• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Brownies met marshmallows en blauwe bessen

Brownies met marshmallows en blauwe bessen

6 oktober 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Iets te vieren? Maak dan deze overheerlijke marshmallow browies! Met Betty’s Kitchen hebben wij vandaag dubbel feest! Het is namelijk 1 jaar geleden dat mijn allereerste blog online ging en ik dus vaste blogger werd voor Betty’s Kitchen! Maar dit recept voor brownies met marshmallows en blauwe bessen is tevens de 1000ste blogpost die live is gegaan op deze website! 

Aangezien wij vandaag dus een dubbel feestje vieren bedacht ik ook een lekker dubbellaags recept voor jullie! Maar wat een heerlijk jaar heb ik hier achter de rug! Niet alleen mooi omdat ik voor Betty’s Kitchen mocht schrijven, maar ook door al het lekkers dat in het afgelopen jaar in mijn keukentje is ontstaan. En deze brownies met marshmallows en blauwe bessen is zeker een recept dat je eens een keertje geproefd moet hebben! Je kunt ze haast S’ Mores brownies gaan noemen!

  • recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl
  • recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl
  • recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl
recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl

Bosbessen brownie guilty pleasure

Waar ik normaal streef naar een 80/20 principe (gezond/ongezond), bij mijn recepten, is dit een dikke 100% ongezonde maar oh zo lekkere creatie geworden. Deze brownies met blauwe bessen en marshmallow topping zijn een ware guilty pleasure. Ik heb het er even goed van genomen om dit mooie jubileum te vieren!


Print

Recept: Brownies met marshmallows en blauwe bessen

recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iets te vieren? Maak dan deze overheerlijke marshmallow browies! Met Betty’s Kitchen hebben wij vandaag dubbel feest dus dan maak je ook een dubbellaags bakrecept klaar! Want deze smeuige brownies met marshmallows topping en blauwe bessen moet je zeker een keertje geproefd hebben! Je kunt ze haast ‘s Mores brownies noemen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr pure chocolade (70% cacao)
  • 180 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 75 gr ruwe rietsuiker
  • snufje zout
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel *
  • 150 gr blauwe bessen
  • 40 gr ongezouten, ongebrande walnoten
  • 175 gr marshmallows

(*Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Meng dan 100 gr bloem + 1 tl bakpoeder)

Extra:

  • keukenmixer
  • brownievorm 25x 25 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de brownievorm alvast in met boter of bakspray. Knip een overhangend stuk bakpapier op maat en bekleed hier de binnenkant en twee opstaande randen mee. Voor de twee overige wanden knip je een extra stuk bakpapier op maat. 
  2. De chocolade en roomboter verwarm je au bain-marie. Zet daarvoor een pannetje met een klein laagje water op laag vuur. Hang hierin een kom die het water niet raakt en goed blijft hangen. Breek de chocola in stukjes en snij de roomboter in blokjes. Verwarm ze samen in de kom totdat het een vloeibaar mengsel is. Laat daarna ca 10 minuten afkoelen.
  3. Stop de eieren, suiker en zout in de mengkom van de mixer en klop dit gedurende 2-3 minuten op medium hoge snelheid. Giet het chocolademengsel er in een dun straaltje bij. Niet teveel in een keer want dan kunnen de eieren gaan stollen.
  4. Zet daarna de machine op lage stand en voeg het bloem toe. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt en zet daarna de mixer uit. 
  5. Breek de walnoten boven het beslag en voeg ook de blauwe bessen toe. Roer beide voorzichtig met een spatel of lepel door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de vorm en verdeel het zo veel mogelijk over de bodem. Zet de vorm voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Na de 25 minuten haal je de brownie uit de oven en zet je de oven op de bovengrill stand. Knip alle marshmallows door en verdeel over de bovenkant van de brownies en zet de vorm weer in de oven. Grill de marshmallows ongeveer 3 minuten in de oven. Hou dit goed in de gaten zodat ze niet verbranden. 
  7. Haal de vorm vervolgens uit de oven en laat afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt. Je zult merken dat dit een kleine uitdaging is want de marshmallows plakken lekker aan je mes.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Serveertip: deze brownies met blauwe bessen zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, dan zijn de marshmallows ook nog lekker zacht en gesmolten. Maar als niet alle stukjes op zijn kun je ze prima nog een dagje (goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Dit gerecht blijft een feestje…:) 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept brownies met marshmallows © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze brownies met marshmallows topping en blauwe bessen wilt gaat maken!

Category: Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, blauwe bessen, brownies, cake, feestje, jubileum, marshmallows, Nanda Appelman, pure chocola, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Take Away in Utrecht
Volgend bericht: Doe mee met het Nationaal Integratie diner op 12 oktober! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Arja

    6 oktober 2017 om 9:47 am

    Altijd een rede voor een feestje met zoiets als brownie met marshmallowtopping, gefeliciteerd met het dubbele o zo lekkere feestje.

    Beantwoorden
    • Betty

      6 oktober 2017 om 9:07 pm

      Hi Arja
      Hartelijk dank voor het trouwe volgen in ieder geval! Geniet van het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee