• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Daifuku Mochi met chocolade

Daifuku Mochi met chocolade

27 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hebben jullie wel eens de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’ geproefd? Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta gemaakt.

Veel geluk met Daifuku mochi

Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden. Daifuku mochi zijn kleine zachte balletjes gemaakt van kleefrijst deeg die gestoomd wordt in een (bamboe) stoompannetje. De vulling maak je traditioneel rode bonen pasta gemaakt van Japanse Adzuki bonen. Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak, maar het recept is dus ook nog eens vegan en glutenvrij. Inmiddels zijn er zoveel verschillende variaties op de snoepjes, waarbij het mochi deeg bijvoorbeelde een extra smaakje of kleur krijgt. Maar ook de vulling kun je zelf aanpassen. Ik voegde er bijvoorbeelde pure (vegan) chocolade aan toe en maakte echt een soort bonbon van deze Japanse klassieker!

recept daifuku mochi met chocolade © bettyskitchen.nl
recept daifuku mochi met chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer Japanse recepten

Maar naar deze fijne Daifuku Mochi met chocolade heb ik nog veel meer Japanse recepten voor je op de site staan! Maak bijvoorbeeld eens ramensoep met kip! Dat wordt lekker noodles slurpen! En wat dacht je van deze streetfoof favoriet: de okonomiyaki pannenkoek? Erg leuk en lekker om te maken. Daarnaast zijn deze teriyaki tofu spiesjes een heerlijke vegan BBQ maaltijd gerecht en maak je dus ook heel eenvoudig zelf! Hou je wel van een weekje thema koken? Check dan hier een compleet JAPANS Weekmenu om van te smullen!


Print

Recept: Daifuku Mochi met chocolade

recept daifuku mochi met chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hebben jullie wel eens de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’ geproefd? Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta gemaakt. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

  • Author: afgeleid van Foodies Magazine
  • Total Time: 2 uur en 3 uur wachttijd
  • Yield: ca 20 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Japanse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de bonenpasta:

  • 100 gr adzuki bonen
  • 200 ml water
  • 75 gr suiker
  • snufje zout
  • 75 gr pure chocolade (minstens 70%), in grove stukken
  • 1 el cacao poeder

Voor het mochi deeg:

  • 160 gr kleefrijst meel
  • 100 gr poedersuiker
  • 250 gr water
  • maizena (of aardappel zetmeel), om te bestuiven

Toppings:

  • wat extra pure chocolade (gesmolten of gehakt)
  • bestrooi met extra cacao poeder

Extra:

  • Foodprocessor
  • (bamboe) stoommandje
  • optioneel: ronde uitsteekvorm 5-6 cm
  • 20 papieren cupcake vormpjes

Instructions

  1. Maak als eerste de bonenpasta klaar: spoel de adzuki-bonen af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Stop in een pannetje met het water en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheutje extra water toe om te voorkomen dat het droog kookt.
  2. Laat de bonen 30 minuten afkoelen en stop daarna de adzuki bonen inclusief kookvocht in de foodprocessor. Maal de bonen tot een gladde puree, voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om smeuïger te maken.  Stop de bonenpuree terug in de kookpan en voeg de suiker en het zout toe. Verwarm op middelhoog vuur en blijf tussendoor roeren met een spatel.
  3. Stop de chocolade en cacao erbij en laat al roerende smelten. Het geheel zal in een paar minuten een beetje gaan aandikken, maar blijf voortdurend roeren en de bodem van de pan schoon schrapen met je spatel. Ga door tot je de consistentie van brownie beslag krijgt. 
  4. Zet daarna het vuur uit en schep de chocolade-bonen vulling in een diep bord. Laat goed afkoelen naar kamertemperatuur. Zet daarna 3 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
  5. Draai hier vervolgens balletjes van 1.5 cm doorsnede van en plaats deze ook weer op een bord. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent met het mochi-deeg maken.
  6. Zeef het kleefrijst meel en de poedersuiker en meng met het water in een hittebestendig kom. Meng goed door tot je geen klontjes meer hebt, gebruik desnoods een garde hiervoor. 
  7. Breng een laag water in een (stoom)pan aan de kook. Plaats het stoommandje, leg hier de kom met het mochideeg in, leg hier vervolgens een theedoek op en dek af met de deksel. Laat het deeg ca. 10 minuten stomen in het mandje.
  8. Neem de kom er uit en roer het mochi deeg stevig door met een spatel. Het deeg zal nu nog deels vochtig zijn, maar dat hoort zo. Leg de kom terug en laat het deeg nog 10-12 minuten stomen tot een vrij stevige, elastische en plakkerige massa. Roer daarna wederom even goed door. 
  9. Bestuif een bakplaat royaal met maizena. Stort hier het deeg op uit, bestrooi ook de bovenkant met maizena en rol uit tot een plak van 0.5 cm dikte. 
  10. Steek rondjes van 5-6 cm uit het deeg of vorm balletjes van het deeg, ter grootte van een knikker die je in je handpalm uitdrukt tot een schijfje van ca. 0.5 cm dik en 5-6 cm doorsnede. Plaats hier een balletje van de chocolade-bonenvulling op en Vouw nu het deeg voorzichtig om de vulling heen en zorg dat je steeds het deeg iets uitrekt. Druk het deeg aan de onderkant op elkaar en dicht. Belangrijk: je zult snel moeten werken voordat het deeg te stevig wordt.
  11. Leg de Daifuku mochi elk afzonderlijk in een papieren cupcake. Bestrooi de bovenkant met een beetje cacao (door een theezeefje) of wat fijngehakte chocolade. Bewaar de Daifuku mochi met chocolade in ieder geval afgedekt in de koelkast of in de vriezer (max 3 maanden). Lekker met een pot groene of jasmijn thee!

Eet smakelijk!

Notes

Heb je geen stoommandje? Dan kun je het mochi deeg tijdens stap 7 ook verwarmen in de magnetron. Plaatst 3 minuten op 400 watt in de magenetron. Haal de kom er uit en roer goed door. Zet vervolgens weer terug in de magnetron gedurende 1-2 minuten op 400 watt. Roer daarna weer goed door. Ga net zo lang door tot je een gummy achtig deeg hebt. Volg daarna de rest van het recept vanaf stap 9. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept daifuku mochi met chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze daifuku mochi met chocolade wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten Tags: aardappelzetmeel, adzuki bonen, Aziatische keuken, cacao, chocolade, Japanse keuken, kleefrijst meel, maizena, peulvruchten, poedersuiker, stomen, suiker, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische Loempia’s – Spring Rolls (video)
Volgend bericht: Zoete aardappel gratin »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee