houdbaar blijft. Gepofte knoflook boter blijft in ieder geval 1 -2 weken wel goed in de koelkast.

zelf gepofte knoflook maken © bettyskitchen.nl

Welke gerechten met gepofte knoflook maken?

En als je dan eenmaal lekker zelf knoflook bent gaan poffen, wil je natuurlijk weten bij wat voor gerechten je dit kunt gebruiken. De grote favoriet bij ons thuis is onderstaande smeuïge gepofte knoflook boter. Maar heb je flink wat tuinkruiden in huis maak dan deze homemade Kruidenboter met gepofte knoflook. Daarnaast besmeer je bijvoorbeeld bruschetta eenvoudig met gepofte knoflook – ja zo zacht is het dus dat het gewoon smeerbaar wordt – en leg er evt. wat geroosterde groenten, vlees of kaas bovenop. Maar gepofte knoflook of knoflookboter is ook heel lekker om bij gegrilde steaks te serveren. Tip van Betty: rooster de knoflook pakketjes dan gewoon mee op de barbecue terwijl je het vlees bereid. Daarnaast is het ook DE smaakmaker in deze linzensoep. Ook leuk: maak eens borrelbrood en smeer de zachte knoflook tussen de inkepingen van het brood. Wat geraspte kaas erbij stoppen en afbakken!

Wil je de video bekijken waarbij wij gepofte knoflook op de barbecue maken? Bekijk het filmpje hier.


Print

Recept: zelf gepofte knoflook maken

zelf gepofte knoflook maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoewel rauwe knoflook voor veel mensen echt veel te heftig is, is gebakken, geroosterd of liever zelfs gepofte knoflook een favoriet van velen! Je knoflook krijgt een minder scherp randje en juist een wat zoetere smaak. Daarnaast is het verrukkelijk in heel veel recepten en maak je het heel eenvoudig zelf klaar in de oven of op de barbecue

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 minuut
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 1 bol 1x
  • Category: How to
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 1 bol knoflook, of meer…
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • olijfolie
  • 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • salt flakes, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (185 hetelucht) en plaats een bakplaat in het midden.
  2. Snijd een stuk van het topje af zodat de knoflooktenen goed zichtbaar worden. Plaats de bol op een stukje aluminiumfolie en schenk een beetje olijfolie op de afgesneden ‘top’. Pak de bol romdom in het folie en plaats voor 40 minuten op de bakplaat in de oven.
  3. Laat het pakketje wat afkoelen voor je het uit de zilverfolie pakt. De gepofte knoflook is zo zacht dat je de teentjes (of gerust de hele bol) helemaal kunt ‘uitknijpen’.
  4. Doe dit uitknijpen boven een kommetje met zachte boter en breng op smaak met een snuf salt flakes. Prak vervolgens goed door elkaar en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Pof je meer bolletjes knoflook maar gebruik je niet alles direct? Laat de bol(len) volledig afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast tot max 1 week. Geniet er heerlijk van!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zelf gepofte knoflook maken © bettyskitchen.nl
Gepofte knoflook boter
hele citroen knoflook kip van de barbecue © bettyskitchen.nl
Hele citroen – knoflook kip

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf gepofte knoflook boter te maken.

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, How-to en tutorials Tags: BBQ Recepten, broodbeleg, Glutenvrij, how-to, keto, knoflook, kruidenboter, Nederlandse keuken, olijfolie, roomboter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vietnamese IJskoffie
Volgend bericht: Lamingtons »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee