• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Basisrecept Brownies met chocolade

Basisrecept Brownies met chocolade

26 september 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

De meest makkelijke chocolade gebakjes ooit is natuurlijk de brownies met chocolade. Je maakt dit bekende tussendoortje met een paar standaard ingrediënten uit elk keukenkastje: chocolade, bloem, suiker, eieren en roomboter. En zelfgemaakte brownies zijn natuurlijk het allerlekkerst!

Zelf brownies met chocolade maken

Brownies worden gebakken als plak in een vierkant of rechthoekige vorm. Zo kun je er namelijk vierkantjes of driehoekjes van snijden. Daarnaast zijn brownies echt heerlijk voor bij de koffie of thee. Als toetje doen chocolade brownies het ook prima, of serveer nog een beetje warm, met een bolletje ijs bijvoorbeeld. Maar ze zijn ook een geweldige basis om mee te stapelen tijdens het makens van een Freakshake!

In Betty’s Kitchen zijn wij dol op het maken van Brownies maar ook Blondies. Check hier dan ook een hele verzameling B&B recepten op een rijtje. Dat wordt moeilijk kiezen!

recept_brownies_met_chocolade_maken_© Bettys kitchen

recept_brownies_met_chocolade_maken_© Bettys kitchen

Bakrecepten met chocolade

Hoe dan ook: het recept voor deze brownies met chocolade is vrij eenvoudig, ik hoop alleen dat je kunt volhouden en wachten tot ze afgekoeld zijn. Want het eenmaal afgekoelde brownie deeg heeft namelijk die bekend smeuïge textuur en volle chocolade smaak! (Variatietip: Maak ook eens cheesecake brownies!)Dus check voor nog meer heerlijke bakrecepten met chocolade. Zoals dit recept voor rocky road, of maak een kerstkrans met brownies met chocolade en kersen. Maar wat dacht je van deze bloederige chocolade cheesecake voor Halloween, of de lekkere Hollandse pannenkoekentaart met chocolade? Dus genieten van chocolade wordt het zeker!


Print

Brownies met chocolade (recept)

recept_brownies_met_chocolade_maken_© Bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het meest makkelijke chocolade gebakje ooit is natuurlijk de brownie met chocolade. Je maakt brownies met chocolade, roomboter, suiker, eieren en bloem en hij hoeft slechts 30 minuten in de oven. Het perfecte chocolade gebakje voor bij de koffie of thee!.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter,
  • 175 gram pure chocolade, in blokjes,
  • snufje zout,
  • 4 eieren,
  • 250 gram suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • optioneel: 100 gram walnoten, grof gehakt.

(* tip: vervang het zelfrijzend bakmeel door 150 gram bloem + anderhalve theelepel bakpoeder.)

Extra:

  • oven,
  • vierkant bakblik 25x 25 cm,
  • beetje extra boter.
  • 1–2 eetlepels bloem,
  • steelpannetje,
  • keukenmixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter en ‘stof’ de binnenkant vervolgens af met een beetje bloem. Schud het overtollige bloem er uit en zet apart.
  2. Smelt de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
  4. Tot slot schep je de gehakte walnoten door het beslag en verdeel over de bakvorm. Bak de brownies met chocolade gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_brownies_met_chocolade_maken_© Bettys kitchen

Category: Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, basis recept, bloem, brownies, cake, chocolade, eieren, oven, suiker, taart, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Watermeloen cocktails met Vodka
Volgend bericht: Vlog: Weekendje Texel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee