• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Chocolade karamel taart (video)

Chocolade karamel taart (video)

2 maart 2019 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

Kun je niet kiezen tussen chocolade of karamel? Geen probleem want dit zoete stukje komt rechtstreeks uit de hemel gevallen! Een chocolade karamel taart waarbij je kunt genieten van het beste van twee smaken!

Een soort Millionaire’s Shortbread taartje

No worries, dan is dit de meest eenvoudige chocolade karamel taart die je kunt maken. Het is een soort Millionaire’s Shortbread taartje geworden en een beetje doe-het-zelver heeft de ingrediënten zoals roomboter, bloem, gecondenseerde melk en chocolade waarschijnlijk al standaard op voorraad liggen. Ben je fan van deze combinatie? Maak dan ook eens de chocolade-karamel pretzeltaart of deze (sinterklaas) fudge met kruidnoten.

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl

Een chocolade karamel taart met zanddeeg bodem

De bodem van deze chocolade karameltaart is namelijk gemaakt van een eenvoudig zanddeeg, dat eerst ‘blind’ word gebakken. Daarna gaat er een dikke laag karamelcrème overheen en bovenop een dikke laag gesmolten chocolade.  Ik hoop dat jullie er net zo’n fan van worden als wij zijn. Dan zit geluk blijkbaar dus toch in een klein hoekje.

Kookvideo: Chocolade Karamel taart:


Print

Recept: Chocolade Karamel taart

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze chocolade karameltaart is zeer eenvoudig om te maken. Met gecondenseerde melk en bovenlaag van pure chocolade.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minuten.
  • Yield: 8–10 personen 1x
  • Category: Taart

Ingredients

Scale
  • 1x recept zanddeeg (vers gemaakt, of uit de vriezer),
  • 1 blikje gecondenseerde melk (380 ml),
  • 2 volle eetlepels (karamel) stroop,
  • 60 gram roomboter (in stukjes),
  • 200 gram chocolade (70%),
  • 2 eetlepels slagroom (ongeklopt),
  • beetje extra boter + poedersuiker.

Extra:

  • lage taartvorm 20 cm, met losse bodem,
  • bakbonen of bak-rijst,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Maak als eerste het zanddeeg , of haal uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.. Beboter de taartvorm en ‘stof’ deze af met een beetje poedersuiker.
  3. Rol het zanddeeg uit (ca. 5 mm dik) en bekleed hier de taartvorm mee. Trim de randjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. (ps. Je zult wat deeg overhouden omdat de vorm een slagje kleiner is als het recept. Dit deeg kun je invriezen (niet een 2e keer!) of gebruik het restant om bijvoorbeeld een paar koekjes te maken.) ChocoCaramel 2-001
  4. Leg een velletje bakpapier op de bodem, en vul deze met rijst of bakbonen. Bak de bodem gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de rijst (of bakbonen) en bak de taart een extra 10 minuten. Laat hierna goed afkoelen.ChocoCaramel 3-001
  5. Verwarm een steelpannetje, op laag vuur, met de gecondenseerde melk, boter en stroop, en breng zachtjes aan de kook. Blijf voortduren roeren (om aanbranden te voorkomen) en laat 2-3 minuten doorkoken. De karamel is nu net pudding. Giet de karamel op de deegbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. ChocoCaramel 4-001
  6. En ten slotte: breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een steelpan, op laag vuur. Draai het vuur uit en roer de slagroom er door heen. Het mengel wordt meteen dikker, en dient direct over de taart uitgesmeerd te worden. Met de bolle kant van een lepel kun je nu een paar keer zachtjes op de chocolade tikken en deze een beetje omhoog trekken. Daardoor krijg je van die warrige pieken op de taart. Laat daarna nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Bestrooi de chocolade karamel taart met cacao, snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Dan is hij minstens 3 dagen houdbaar.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl
recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met deze chocolade karamel taart!

Category: Taart Recepten Tags: bloem, chocolade, Donna Hay, gecondenseerde melk, karamel, koekjes, oven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reis- en restauranttips Edinburgh
Volgend bericht: Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lobke

    19 april 2014 om 8:54 pm

    Gewoon even een vraag uit nieuwsgierigheid waarom moet je een pak rijst op de bodem strooien en mee in de oven bakken? En kan je de rijst naderhand nog wel opnieuw gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 april 2014 om 7:47 am

      Hi Lobke,

      de taartbodem dient alvast afgebakken te worden en dan is deze helemaal klaar voor gebruik.
      En omdat de rest van de ingrediënten niet in de oven gaan, dien je die bodem dus eerst ‘blind’ te bakken
      Dit kan met bakbonen, rijst etc.
      De rijst kun je daarna niet meer gebruiken voor andere dingen. Dus bewaar de ‘bakrijst’ gerust in een bakje voor een volgende bak-sessie.

      Beantwoorden
  2. Zininshop

    14 maart 2018 om 7:26 am

    Dit recept ga ik zeker een keertje maken. Ik ben echt dol op chocolade namelijk.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2018 om 3:18 pm

      leuk! ik hoor dan graag wat je er van vind?

      Beantwoorden
  3. Lineke

    7 augustus 2018 om 9:16 pm

    Hoi,

    Dit klinkt erg lekker. Kan ik deze ook een dag van te voren maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 augustus 2018 om 4:02 pm

      Hi Lineke,
      dat kan zeker. Je kunt hem zowieso 1-2 dagen, in een taartstolp op het aanrecht bewaren.
      Met dit warme weer zou je hem ook in de koelkast kunnen zetten en even van tevoren uithalen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in