• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / BBQ saus (marinade)

BBQ saus (marinade)

22 augustus 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Ik heb zin in de zomer. Een lekker briesje door je haren, zomerse topjes en Dylan die achter de BBQ staat. Alleen nog even een pot bbq saus voorbereiden en we kunnen van start! BBQ saus is onmisbaar tijdens jouw buiten feestje, want je kunt er niet alleen mee marineren en op smaak brengen. Maar ook inkoken tot een echt sausje voor over je gegrilde stukje vlees.

Ook al zit onze zomervakantie er al weer op, het neemt niet weg dat ik de komende weken nog steeds zomerse temperaturen verwacht. In de vakantie is Dylan druk in de weer geweest om diverse BBQ sauzen uit te proberen, en dit recept is toch wel zijn favoriet geworden.

BBQ Saus 1 _ HEader-001

Er gaat wel even wat werk inzitten, maar dan heb je ook een flinke pot met saus.  Dylan marineert zijn vlees of (halve) kip gerust een aantal uren in deze saus en bakt daarna het vlees of de kip in de oven en/of op de BBQ.

Recept homemade BBQ saus (marinade):

Ingrediënten: 

  • 5 kruidnagels,
  • 1 theelepel komijnzaad,
  • 2 eetlepels venkelzaad,
  • 2 eetlelels peper,
  • 3 eetlepels zout,
  • bosje verse rozemarijn,
  • bosje verse tijm,
  • 6 verse laurier bladen,
  • 1 hele knoflook,
  • schil van 1 sinaasappel (gebruik hier een dunschiller voor, niet raspen!),
  • sap van 1 sinaasappel,
  • 4 theelepels paprikapoeder,
  • halve fles goedkope balsamico azijn,
  • hele fles ketchup,
  • 8 eetlepels olijfolie of peper olie (indien je van een beetje pit houd).

Extra:

Vijzel,

gesteriliseerde pot(ten) van ca 600 ml.

Bereidingstijd: 15 minuten.

BBQ Saus 2-001

Bereidingswijze:

  1. Vijzel de kruidnagels, komijn, venkelzaad, peper en zout in een vijzel, en zet apart.
  2. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en hak deze fijn. Hak de sinaasappel schillen en knoflook (met schil) ook fijn. Meng dit kruidenmengsel met de gevijzelde kruiden, en de paprikapoeder goed door elkaar.
  3. Doe de laurierbladeren (eventueel een beetje kneuzen), sinaasappelsap, balsamico, ketchup en (peper)olie erbij en roer dit goed door elkaar.

BBQ saus tips van Dylan:

1) Hak een hele kip doormidden, en kerf de huid, her en der, in. Gebruik ongeveer de helft van deze BBQ saus om de kip volledig mee in te smeren, en bak 1 uur en 15 minuten op 180 graden in de oven. Lepel tijdens het bakken wat braadvocht/saus over de kip. Daarna braad je de kip nog even aan op de BBQ.

2) Als je eventueel een beetje saus over hebt, dan zou ik je willen adviseren deze een klein  beetje in te laten koken. Gewoon in een steelpannetje op middelhoog vuur en goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Dan wordt de saus wat dikker en is deze heerlijk om aan tafel erbij te serveren.

3) Gekookte saus kun je ook meteen in een gesteriliseerde pot doen, en deze kun je nog gerust een week in de koelkast bewaren.

Veel BBQ plezier in ieder geval!

Groetjes, Dylan & Betty

BBQ Saus 3-001

(Bron originele recept:  Jamie’s Amerika)

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Australische keuken, BBQ Recepten, grillen, Jamie Oliver, Kip, marinade, saus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frittata met asperges en paddestoelen
Volgend bericht: Bramen jam maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee