Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!
Aardbeien met balsamico toetje
In het zomerseizoen komen de aardbeien dikwijls voorbij. Ze zijn in die seizoen goed (en voordelig) verkrijgbaar en hebben lekker veel smaak. En het zijn juist deze zoetzalige aardbeien die dan uitstekend combineren met hartige kazen, zoals mozzarella, ricotta, mascarpone etc. Voor een beetje meer pit, marineer je de aardbeien met balsamico en voeg je een lekkere crunch toe met fijngehakte pistachenoten. Zo simpel, maar werkelijk zo lekker.
Kun je geen genoegen krijgen van aardbeien deze zomer? Serveer dan ook eens dit typisch Britse zomerdessert: Eton Mess !
PrintRecept: Aardbeien met balsamico en mascarpone
Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Nagerecht
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 250 gram mascarpone,
- 1 vanillestokje,
- 500 gram aardbeien,
- 3 eetlepels balsamico azijn (di Modena),
- handje pistachenoten,
- poedersuiker.
Extra:
- (hand)mixer,
- klein bolzeefje.
Instructions
- Klop de mascarpone romig met de (hand)mixer. Voeg het merg van een uitgeschraapt vanillestokje toe.
- Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd in vieren. Verdeel over 4 bordjes of schaaltjes en besprenkel met de balsamico azijn.
- Hak de pistachenoten grof en verdeel deze over de aardbeien. Schep op elk bord een flinke lepel van de mascarpone.
- Giet een beetje poedersuiker in het bolzeefje en strooi dit naar smaak over de aardbeien met balsamico en mascarpone.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie