• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

21 december 2015 Door Betina Oostveen 27 Reacties

Jump to Recipe

Zodra ik een pan Belgisch stoofvlees op het vuur heb staan, dan zie je fietsers in de straat altijd even naar binnen gluren. Dit gerecht is net een sirene die eenzame zeelieden om de tuin leidt. Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek vult lege harten en magen met liefde en doet smaken naar meer.

Stoofvlees met bier en ontbijtkoek voor Kerst

Omdat er natuurlijk een lange stooftijd aan vooraf gaat, maak ik meestal een hele pan vol. Nu de kerst alweer voor de deur staat, kan ik je dit recept voor Belgische Stoofvlees met bier en ontbijtkoek ook aanbevelen om je familie en vrienden voor te zetten. Het is een klassieker, zelfs een tikkeltje zoet van smaak en een veelgevraagde favoriet binnen mijn eigen familie en vriendenkringen. Voor de liefhebbers: Check hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.

recept_belgisch_stoofvlees_met_bier_en_ontbijtkoek_1-001-logo

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Het ideale aan stoofvlees is dat je het zo eenvoudig kunt voorbereiden. Doe dit gerust in de ochtend (of zelfs de dag ervoor) en laat de pan lekker sudderen. Tijdens het kerstdiner hoef je het dan ook alleen nog even op te warmen. Zo hou je meer tijd over voor je vrienden en familie, tijdens het diner zelf.

Logo Foodbloggers Kerstmenu 2015 Rood

En om het dit jaar helemaal makkelijk voor jullie te maken, sloeg ik de handen ineen met 4 andere foodbloggers! Samen met Foodie Friends Reny, Linda, Bo en Suzanne bedacht ik een compleet en afwisselend kerstmenu. Een zogeheten ‘ Foodbloggers Kerstmenu’ .  Voor jullie bedoeld ter inspiratie voor de aankomende kerstdagen. Of gewoon omdat je het lekker vind klinken! Het werd een compleet 5 gangen kerstmenu, waar je zeer zeker van gaat watertanden:


Het Foodbloggers Kerstmenu 2015:

***

Amuse – van Mind Your Feed

Zalmrilette op toast

***

Voorgerecht – van Lekker eten met Linda

Carpaccio van Courgette en biet met Parmezaanse kaas

***

Tussengerecht – van Beaufood

Coquilles met bietensabayon en tuinkers

***

Hoofdgerecht – van Betty’s Kitchen

Belgisch Stoofvlees met bier en ontbijtkoek (zie recept hieronder)

***

Nagerecht – van Puur Suzanne

Toetje met Stoofperen

***


Wat je er ook van gaat maken, of misschien zelfs het hele menu, succes is gegarandeerd! Dan rest mij jullie enkel nog het hart strelende recept voor mijn Belgisch Stoofvlees te geven. De ultieme combinatie van fluweelzacht vlees dat gewoon op je tong smelt, en dat met de perfecte zoet/zout combinatie. Maak er in ieder geval een zeer smakelijke kerst van!


Print

Recept: Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 3 reviews

Recept voor Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek:

(Hoofdgerecht voor 3-4 personen)

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Belgische Keuken

Ingredients

Scale
  • 750–800 gram magere runderlappen,
  • 30 gram roomboter,
  • snuf gemalen peper,
  • 2 sjalotten,
  • 3 kruidnagels,
  • 1–2 gedroogde laurierblaadjes,
  • 1 flinke theelepel mosterd,
  • 80 gram ontbijtkoek,
  • 250 ml Belgisch dubbel of trippel bier,
  • 250 ml rundervlees bouillon.

Extra:

  • keukenpapier,
  • grote braadpan.

Instructions

  1. Haal het vlees een kwartiertje van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de roomboter smelten in de braadpan en bak hierin het vlees rondom aan op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Halverwege even keren en breng op smaak met een snuf versgemalen peper. Doe dit eventueel in 2-3 etappes, als het vlees niet in een keer in de pan past.
  2. Draai het vuur naar laag en rangschik de runderlappen over de bodem van de pan en stapel ze eventueel op. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe aan de braadpan. Voeg tevens de kruidnagel, laurierblaadjes en mosterd toe. Verkruimel vervolgens het ontbijtkoek over het vlees en giet hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dien net onder de staan. Sluit de pan af met de deksel en laat het Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek gedurende 3 uur op laag vuur doorsudderen, met de deksel op de pan. Tussentijds wel een paar keer doorroeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.
  3. Serveer dit Belgische stoofvlees met gebakken aardappels/aardappelpuree en gestoomde groente zoals bimi of geroosterde spruitjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP! Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek is de volgende dag zelfs nog lekkerder. Laat na bereiding de pan, zonder deksel, volledig afkoelen. Dit kan gerust de hele avond, op het aanrecht. Voor het serveren de pan weer even zachtjes aan de kook brengen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_belgisch_stoofvlees_met_bier_en_ontbijtkoek_2-00-1logo

Category: Vlees Recepten Tags: Belgische Keuken, Bier, hoofdgerechten, kruidnagel, laurier blad, ontbijtkoek, roomboter, runderlappen, rundvlees, sjalotten, stoofschotel, stoofvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vers van de Pers #8 (de Kerstspecial)
Volgend bericht: Sencor Staafmixerset Shb4365Vt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Irene NIec

    21 december 2015 om 11:24 pm

    Wat een heerlijk recept dat Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek, ik ga het deze week beslist maken

    Beantwoorden
  2. Elize

    22 december 2015 om 4:26 am

    Respect dat je een stoofvlees gerechtje zo – om te smullen – op de foto hebt gekregen! Ziet er heerlijk uit 🙂

    Fijne dagen!

    Groetjes, Elize

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 december 2015 om 3:01 pm

      Hi Elize, ik heb er mijn best op gedaan . 🙂 Dank je wel

      Beantwoorden
  3. Perry

    17 november 2016 om 1:32 am

    Ik vind het een leuke combinatie van gerechten, ga proberen of ik ook zoiets zo netjes of tafel kan krijgen.
    Bedankt voor de handleiding door “koks-land”

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 november 2016 om 4:02 pm

      Graag gedaan hoor Perry, en geniet er lekker van!
      Eet smaklijk!

      Beantwoorden
  4. Jolien

    18 december 2016 om 4:42 pm

    Betina, kan dit ook in de slowcooker gemaakt worden? Moet voor een grote groep koken met kerst 🙂 dus dit lijkt mij ideaal.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 december 2016 om 5:17 pm

      Jazeker! ik zou alleen wel de helft minder vocht gebruiken dan 🙂
      Succes!

      Beantwoorden
  5. Ohmydish

    14 januari 2017 om 5:11 pm

    Wat een leuk idee om een kerstmenu samen met andere foodbloggers te maken, mocht je voor het einde van dit jaar nog een deelnemer nodig hebben, dan hou ik me aanbevolen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 januari 2017 om 11:14 am

      Dank je wel 🙂

      Beantwoorden
  6. Manuela

    17 februari 2017 om 1:54 pm

    Het stoofpotje was heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Judy

    28 april 2017 om 4:53 pm

    Hoi! Bij mij blijft het super nat. Ik heb er net maar maizena en wat extra peperkoek bij gegooid in de hoop dat ik het nog kan redden. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 april 2017 om 4:49 pm

      Dat durf ik zo niet te zeggen Judy, want dan kan aan aan meerdere dingen gelegen hebben. Misschien stond je vuurtje wat minder warm als bij mij.
      Maar mijn advies, eigenlijk bij alles wat nog niet ‘droog genoeg is gekookt’, is simpelweg wat meer door te laten koken.

      Beantwoorden
  8. Eva

    23 oktober 2017 om 11:23 am

    Hoi, heerlijk hoor! Alleen in je recept staat het vlees laten door koken. Maar bedoel je niet sudderen of stoven. Het moet toch langzaam gaar pruttelen? Grtjes Eva

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 oktober 2017 om 5:50 pm

      Hi Eva,
      je hebt groot gelijk hoor! ik heb het meteen aangepast 🙂

      Beantwoorden
  9. Marjoleine

    18 maart 2018 om 4:51 pm

    Het smaakt en ruikt heerlijk alleen is mijn vlees erg droog. Wat heb ik dan waarschijnlijk verkeerd gedaan en hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2018 om 5:15 pm

      Hi Marjoleine,

      dat is lastig inschatten, want ik ben er niet zelf bij geweest 🙂
      Maar over het algemeen is vlees doorgaans sappiger als je deze aan het begin goed rondom dichtschroeid. Dan blijven alle sappen binnen beter behouden. En stoven doe je liever op latere temperatuur, maar lekker lang laten sudderen.
      Succes in ieder geval en ik hoop dat een tweede poging beter bevalt!

      Beantwoorden
  10. Martin

    22 december 2018 om 1:22 pm

    Hoi,kan ik aan dit gerecht ook champignons/kastanjes en paprika toevoegen ? Of gaat dat ten koste van de smaak ?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 december 2018 om 10:56 am

      Hi Martin,

      dit belgische stoofvlees is redelijk zoet van smaak. Je moet er van houden om dit te combineren met champignons en kastanjes.
      Ik zou liever een ander stoofgerecht hiervoor uitkiezen, bijvoorbeeld goulash of boeuf Bourguignon. Je vindt ze hier: https://bettyskitchen.nl/tag/stoofschotel/

      Beantwoorden
      • Martin

        23 december 2018 om 1:08 pm

        Hartelijk dank ,ik ga het uitpluizen.

  11. Miruna

    23 december 2018 om 5:52 pm

    Doorsuderen is het op een lage stand toch?

    Beantwoorden
  12. Peeters Rene

    26 december 2019 om 1:51 pm

    Ik maak het ook regelmatig, maar met 2 soorten bieren; blond en donker, zoals Leffe, Grimbergen. Heb je het graag een beetje zoetzuur, een goede scheut azijn toevoegen, en 2 soeplepels perensiroop.

    Beantwoorden
  13. Bartje

    26 mei 2020 om 6:51 pm

    Was weer lekker!

    Beantwoorden
  14. Hans

    27 september 2020 om 10:58 am

    Super lekker recept ik heb het in de slowcooker gemaakt 10 uur op low het vlees was heerlijk zacht 👍🏼

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2020 om 10:00 pm

      Hi Hans,
      dit moet tedermals geweest zijn na 10 uur in de cooker! Lekker van genieten!

      Beantwoorden
  15. Gerard

    20 oktober 2020 om 5:20 pm

    hmm lekker deze. 2020 nog steeds actueel ! Ik heb Ierse ribs gebruikt.
    Nog meer van deze stooftips?
    bedankt !

    Beantwoorden
  16. Molly

    5 januari 2023 om 8:09 pm

    Gebruik welke omvang Bourgogne-pan gebruik je voor dit gerecht?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 januari 2023 om 12:37 pm

      Hi Molly een braadpan van 22 – 24 cm is helemaal goed hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee