Print

Recept: Rabarber muffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze glutenvrije en suikervrije muffins met rabarber zijn een aanrader voor deze zomer. Rabarber is een echte seizoensgroente en de zure stengel leent zich uitstekend voor zoete baksels en taart recepten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: high tea
  • Cuisine: hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • +/- 375 ml in stukken gesneden rabarber  (ca. 225 gram).
  • een klein scheutje water.
  • 4 eieren, geklutst.
  • 150 ml honing.
  • 60 ml gesmolten boter of kokosolie.
  • 850 ml amandelmeel (ca. 350 gram).
  • 2 theelepels kaneel.
  • 2 theelepels vanille extract.
  • ½ theelepel zeezout.
  • ½ theelepel natrium bicarbonaat of baking soda.
  • handje gehakte walnoten.

Extra:

  • oven.
  • muffintray voor 12 muffins.
  • 12 papieren muffinvormpjes.
  • dunschiller.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de muffintray met de papieren vormpjesrabarber muffins 2-001
  2. Doe de schoongemaakte en gesneden rabarber in een pan samen met een scheutje water en breng zachtjes aan de kook. Laat dit minstens 5 minuten doorkoken om gaar te worden. Laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Doe in een grote kom: het amandelmeel, geklutste eieren, honing, gesmolten boter of kokosolie,  kaneel, vanille extract en zout.rabarber muffins 3-001
  4. Roer hier vervolgens het rabarber mengel met de gehakte noten doorheen.
  5. Als laatste voeg je het bicarbonaat of bakingsoda toe. Maar omdat het alkalisch is, zal het gaan reageren met het zuur van de rabarber en kan het wat gaan schuimen of borrelen.
  6. Schep het mengsel in de muffinvorm vormpjes, en bak zo’n 25 minuten onderin de oven (omdat ze gauw kunnen verbranden). Prik ze aan het einde even in met een sateprikker en als deze er schoon uit komt, dan zijn de rabarber muffins gaar.rabarber muffins 4-001

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Als de muffins helemaal afgekoeld zijn, kun je ze een dag of 5 bewaren in een luchtdicht afgesloten pot, maar je kunt deze rabarber muffins ook prima invriezen.