Ga jij een Harry Potter Film Marathon houden? Dan serveer je hier uiteraard ook de fantische lekkernijen uit de boeken en films hierbij. Deze chocolade kikkers mogen absoluut niet ontbreken en zijn leuk om te maken! Check hier mijn favoriete Harry Potter recepten op een rijtje.

Zelf chocolade kikkers maken
Trouwe fans van de Harry Potter boeken en film zullen waarschijnlijk maar al te graag ooit een bezoekje willen brengen aan ‘Honeydukes’ snoepwinkel in het fictieve Zweinsveld. Je kunt er namelijk de iconische chocolade kikkers kopen in het bekende vijf-hoekige paars met gouden doosje. Maar je kunt met dit recept voor chocolade kikkers gerust ook zelf thuis aan de slag! Je hebt er slechts 2 ingrediënten voor nodig en het is zo makkelijk om te maken dat het ook meteen #kidsproof is.



Nog meer recepten voor een Harry Potter Feestje
- Pompoen pasteitjes a.k.a. ‘Pumpkin Pasties’
- Boterbier a.k.a. Butter Beer
- Stoofvlees met Guinnes bier a.k.a. Guinnes Stew Bread Bowl
- Gefrituurde vis in bierbeslag a.k.a. Fish n Chips
- Citroencake met maanzaad a.k.a Lemon Poppy Cake
- Scones met clotted cleam en lemon curd
- Ovenschotel met lamsvlees en aardappel a.k.a. Shepherds Pie
- Eieren in een gehakt a.k.a. Scotsch Eggs
- Eton Mess Meringues a.k.a. Dobby’s Mess
Wil je nog meer recepten voor een Harry Potter feestje? Neem dan zeker even een kijkje in onderstaande Kook- en Bakboeken voor Potterheads!
Heb jij deze al in huis?
Chocolade Kikkers maken
Heb jij binnenkort een Harry Potter filmavond op de planning staan? Dan ga je natuurlijk aan de slag met het maken van deze iconische ‘snoepkikkers’ uit de verhalen. Ontzettend leuk om te doen en om te serveren. Check nog veel meer Harry Potter recepten op de site.
- Prep Time: 10 min. + afkoelen
- Cook Time: 5 min.
- Total Time: 1 uur
- Yield: 1 schaaltje 1x
- Category: Snoep en Tussendoortje
- Cuisine: Britse keuken
Ingredients
- 200 gram pure of melk chocolade (druppels)
- 1 zak Haribo Snoepkikkers (a 250 gram)
- bakpapier
Instructions
- Breek de chocolade in stukjes en zet een paar blokjes apart. Smelt de chocolade naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld au-bain marie (boven een warm waterbad). Of met behulp van een magnetron (steeds per 15 seconden verwarmen.). Heb je een inductie kookplaat dan kun je de blokjes ook in een klein pannetje stoppen en op de laagste stand laten smelten.
- Na het smelten voeg je de laatste overgebleven blokjes toe en roer goed door om op te lossen. Dit brengt de temperatuur van de chocolade omlaag.
- Leg een bakpapier op een koel ondergrond. Haal een voor een de snoepkikkers door de chocolade heen. Je gebruikt hier het beste een vork voor. Tik zachtjes tegen de rand van de pan om overtollige chocolade af te laten druipen. Plaats daarna de snoepkikkers op het bakpapier om te drogen.
- Gebruik een klein gebaksvorkje om voorzichtig strepen te trekken vanaf het hoofdje van de kikkers tot over hun bips. Laat daarna opdrogen.
- Als de chocolade weer hard is geworden verplaats je de kikkers voorzichtig naar een serveerschaaltje. Enjoy!

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op jouw Pinterest HALLOWEEN bord. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze chocolade kikkers voor een Harry Potter thema avond

Geef een reactie