Print

Brownies met blauwe bessenbrownies met marshmallow topping

Bosbessen brownies met marshmallow topping
Scale

Ingredients

Benodigdheden:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de brownievorm alvast in of bekleed hem met bakpapier.
  2. De chocola en roomboter verwarm je au bain-marie. Zet daarvoor een pannetje met een klein laagje water op laag vuur. Hang hierin een kom die het water niet raakt en goed blijft hangen. Breek de chocola in stukjes en snij de roomboter in blokjes. Verwarm ze samen in de kom totdat het een vloeibaar mengsel is.
  3. Pak ondertussen een beslagkom en stop daarin de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, rietsuiker, een snuf zout, de eieren en het vloeibare chocolade-botermengsel. Mix het beslag tot een egaal geheel. Het beslag hoeft niet luchtig te worden dus mix het zo’n 1 minuut totdat alles goed met elkaar vermengd is.
  4. Breek de walnoten boven het beslag en voeg ook de blauwe bessen doen. Roer beide voorzichtig met een spatel of lepel door het beslag.
  5. Schep het beslag vervolgens in de vorm en verdeel het zo veel mogelijk over de bodem. Zet de vorm voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Na de 25 minuten haal je de brownies met blauwe bessen uit de oven en zet je de oven op de bovengrill stand. Verdeel de marshmallows over de bovenkant van de brownies en zet de vorm weer in de oven. Grill de marshmallows ongeveer 3 minuten in de oven. Hou dit goed in de gaten zodat ze niet verbranden. 
  7. Haal de vorm vervolgens uit de oven en laat kort afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt. Je zult merken dat dit een kleine uitdaging is want de marshmallows plakken lekker aan  je mes. Jam!

Geniet ervan.

Liefs, Nanda

Notes

Serveertip: deze brownies met blauwe bessen zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, dan zijn de marshmallows ook nog lekker zacht en gesmolten. Maar als niet alle stukjes op zijn kun je ze prima nog een dagje (goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Dit gerecht blijft een feestje…:)