Print

Recept: Brownies met marshmallows en blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iets te vieren? Maak dan deze overheerlijke marshmallow browies! Met Betty’s Kitchen hebben wij vandaag dubbel feest dus dan maak je ook een dubbellaags bakrecept klaar! Want deze smeuige brownies met marshmallows topping en blauwe bessen moet je zeker een keertje geproefd hebben! Je kunt ze haast ‘s Mores brownies noemen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr pure chocolade (70% cacao)
  • 180 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 75 gr ruwe rietsuiker
  • snufje zout
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel *
  • 150 gr blauwe bessen
  • 40 gr ongezouten, ongebrande walnoten
  • 175 gr marshmallows

(*Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Meng dan 100 gr bloem + 1 tl bakpoeder)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de brownievorm alvast in met boter of bakspray. Knip een overhangend stuk bakpapier op maat en bekleed hier de binnenkant en twee opstaande randen mee. Voor de twee overige wanden knip je een extra stuk bakpapier op maat. 
  2. De chocolade en roomboter verwarm je au bain-marie. Zet daarvoor een pannetje met een klein laagje water op laag vuur. Hang hierin een kom die het water niet raakt en goed blijft hangen. Breek de chocola in stukjes en snij de roomboter in blokjes. Verwarm ze samen in de kom totdat het een vloeibaar mengsel is. Laat daarna ca 10 minuten afkoelen.
  3. Stop de eieren, suiker en zout in de mengkom van de mixer en klop dit gedurende 2-3 minuten op medium hoge snelheid. Giet het chocolademengsel er in een dun straaltje bij. Niet teveel in een keer want dan kunnen de eieren gaan stollen.
  4. Zet daarna de machine op lage stand en voeg het bloem toe. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt en zet daarna de mixer uit. 
  5. Breek de walnoten boven het beslag en voeg ook de blauwe bessen toe. Roer beide voorzichtig met een spatel of lepel door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de vorm en verdeel het zo veel mogelijk over de bodem. Zet de vorm voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Na de 25 minuten haal je de brownie uit de oven en zet je de oven op de bovengrill stand. Knip alle marshmallows door en verdeel over de bovenkant van de brownies en zet de vorm weer in de oven. Grill de marshmallows ongeveer 3 minuten in de oven. Hou dit goed in de gaten zodat ze niet verbranden. 
  7. Haal de vorm vervolgens uit de oven en laat afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt. Je zult merken dat dit een kleine uitdaging is want de marshmallows plakken lekker aan je mes.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Serveertip: deze brownies met blauwe bessen zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, dan zijn de marshmallows ook nog lekker zacht en gesmolten. Maar als niet alle stukjes op zijn kun je ze prima nog een dagje (goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Dit gerecht blijft een feestje…:)