• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Rabarber muffins

Rabarber muffins

29 september 2013 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Omdat ik deze maand weer mee doe met de Foodblogswap, (waarbij ik uitgeloot wordt om de te koken van een andere foodblog), ging ik ook op zoek naar een recept dat mij ook kan verbazen en verrassen. En dat werden deze glutenvrije en suikervrije rabarber muffins!

Rabarber is een seizoensgroente

Deze maand was De voedzame keuken mijn project. Iris Maier blogt over een gezond(er) leven en gezond(er eten. Veelal glutenvrij en suikervrij, dus voor mij een prettige website om een gezond alternatief te mogen vinden voor muffins, je weet wel, mijn favorieten voor het weekendontbijt of voor bij de High Tea!! Rabarber is een echte seizoensgroente dus na een blik op de site wist ik dat ik deze suikervrije rabarbermuffins op het menu moest gaan zetten.

rabarber-muffins-1-_Header-002---Copy-with-LOGO

Rabarber muffins om lekker van te genieten

Let alleen op: rabarber kun je niet rauw eten!  De bladeren zijn haast giftig, en dienen dus verwijderd te worden. En als de stengels dan verwerkt tot bijvoorbeeld deze rabarber muffins kun je er heerlijk van genieten. Check hier overigens nog meer lekkere recepten met rabarber. Net als bij een bleekselderij kun je de rabarber overigens met een dunschiller schillen, om het buitenste draderige huidje te verwijderen.

Voor dit rabarber muffins recept kocht ik 4 grote stengels rabarber, en na het nodige snijwerk meet ik deze af in een maatkan (dat is een tip van Iris). Haar originele recept is dan ook in mililiters aangegeven, maar voor het gemak heb ik deze alvast een beetje omgerekend naar grammen. Je mag dan zelf beslissen wat je prettiger vind werken. Laat je me weten wat jij van deze rabarber muffins vind?


Print

Recept: Rabarber muffins

rabarber muffins
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

2 from 1 review

Deze glutenvrije en suikervrije muffins met rabarber zijn een aanrader voor deze zomer. Rabarber is een echte seizoensgroente en de zure stengel leent zich uitstekend voor zoete baksels en taart recepten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: high tea
  • Cuisine: hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • +/- 375 ml in stukken gesneden rabarber  (ca. 225 gram).
  • een klein scheutje water.
  • 4 eieren, geklutst.
  • 150 ml honing.
  • 60 ml gesmolten boter of kokosolie.
  • 850 ml amandelmeel (ca. 350 gram).
  • 2 theelepels kaneel.
  • 2 theelepels vanille extract.
  • ½ theelepel zeezout.
  • ½ theelepel natrium bicarbonaat of baking soda.
  • handje gehakte walnoten.

Extra:

  • oven.
  • muffintray voor 12 muffins.
  • 12 papieren muffinvormpjes.
  • dunschiller.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de muffintray met de papieren vormpjesrabarber muffins 2-001
  2. Doe de schoongemaakte en gesneden rabarber in een pan samen met een scheutje water en breng zachtjes aan de kook. Laat dit minstens 5 minuten doorkoken om gaar te worden. Laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Doe in een grote kom: het amandelmeel, geklutste eieren, honing, gesmolten boter of kokosolie,  kaneel, vanille extract en zout.rabarber muffins 3-001
  4. Roer hier vervolgens het rabarber mengel met de gehakte noten doorheen.
  5. Als laatste voeg je het bicarbonaat of bakingsoda toe. Maar omdat het alkalisch is, zal het gaan reageren met het zuur van de rabarber en kan het wat gaan schuimen of borrelen.
  6. Schep het mengsel in de muffinvorm vormpjes, en bak zo’n 25 minuten onderin de oven (omdat ze gauw kunnen verbranden). Prik ze aan het einde even in met een sateprikker en als deze er schoon uit komt, dan zijn de rabarber muffins gaar.rabarber muffins 4-001

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Als de muffins helemaal afgekoeld zijn, kun je ze een dag of 5 bewaren in een luchtdicht afgesloten pot, maar je kunt deze rabarber muffins ook prima invriezen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

rabarber muffins

Category: High Tea Recepten Tags: amandelmeel, Foodblogswap, Glutenvrij, honing, muffins, Paas Recepten, rabarber, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Workshop styling en fotografie voor foodbloggers
Volgend bericht: Fotodagboek September 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hazel

    30 september 2013 om 11:47 am

    Ik wilde net vragen waar je die leuke bakvormpjes vandaan hebt.. zie ik het in je reactie hierboven staan. Ziet er gezellig uit! En lekker trouwens ook, ik hou wel van rabarber.
    Groetjes, Hazel

    Beantwoorden
  2. Liesje

    14 juli 2024 om 5:54 pm

    Hi Bettina,

    Leuk recept! Heb de rabarbermuffins gemaakt: de hoeveelheid is echter goed voor 2x zoveel muffins (ik kon nog 2 bakblikken met mini-muffins vullen en had nog over ! Mogelijk daarom dat de rabarsmaak niet zo terug sterk terugkomt. Is het een idee om de helft van de andere ingredienten te gebruiken bij dezelfde hoeveelheid rabarber?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee