• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Eton Mess (Meringues met room en aardbeien)

Eton Mess (Meringues met room en aardbeien)

25 mei 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Sommige recepten zijn echt te belachelijk makkelijk voor woorden, zo ook het recept voor de Britse Eton Mess. Het is namelijk niets minder als schuimpjes, slagroom en aardbeien. Kind kan de was doen. Of Eton Mess maken 🙂

Want wie veel van bakken houdt, heeft nog wel eens een eiwitje of 2 over… En daar maak je dan natuurlijk zelf heel gemakkelijk meringues van. Hele grote meringues kun je gebruiken om een taart van te maken, zoals bij deze Paas Pavlova met aardbeien en advocaat room. Maar van medium en kleine meringues maak je ook weer heel gemakkelijk dit typisch Britse toetje genaamd ‘Eton Mess’. Laat die zomer(koninkjes) maar komen!

Eton Mess (Meringues met room en aardbeien) recept

Eton Mess from Eton College

In Engeland is men dol op meringues. Je ziet dan ook dikwijls bij bakkerijen hele etalages vol met felgekleurde eiwit nestjes liggen. In Nederland kom ik ze in de etalage van STACH ook dikwijls tegen en moet me dan ook aardig inhouden.  Die opgeklopte eiwitten met suiker zijn natuurlijk prima om zo uit het vuistje te eten, maar ik maak er liever Eton Mess van!  Een zomers toetje dat oorspronkelijk geserveerd werd op een zomerse cricket party op Eton College (Groot Brittannie).  Die lobbige room en zoete fruit smelt namelijk heerlijk samen met die meringues en maken een onvergetelijk dessert van! En je bereid hem eigenlijk ook heel makkelijk voor voor grote feestjes of partijen.


Print

Recept: Eton Mess (Meringues met room en aardbeien)

Eton Mess (Meringues met room en fruit) recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerecht
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram aardbeien,
  • 3 eetlepels suiker,
  • 500 ml slagroom,
  • 4 grote meringue nestjes ( 0f 25 kleine schuimpjes),
  • 250 ml slagroom.

Extra:

  • koekenpan,
  • hoge kan en staafmixer,
  • 4 glazen of schaaltjes.

 

Instructions

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Verwarm zo’n 400 gram van de aardbeien met 2 eetlepels suiker in de koekenpan en bak zacht gedurende 2-3 minuten, op middelmatig vuur. Giet in de hoge kan en pureer met de staafmixer. Zet in de koelkast om af te koelen.
  2. Klop ondertussen de slagroom stijf met de overgebleven eetlepel suiker.
  3. Nu ga je de glazen of schaaltjes vullen met laagjes voor de Eton Mess: Breek wat grove stukken van de meringues en verdeel over de glazen. Schep hier 1-2 eetlepels aardbeienpuree overheen, 1-2 eetlepels slagroom en steek her en der een gehalveerde aardbei in.  Dan weer wat meringues, aardbeienpuree, slagroom etc. 
  4. En vervolgens kan het uitlepelen van de Eton Mess (en uitlikken van de glazen) beginnen. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Eton Mess (Meringues met room en aardbeien) recept

Category: Nagerechten Tags: aardbeien, Britse keuken, fruit, kidsproof, meringue, slagroom, suiker, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frans brood uit de broodbakmachine
Volgend bericht: Minestronesoep met asperges en artisjok »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee