• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Aubergines van de BBQ

Aubergines van de BBQ

2 juni 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Aubergines grillen op de BBQ

Wij hebben thuis zo’n handig groente mandje, met gaatjes in de bodem, waarmee je lekker je groente kunt grillen op de barbecue. Altijd handig en het is een lekkere, gezonde aanvulling op je barbecue gerechten. Een van mijn favoriete bijgerechten is aubergines grillen op de bbq. En daar doe ik dan ook meteen lekker wat paprika, champignons en ui bij. Heerlijk voor bij een stuk vlees. En dit recept kun je zelfs voorbereiden en koud eten, of simpelweg in de oven bereiden, als je barbecue al de hele avond in gebruik is door anderen.

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Nog meer groente gerechten van de barbecue

Wil je nog meer groente toevoegen aan je barbecue? Probeer dan ook eens deze andere groente recepten: gegrilde venkel met rode peper, gegrilde groene asperges , een schaal vol groene groenten op de bbq en zelfs gepofte aardappel!

Print

Recept: Aubergines van de BBQ

Aubergines_van_de_barbecue_recept_©bettyskitchen_
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines,
  • 2 uien,
  • 2 knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 250 gram champignons,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 5 eetlepels balsamico azijn,
  • verse tijm en/of oregano,
  • peper & zout

Extra:

  • Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.

Instructions

  1. Steek de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. Uiteraard kun je ook andere items alvast bakken en garen.
  2. Was de aubergines, verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm. Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Boen de champignons schoon.
  3. Verdeel de groente over een ovenschaal (die op je bbq past) of gebruik een speciale bbq groente schaal met gaatjes in de bodem. Meng de olijfolie met balsamico en giet dit over de aubergines. Hussel even goed door met je handen en breng op smaak met peper & zout en verse tijm en/of oregano.
  4. Plaats de schaal met aubergines in de barbecue. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar. Haal daarna uit de oven en serveer direct.  Maar… koud zijn deze aubergines van de bbq ook heerlijk.  Besprenkel dan alleen na afkoelen met nog wat extra olijfolie en balsamico, om uitdrogen te voorkomen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je de aubergines etc. ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Category: Bijgerechten Tags: aubergines, balsamico azijn, BBQ Recepten, champignons, Glutenvrij, grillen, tijm, uien, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Red Velvet Cookies (video)
Volgend bericht: Pasta taart met aubergine en blauwe kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee