• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

21 december 2015 Door Betina Oostveen 27 Reacties

Jump to Recipe

Zodra ik een pan Belgisch stoofvlees op het vuur heb staan, dan zie je fietsers in de straat altijd even naar binnen gluren. Dit gerecht is net een sirene die eenzame zeelieden om de tuin leidt. Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek vult lege harten en magen met liefde en doet smaken naar meer.

Stoofvlees met bier en ontbijtkoek voor Kerst

Omdat er natuurlijk een lange stooftijd aan vooraf gaat, maak ik meestal een hele pan vol. Nu de kerst alweer voor de deur staat, kan ik je dit recept voor Belgische Stoofvlees met bier en ontbijtkoek ook aanbevelen om je familie en vrienden voor te zetten. Het is een klassieker, zelfs een tikkeltje zoet van smaak en een veelgevraagde favoriet binnen mijn eigen familie en vriendenkringen. Voor de liefhebbers: Check hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.

recept_belgisch_stoofvlees_met_bier_en_ontbijtkoek_1-001-logo

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Het ideale aan stoofvlees is dat je het zo eenvoudig kunt voorbereiden. Doe dit gerust in de ochtend (of zelfs de dag ervoor) en laat de pan lekker sudderen. Tijdens het kerstdiner hoef je het dan ook alleen nog even op te warmen. Zo hou je meer tijd over voor je vrienden en familie, tijdens het diner zelf.

Logo Foodbloggers Kerstmenu 2015 Rood

En om het dit jaar helemaal makkelijk voor jullie te maken, sloeg ik de handen ineen met 4 andere foodbloggers! Samen met Foodie Friends Reny, Linda, Bo en Suzanne bedacht ik een compleet en afwisselend kerstmenu. Een zogeheten ‘ Foodbloggers Kerstmenu’ .  Voor jullie bedoeld ter inspiratie voor de aankomende kerstdagen. Of gewoon omdat je het lekker vind klinken! Het werd een compleet 5 gangen kerstmenu, waar je zeer zeker van gaat watertanden:


Het Foodbloggers Kerstmenu 2015:

***

Amuse – van Mind Your Feed

Zalmrilette op toast

***

Voorgerecht – van Lekker eten met Linda

Carpaccio van Courgette en biet met Parmezaanse kaas

***

Tussengerecht – van Beaufood

Coquilles met bietensabayon en tuinkers

***

Hoofdgerecht – van Betty’s Kitchen

Belgisch Stoofvlees met bier en ontbijtkoek (zie recept hieronder)

***

Nagerecht – van Puur Suzanne

Toetje met Stoofperen

***


Wat je er ook van gaat maken, of misschien zelfs het hele menu, succes is gegarandeerd! Dan rest mij jullie enkel nog het hart strelende recept voor mijn Belgisch Stoofvlees te geven. De ultieme combinatie van fluweelzacht vlees dat gewoon op je tong smelt, en dat met de perfecte zoet/zout combinatie. Maak er in ieder geval een zeer smakelijke kerst van!


Print

Recept: Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 3 reviews

Recept voor Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek:

(Hoofdgerecht voor 3-4 personen)

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3-4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Belgische Keuken

Ingredients

  • 750-800 gram magere runderlappen,
  • 30 gram roomboter,
  • snuf gemalen peper,
  • 2 sjalotten,
  • 3 kruidnagels,
  • 1-2 gedroogde laurierblaadjes,
  • 1 flinke theelepel mosterd,
  • 80 gram ontbijtkoek,
  • 250 ml Belgisch dubbel of trippel bier,
  • 250 ml rundervlees bouillon.

Extra:

  • keukenpapier,
  • grote braadpan.

Instructions

  1. Haal het vlees een kwartiertje van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de roomboter smelten in de braadpan en bak hierin het vlees rondom aan op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Halverwege even keren en breng op smaak met een snuf versgemalen peper. Doe dit eventueel in 2-3 etappes, als het vlees niet in een keer in de pan past.
  2. Draai het vuur naar laag en rangschik de runderlappen over de bodem van de pan en stapel ze eventueel op. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe aan de braadpan. Voeg tevens de kruidnagel, laurierblaadjes en mosterd toe. Verkruimel vervolgens het ontbijtkoek over het vlees en giet hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dien net onder de staan. Sluit de pan af met de deksel en laat het Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek gedurende 3 uur op laag vuur doorsudderen, met de deksel op de pan. Tussentijds wel een paar keer doorroeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.
  3. Serveer dit Belgische stoofvlees met gebakken aardappels/aardappelpuree en gestoomde groente zoals bimi of geroosterde spruitjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP! Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek is de volgende dag zelfs nog lekkerder. Laat na bereiding de pan, zonder deksel, volledig afkoelen. Dit kan gerust de hele avond, op het aanrecht. Voor het serveren de pan weer even zachtjes aan de kook brengen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_belgisch_stoofvlees_met_bier_en_ontbijtkoek_2-00-1logo

Category: Vlees Recepten Tags: Belgische Keuken, Bier, hoofdgerechten, kruidnagel, laurier blad, ontbijtkoek, roomboter, runderlappen, rundvlees, sjalotten, stoofschotel, stoofvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de Pers #8 (de Kerstspecial)
Volgend bericht: Sencor Staafmixerset Shb4365Vt »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee