• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Broccolisoep met zalm

Broccolisoep met zalm

19 april 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Broccolisoep met zalm is niet alleen heel lekker maar ook nog eens super gezond. Broccoli is namelijk een echte supergroente! Rijk aan vezels een boordevol vitamine B!  Het verhoogt je weerstand en is goed voor het geheugen. Dit is toch wel de groente die ik elke week minstens één keer probeer te eten.

broccolisoep met zalm

Mijn favoriet is om broccoli te stomen: zo blijven alle vitamines bewaard in de groente zelf. Maar verwerk in een soepje is toch wel mijn tweede favoriet. Vandaag koos ik voor een broccolisoep met zalm, dat bevat het goede van een groentesoep met de bijkomende voordelen van een stukje (goede) vette vis!  En het is een prima manier om zo al gauw 2x per week vis te eten. En van dat leuke kleurcontrast wordt je toch ook meteeen vrolijk!

Recept: Broccolisoep met zalm:

(Voor 2-4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli,
  • 2 kleine uien,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • peper, zout,
  • 100 ml slagroom (of sojaroom)*,
  • peterselie,
  • 300-350 gram gerookte zalmsnippers.

(TIP: Laat de room achterwege om deze soep detoxproof te maken)

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Spoel de broccoli af en snijd 1 cm van de onderkant af (dit is vaak hard en uitgedroogd). Snijd de bovenkant in kleine roosjes en schil de stam alvorens deze in grote blokken te snijden.broccolisoep met zalm
  2. Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en bak hierin de uien gedurende 2 minuten. Voeg de broccoli en de bouillon toe, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelhoge temperatuur en laat 10 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de slagroom en peterselie toe en laat nog 1-2 minuten doorkoken. Roer tot slot de zalmsnippers door de soep. Deze garen namelijk langzaam in de soep.
  4. Serveer de broccolisoep met zalm in een kommetje en het smullen kan beginnen!

Eet smakelijk!

broccolisoep met zalm

Category: Soep Recepten Tags: broccoli, detox recepten, Glutenvrij, Low Carb, Vis, Voedselzandloper, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smaak van een land dat niet meer bestaat
Volgend bericht: Filmpje: Shoppen bij Betsies Kookwinkel in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. stephaniebex

    19 april 2013 om 3:44 pm

    Kan niet slecht zijn! Broccoli is ook een van mijn favoriete groentes!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in