• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Juli 2017

Fotodagboek Juli 2017

1 augustus 2017 Door Betina Oostveen Reageer

De afgelopen maand Juli, was een hele mooie en zonnige maand juli. Ik hoop dan ook dat jullie net zo veel hebben genoten van het zonnetje als wij.

Deze maand stond natuurlijk volop in het teken van genieten met onze kleine meid en wij gingen zelfs op onze eerste familietripje. Je leest er alles over in het fotodagboek van de afgelopen maand.


Kraamfeestje Laura

Een paar weken na de geboorte van Laura, organiseerde wij een kraamfeestje! Vrienden en familieleden werden uitgenodigd om een middag vol hapjes en drankjes met ons te proosten op de kleine druif.

roze kraamtaart met aardbeien geboorte meisje recept babyshower kraamfeest

3x kraamhapjes met muisjes

Uiteraard kleurde heel het huis en de tuin roze! En mochten een Roze kraamtaart en roze kraamhapjes met muisjes natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kun je de recepten zelf even nalezen voor je eigen kraamborrel of babyshower.


Nanda naar Forteiland Pampus

Ondertussen is Nanda overgevaren naar Forteiland Pampus op het IJmeer (Amsterdam). Daar vond namelijk Foodfestival Proef Pampus plaats! Heerlijk low-key en onbezorgd genieten na een veerboottripje. En daarna de rest van de avond voor Pampus liggen met lekker eten en drinken.

Naar Pampus vanaf Amsterdam IJburg Proef Pampus

Varken aan het spit Proef Pampus

Maar naast dit Festival, kun je tot en met 2 september hier ook terecht voor het Zomerlicht seizoen! Waarbij kleine pop-up stands je voorzien van heerlijk eten. Lees hier Nanda haar blogpost over het forteiland Pampus voor meer informatie.


Vincent naar Atelier

Daarnaast moest Vincent even het stokje weer van mij overnemen, met betrekking tot het bezoeken van nieuwe restaurants en hotspots. En dat vond hij erg vervelend, maar niet heus! Dus afgelopen maand ging hij op bezoek bij ATELIER Bar & Restaurant in Amsterdam.

Bij deze alvast een kleine preview, en ik kan vast verklappen dat het een toffe locatie en verrukkelijk eten betreft hier. Lees hier de review van Atelier Bar & Restaurant in Amsterdam.


Beach Food Festival Texel

Maar met de lonkende zomer, konden Dylan en ik het ook niet laten om er als gezin op uit te trekken. Dus brachten wij wederom een bezoek aan ons geliefde Texel! De afgelopen jaren waren wij hier steeds te vinden voor een weekendje weg. En het leek ons een prima gelegenheid om te kijken hoe een vakantie met baby Laura zou gaan.

Uiteraard brachten wij een bezoek aan het Beach Food Festival in Oudeschild. Dat staat garant voor zo’n twintigtal foodtrucks en mobiele keukens aan het Waddenstrand. Helaas liet het weer soms wat te wensen over, maar met een goede windjack (ja ook voor de baby), mocht dat de pret zeker niet drukken!

Het heeft ons duidelijk mogen smaken, en ook baby Laura keek haar ogen uit naar alle mensen die hier aan het genieten waren. Hopelijk kunnen wij hier volgend jaar weer bij zijn, met zijn drietjes.


Slapen in Pastorie Marie

Vorig jaar maakten wij kennis met een prachtige Bed & Breakfast op Texel: Bij Pastorie Marie slaap je in een prachtig monumentaal pand in Oudeschild. Eigenaren Co en Marijke hebben de boel volledig gerenoveerd en voorzien van een hoge, luxe afwerking. Je slaapt hier op Texelse schapenvachtjes en kan lekker badderen in je eigen bubbelbad.

En dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke uitgebreid biologisch ontbijt, met broodjes, (geiten)kaas, Texelse vleeswaren, jus dórange, gekookt eitje, gesneden fruit en yoghurt. Met een rustgevend muziekje op de achtergrond, leg je zo een goede bodem voor je dagje uitwaaien aan zee. En daarnaast is de Pastorie Marie ook rustig gelegen, om helemaal bij te kunnen kunnen komen. Niet voor niets ons favoriete adres voor logeren op Texel.

 


Eten bij ‘T Pakhuus

En als je het dan hebt over een TOP restaurant op Texel, dan mag een bezoek aan Visrestaurant ‘T Pakhuus in Oudeschild niet ontbreken! Dit is een walhalla voor de ware visliefhebber en het restaurant is dan ook niet voor niets lid van JRE: Jeunes Restaurateurs. Een vereniging van jonge restaurateurs (tot 42 jaar) met talent en grote passie voor het koken met lokale producten en traditie. En als je weet dat o.a. De Saffraan in Amersfoort, de Basiliek* in Harderwijk en Eindeloos in Leeuwarden ook tot de JRE behoren, dan weet je dat je hier aan het juiste adres bent!

Tijdens een foodbloggerstour, gingen wij hier ‘s middags lunchen. De torenhoge Fruits de Mer mocht ik dan wel niet eten (ivm schelp-, en schaaldieren allergie), maar ik kon mijn ogen er ook niet van af houden! Uiteraard was er voor mij een heerlijk gerecht gemaakt met gebakken vis en truffel, dus ik was dik tevreden. En uiteraard moesten de bloggers ook nog even een blik werpen in het kreeften aquarium van het restaurant. Wat een geweldige ervaring!


Garnalen Vissen op de Waddenzee

Ondertussen gaat de bloggerstour verder op Texel, en gaan wij foodies mee met de TX10 boot! Samen met foodiefriends Simone en Lianne uitwaaien op de waddenzee en ondertussen worden de netten in het water gegooid om te gaan vissen naar garnalen! 

Aan boord werd de vangst van de dag uitgesorteerd, werden de garnalen gegaard, en kreeg iedereen een lesje garnalen pellen. De kinderen aan boord hadden de middag van hun leven, omdat er natuurlijk ook nog krabbetjes en zeesterren tussen de vangst zaten, maar daarna zat iedereen gezamelijk te smullen van de vers bereidde garnalen. Dit is een mooie TO-DO voor als je op Texel bent. Tickets voor de tocht kosten € 12.50 (kids tot 10 jaar €10,-)  met de TX10 of TX20 boot op Texel, bestel je hier.


Ondertussen komt mijn zwangerschapsverlof ook bijna aan zijn einde. Gelukkig ben ik alweer begonnen met heerlijke recepten bedenken en uitwerken voor jullie. Dus er komt nog een hoop lekkers aan hoor. Geniet in ieder geval van deze zomerse dagen!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Category: Persoonlijk Tags: Amsterdam, Beach Food Festival, Events, fotodagboek, hotel, Pastorie Marie, persoonlijk, Texel, weekend

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische samosa’s met homemade chutney
Volgend bericht: Zelf Mango Chutney en Tomaten Chutney maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in