Print

Recept: Gazpacho met geroosterde ui en paprika

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote witte uien
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram fetakaas
  • Verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. witte wijnazijn
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Blender/staafmixer/keukenmachine

Instructions

  1. Rooster eerst de groenten volgens de tutorial
  2. Begin met het snijden van alle groenten. Snij de geroosterde uien en puntpaprika’s in grove stukken en doe ze in een kom. De tomaten en bleekselderij snij je in stukjes en voeg je ook toe in de kom. Pers de knoflook uit boven de kom en knip de bieslook fijn. Voeg dit ook toe aan de groenten samen met de witte wijnazijn, olijfolie, 100 ml. koud water en een snuf peper en zout. 
  3. Met een staafmixer, blender of keukenmachine (net wat je hebt staan) vermaal je het mengsel tot een egale soep. Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 
  4. Verkruimel de fetakaas en serveer de soep met de kaas eroverheen gestrooid.

Bewaartip: Je kunt de soep lauwwarm (als je de groenten ervoor hebt gegrild) of ijskoud (om lekker bij af te koelen) serveren. Als je soep over hebt kun je deze dan ook makkelijk nog 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Of maak wat extra! Lekker om mee te nemen voor de lunch.