Print

Recept: Frans brood uit de broodbakmachine

Frans witbrood uit de broodbakmachine recept betty's Kitchen
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 3 hours
  • Total Time: 3 hours 5 minutes
  • Yield: 1 brood (1 kg) 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 ml lauwwarm water,
  • 2 theelepels zout,
  • 700 gram witte bloem,
  • 2 theelepels gedroogde gistkorrels.

Extra:

  • broodbakmachine, (ik heb deze, dan gebruik je stand 2).

Instructions

  1. Vul de broodbakvorm van de machine met het water en voeg het zout (in het midden) toe. 
  2. Verdeel hier de bloem overheen en maak tot slot een klein kuiltje bovenop en strooi hier de gistkorrels in. Stop hier vervolgens het gist is. Houd bij het vullen van je broodbakmachine het zout en gist altijd gescheiden, om het deeg beter te kunnen laten rijzen.
  3. Start het (Franse) brood programma. Bij mij duurt deze circa 3 uur totaal, omdat de machine zowel het kneedwerk, rijzen en bakken uit handen neemt. Zet dus een timer, zodat het deeg bereid wordt als je ligt te slapen. 
  4. Stort het Franse brooddeeg uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster. De tussentijd gebruik ik s ochtends om alvast te douchen, de tafel te dekken etc.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty