• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Crêpes met karamelsaus en noten

Crêpes met karamelsaus en noten

16 december 2013 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Ohh dat wordt even decadent genieten aan tafel! Wij Nederlanders staan er om bekend dat we graag pannenkoeken met zoet beleg eten. Maar deze Franse crêpes met karamelsaus en noten is ook zeer zeker een aanrader

Franse crêpes met karamelsaus uit Bretagne

In Bretagne kun je niet alleen flaneren langs de vele stranden. Maar vind je er ook de bekende boekweit crepes en Galettes terug. Deze kun je prima hartig beleggen voor de lunch, met bijvoorbeeld spinazie, ham, kaas en spiegelei. Maar met name de versie met gezouten karamelsaus is heel typerend voor de streek. Je kunt echt overal flesjes ‘Vendee Caramel’ kopen met een rijke karamel van boter, suiker en zeezout. Bij gebrek aan deze kun je ook zelf een karamelsaus maken die altijd geweldig is voor over desserts!

Pannenkoeken met noten en karamelsaus

Nog meer desserts met pannenkoeken of crêpes

Garneer deze Bretonse crêpes met karamelsaus met noten. Denk hierbij aan geroosterde en gehakte hazelnoten, pecannoten, walnoten, net wat jij lekker vindt. Ook lekker: serveer er nog een bolletje ijs bij voor een wel heel decadent dessert om van te smullen. Maar wist je dat wij nog meer lekkere zoete desserts met pannenkoeken of crêpes op de site hebben staan? Probeer bijvoorbeeld ook eens deze crêpes taart met citroen. Of ga voor een pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten!


Print

Recept: Crêpes met karamelsaus en noten

crepes met karamelsaus en hazelnoten dessert © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Boekweit crêpes met karamelsaus zijn heel typerend voor de Bretange streek in frankrijk. Overal kun je flesjes met salted karamel terugvinden om je pannenkoeken en crepes mee te beleggen. Maak er een heerlijk luxe dessert van door de crêpes met karamelsaus en notente serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min wachttijd
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de Bretonse pannenkoeken (crêpes):

  • 1 ei (M)
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • 60 gr bloem
  • 75 gr boekweitmeel
  • zonnebloemolie, voor het bakken

Topping:

  • handje noten, zoals hazelnoten of pecannoten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 ml water
  • 65 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
  • 1 afgestreken eetlepel roomboter
  • maldon saltflakes

Extra:

  • koekenpan
  • steelpannetje

Instructions

  1. Maak allereerst het crêpes beslag door eieren, melk, zout, bloem en boekweitmeel goed door elkaar te klusten met een handgarde. Laat 30 minuten rusten (zodat de melk het zetmeel uit de bloem goed kan opnemen).
  2. Verwarm de koekenpan op medium vuur en bak hierin de noten rondom. Doe dit zonder olie of boter, want dit is enkel om meer smaak te krijgen. Strooi de noten daarna op een bord en laat afkoelen.
  3. Maak vervolgens een karamelsaus volgens dit recept. Voeg tot slot een flinke snuf maldon saltflakes toe, roer goed door en zet daarna apart om iets af te koelen. (zo maak je salted caramel!)
  4. Verhit ondertussen de koekenpan met een klontje boter of olijfolie en schep hier 1/8 van het beslag in. Laat het beslag een beetje uitlopen en draai de crêpe om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is (dit duurt minstens 1 minuut).
  5. Bak de pannenkoek aan de andere kant ook gaar, en laat daarna op een warm bord glijden. Houd eventueel warm in de oven (+/- 60 graden) of boven op een pan met kokend water.
  6. Hak als laatste de geroosterde noten grof en serveer aan tafel:  beleg elke pannenkoek met een 2-3 eetlepels karamelsaus en bestrooi met de gehakte noten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Maak de karamelsaus maximaal 1 dag van tevoren en bewaar in een afgesloten pot. Alvorens het dessert te serveren, warm je de saus even op in een pannetje op middelmatig vuur en serveer deze warm aan tafel.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pannenkoeken met noten en karamelsaus

Category: Nagerechten, Recepten algemeen Tags: hazelnoten, karamel, pannenkoeken, saus, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Karamelsaus maken
Volgend bericht: Merry Berry Smoothie (met blauwe bessen en chocolade) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone -lifeofsimone-

    16 december 2013 om 5:10 pm

    Oooh mmmm, ziet er fantastisch uit! Ik ben gek op pannenkoeken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 december 2013 om 9:40 am

      Heerlijk he! ik ben ook zo’n pannenkoeken-lover.
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee