Print

Recept: Dinosaurus Stapel taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Mijn zoon werd 1 jaar oud! En mama stak haar handen uit mouwen om een echte dinosaurus cake te maken! Deze stapeltaart bestaat uit twee lagen zacht biscuit beslag cake als basis, met daartussen, en er om heen en een groene botercreme om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min + afkoelen
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: ca 3 uren
  • Yield: 15- 20 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • 0.25 tl zout
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 30 gr maizena

Voor de boter crème:

  • 70 gr bloem
  • 360 ml melk
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr poedersuiker
  • 1,5 tl vanille extract

Decoratie:

 

Extra:

  • keukenmixer
  • (2 x) springvorm 20 cm,
  • bakspray & bakpapier
  • spuitzakje met kleine kartelmondje

Instructions

Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm met bakpapier. 
  2. Klop de eieren, suiker en het zout gedurende 10 minuten met de keukenmixer tot een dik en romig mengsel. Zet daarna de mixer uit.
  3. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een kommetje en voeg dit in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang of te hard spatelen want dan slaat het beslag plat. Je biscuit bodems dienen luchtig te blijven!
  4. Schep het biscuit taart beslag in de (twee) springvorm(en) en strijk de bovenkant glad. Heb je slechts 1 vorm dan bak je het beslag dus in twee keer af. Bak de biscuit bodems gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
  5. Ondertussen ga je de botercreme maken: lees hier de volledige bereidingswijze voor het maken van botercreme. Zodra het bloem-melk-mengsel is afgekoeld schep je deze bij het botermengsel. Zet de mixer op middelhoog en klop gedurende 5 minuten door. 
  6. Plaats 1 biscuitbodem op een taartschaal. Smeer de bovenkant, met een spatel in met een mooie laag botercreme, plaats hier de tweede boden bovenop en smeer vervolgens de bovenkant en zijkant van de gestapelde taart in met een dun laagje botercreme. Plaats de taart 30 minuten in de koelkast om te koelen. 
  7. Voeg nu, druppel voor druppel, de voedingskleurstof toe aan de overgebleven botercreme, tot je jouw ideale groene kleur hebt bereikt. Mix het geheel even goed door met de keukenmixer en schep de groene boter crème daarna in een spuitzak. Bewaar de gekleurde botercreme 30 minuten in de koelkast om te koelen.
  8. Je kunt met spuitzak nu een extra laagje (gekleurde) boter crème aanbrengen op de buitenkant van de taart en weer dunnetjes uitsmeren. Maar je kunt dus ook mooie (gekleurde) toeven spuiten op de bovenkant en zijkant van de taart.
  9. Decoreer de taart vervolgens met bijvoorbeeld sprinkles of decoratie strooisels. De macarons zet je vast op een klein toefje botercreme. En plaats her en der de dinosaurus speeltjes op de taart. 
  10. In principe is de taart nu direct klaar voor gebruik. Of stop nog een nachtje in de koelkast als je hem de volgende dag wilt serveren. 

Fijne Dino verjaardag! Groetjes, Betty