Het is deze maand Wokotober! En ik wil jullie dan ook kennis laten maken met de innovatieve Wokarang van BK Cookware! Ik maakte er deze beef teriyaki met noodles in klaar en was op slag verliefd op deze pan! En… ik mag er zelfs eentje weggeven aan een van jullie. Doe je mee met de winactie?
Biefstukpuntjes met noodles uit de wok
Het is Woktober en dan mag een overheerlijk recept uit de wok niet ontbreken! Dit jaar heb ik een samenwerking met BK Cookware, die niet alleen hele mooie pannen maakt, maar ook hele functionele pannen voor in de keuken. De meeste BK pannen zijn ook nog eens geschikt voor inductie (lees meer) en daar wordt deze dame heel erg blij van! Maar in deze #Woktober maand zet ik een lekkere beef teriyaki met noodles op het menu en ging daarvoor aan de slag met de BK Conical Deluxe Wokarang. Nu is mijn man deels Indonesisch en kookt al jaaaaren uit een grote ijzeren wadjan. Maar zoals jullie wellicht ook zelf ervaren, vliegen er altijd stukjes groente of vlees over de rand van je wok of wadjan heen. Altijd dus, in mijn geval.
Maar de Wokarang van BK heeft een revolutionair design met een grote, gebogen opstaande rand. Met slecht één beweging van de bijgeleverde spatel vallen de ingrediënten terug in de wok en blijft je kookplaat dus schoon. Niet alleen je wokgroenten, maar ook grote stukken vlees en vis vis kun je eenvoudig omdraaien dankzij de komvormige rand. Dus dit recept voor beef teriyaki met noodles is ook ideaal om te bereiden in deze BK Conical Deluxe Wokarang .
Wokken met de BK WOKARANG
De BK Wokarang is echt dé wokinnovatie voor de moderne keuken. De pan is daarnaast heel eenvoudig schoon te maken en hoeft niet met olie ‘ingebrand’ te worden, wat bij onze oude wadjan wel het geval was. Daarnaast hoef je tijdens het wokken de pan ook niet op te tillen of te schudden. De temperatuur in de wok blijft zo lekker hoog en dat is precies wat je wilt tijdens wokken. Ik maakte er in ieder geval met groot plezier dit recept voor Beef Teriyaki met noodles in klaar. Een overheerlijk Japans recept met een homemade teriyaki saus. En die oude wadjan van ons, tja, die staat inmiddels bij het grof vuil.
WINACTIE: BK Cookware Wokarang
Deze maand staat niet alleen in het teken van ‘Woktober’ maar deze dame viert ook nog eens haar verjaardag volgende week. Dus laten we er meteen een leuke winactie van maken waarbij je thuis lekker zelf aan de slag kunnen met heerlijk wokrecepten. Jij maakt komende week kans op een BK Easy Induction Wokarang 32 cm incl. wokspatel t.w.v. € 105,-. Deze Wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen.
Hoe doe je mee?
- Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons wat jouw favoriete gerecht uit de wok(arang) is!
- Like het bericht op Facebook, Twitter en\of Instagram en tag in de comments nog meer fans van Aziatische wokgerechten die ook wel een gokje zouden willen wagen 🙂
- Meedoen kan tot en met zondag 25 (w)oktober 2020 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.
- Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.
*******************************. deze winactie is reeds gesloten – de wokarang is gewonnen door: Priya ******************************
Groetjes, Betty
Recept: Beef Teriyaki met noodles
Het is WOKTOBER en dan mag een lekker wokrecept absoluut niet ontbreken. Dit Japanse wokgerecht noem ik Beef Teriyaki, want ik wokte biefstuk met champignons en paksoi. Geserveerd met udon noodles en een homemade teriyaki saus.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Method: bakken
- Cuisine: Japanse keuken
Ingredients
- 300 gram biefstukpuntjes
- 250 gram kastanje champignons
- 2 paksoi
- 3 bosuitjes
- 1 klein blikje edamame boontjes (80 gram)
- 180 gram Udon Noodles
- sesamzaad
Voor de teriyaki saus:
- 6 eetlepels Soja Saus
- 4 eetlepls Rijstewijn / Mirin
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel gehakte knoflook
- 1 theelepel gehakte gember
- ½ – 1 tl maizena
Extra:
- 1 BK Cookware Wokarang
- zonnebloem-, of arachide olie
- keukenpapier
Instructions
- Maak als eerste de teriyaki saus klaar. Volg hiervoor dit recept. Zet daarna het pannetje apart om af te koelen.
- In de tussentijd kun je vast de groenten voorbereiden. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de aanzet van de paksoi er af en trek de bladen los. Spoel goed onder een stromende kraan en laat uitlekken. Snijd het harige uiteinde van de bosuitjes en snijd deze vervolgens in ringetjes. Spoel de sojaboontjes af onder de kraan en laat uitlekken. Tot slot breng je vast een pannetje water aan de kook voor de noodles.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snijd in stukjes of plakjes. Giet een laagje olie in de BK Wokarang en vervarm op hoge temperatuur. Voeg de biefstuk en schroei deze rondom dicht. Schep met je wokspatel uit de pan en zet apart.
- Breng de udon noodels in het pannetje water aan de kook en houdt de kooktijd van de verpakking aan.
- Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, zodat de bodem weer helemaal bedekt is en bak hierin de champignons gedurende 3 minuten zacht. Voeg de witte delen van de paksoi toe en wok deze ook mee gedurende 2 minuten. Tot slot voeg je de groene gedeeltes van de paksoi toe bak nog 1 minuut mee.
- Tussentijds giet je de noodles af in een vergiet. Spoel goed na met koud water en laat uitlekken.
- Leg de uitgelekte noodles en de helft van de bosui in de wokarang. Giet hier de helft van de teriyaki saus ove rheen en schep het geheel goed om gedurende 1-2 minuten. Proef en voeg eventueel wat meer teriyakisaus toe.
- Verdeel over 4 borden en top af met de rest van de bosui en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Notes
In plaats van zelf biefstuk snijden kun je ook reeds gesneden biefstukpuntjes of beefreepjes kopen en gebruiken in dit recept.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze beef teriyaki met noodles wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Renske
Wat een gave winactie. Hier komt de wok vaak tevoorschijn voor surinaamse bami, surinaamse nasi, noodles met groenten en vlees etc. En inderdaad na het wokken, kan ik bij wijze van nog een maaltje van het fornuis halen :-). Hoe gaaf zou het zijn om deze wok te winnen. En niet meer alles uit de wok vliegt;-p. We wagen een kansje mee voor deze te gekke prijs.
Juul
Heerlijk recept, ik ga het gauw uitproberen 👍🏼
Mijn favoriete gerecht is heel veel soorten groenten door elkaar wokken en dan lekker met witte rijst en makreel erbij .
Dit wordt nog lekkerder als het in een wokarang wordt bereidt.
Jessica
Sinds de puber hier in huis ook soms moet koken heb ik wel een favoriet gerecht 😋.
Mijn zoon is 17 en ik vind dat hij moet kunnen koken. Na wat discussie, puber hè, is hij aan de slag gegaan. Oosterse wraps kan hij heerlijk maken. Gemarineerde kipfilet, saus en groenten op een wrap. Hij vind het het beste wat er is want, Aziatisch en wraps is de beste combi.
Ik denk dat hij deze week ook nog maar een keer kookt 😉
Karen
De beef teryiaki ga ik zeker proberen en heb ik ook al gepind. Ik kook een paar x per week rijst of noodle gerechten dus ik zou de pan heel graag willen winnen!
Sabrina
Wij zijn onwijs dol op garnalen ,en gamba’s en vis met noodles en knapperige groenten met een lekkere bite. Wokken wordt in dit huis heel vaak gedaan, het is letterlijk genieten wat er allemaal in de pan gebeurt.
Priya
Wat een heerlijk gerecht! En die pan😍😍😍! Die kan ik wel goed gebruiken hoor 😉
Bea
Een favoriet wokgerecht is dan toch wel gamba’s, knoflook, peultjes, groenten en oestersaus 👌 Heel tof om deze wok te winnen! 🍴
Madelon
Kip/beef teriyaki noodles, pad Thai of een lekkere kai ting! Zou super zijn om deze te mogen winnen! 😍
Sabine Hensens
Oehhh, ik kwam via Instagram hier voor het recept. En nu zie ik de winactie……Wat zou ik zo graag zo’n handige wok willen. Die rand is ideaal!! Dit recept is het eerste wat ik ga maken….
Op dit moment is onze favoriet uit de wok toch wel Thaise wokschotel (kippendij filet in reepjes, rode ui, paksoi, paprika, peper, koriander, kokosmelk en Thaise currykruiden, heerlijk met witte rijst).
Annette
Ooo wat een mooie wok.
Wat zou het mooi zijn om die te winnen.
Voor in mijn nieuwe keuken, in mijn nieuwe huis.
Daar hoort een nieuwe mooie wok bij.
En dan kan de oude ook weg 😉
Herja van Woensel
Wat een mooie pan, die zou ik graag winnen en dan dit recept maken met kip en cashewnoten, mijn favoriet!
Ekléfina Penidis
Ik gebruik een wok elke dag, een wok is echt onmisbaar in de keuken, en zou hem graag willen winnen.
Mijn favoriete gerechten in de wok zijn toch wel noodles,
Tatiana
Wat gaaf zeg! Zelf ben ik echt gek op het gerecht Pad Thai door de saus, noodles en verse groenten die er in gaan! Zelf ben ik gek op deze te gekke smaakbeleving! Nu heb ik alleen nog een wok nodig om het echt goed te kunnen koken!
Mariska
Ik wil graag met kip en allerlei groenten; peultjes, broccoli, wortel, champignons, sojasaus en kruiden erbij en…. noodles! Die geven een heerlijk frisse smaak aan je gerecht.
Esther
Toffe aktie! Eindelijk na 2 jaar op een inductiekookplaatje en 2 elektrische plaatjes gekookt te hebben, verhuisd en een mooi zespits fornuis. Kan zo’n mooie wok goed gebruiken.
Eigenlijk hetzelfde beef teriyaki, zelf doe ik er nog kleine asperges bij en gamba’s. Die boontjes ga ik onthouden en er de volgende keer ook bij doen 🤞🏻
Kris (puur food)
Ken je van die mensen die op reis gaan en er altijd voor zorgen dat er in de koffer genoeg ruime / gewicht overblijft zodat er kookboeken mee terug kunnen…
Vorig jaar in Sydney mooie boeken gescoord, Indiaas, Thais, Koreaans en uiteraard BBQ.
In een van deze boeken staat Japchae. Een Koreaans wokgerecht met zoete aardappelnoedels. (Deze zijn Glutenvrij!) Super lekker, met Tofu, Biefstuk of Gamba’s.. En met lekker veel veggies 💚
Azian food is hier bij ons en de kids top nr 1 in huis.
Nency
Handig. Ik roerbak heel wat. Diverse soorten groenten en dan met kipdijfilet of zalm. Woksaus er bij. Ik gebruik diverse smaken. Wel een beetje een zoete variant. En dan een (apart gekookte) pasta of rijst bij.
Thea
Mmm wokken, altijd lekker! Onze favoriet is bavette met broccoli, peultjes en noodles. Volgend jaar gaan we verhuizen en dan moet ik allemaal nieuwe pannen omdat ik dan inductie krijg, de wokarang zou een mooi begin zijn.
Melissa
Wat een top actie!! Ik doe zeker mee 😉 Ben gek op noedels en dan met teriyaki aubergine of met lekker veel groente en stikcy tempeh! Maar gebakken rijst lijkt mij hieruit ook ideaal 🙂
Nieuw huis, nieuwe wokpan… vind ik een leuk grapje hihi!
Groetjes Melissa (Lislovescooking)
Fiona Voeten
Wat een mooie wok. Ik gooi er inderdaad vaak wat naast, of beter gezegd altijd. Ik ben dan ook erg benieuwd of ik bij deze wok wel alles binnen de pan kan houden.
Zelf maak ik het liefst een groene of rode (thaise curry) met noodles, of een snelle kip vindaloo.
Natuurlijk kan er in de wok ook perfect een lekkere pasta met gamba’s gemaakt worden.
Marja
Oh,wat een heerlijk recept! Wij zijn óók dol op Teriyaki ,al eet ik het zelf het liefst met kip of zalm 😋
Verder maak ik nasi en Surinaamse bami .Ik hou van Wokken ❣️
Sharin
Wauw, wat een plaatje is deze wokpan! 🤩 En wat super fijn dat hij geschikt is voor inductie. Mijn favoriete wokgerecht is pad thai met garnalen, kipfilet en die perfecte saus wat het gerecht afmaakt. Helaas kon ik de ‘echte’ pad thai in Bangkok dit jaar uiteindelijk niet proeven, hopelijk volgend jaar meer geluk! Tot die tijd blijf ik hem thuis nog lekker zelf maken 🙂
Marianne Scholten
Ik heb van de week een hele lekkere risotto gemaakt uit een wat minder mooie wok.
Heerlijk veel verschillende soorten paddenstoelen, ui, knoflook, zongedroogde tomaatjes, heel veel peterselie en groene asperges.
De groene asperges had ik apart gerild en er op het laatst door heen geschept.
Geserveerd met een heerlijke Parmezaan. Wat was hij lekker. En niet alleen in WOKTOBER!
Loes
Wauw 🤩 mijn favoriete wokgerecht zijn knoflook teriyaki noodles met Aziatische wokgroente😋
Eva
O wauw, die zou ik heel graag winnen voor in onze nieuwe keuken! Dat zit een mega mooie inductie kookplaat in, maar dat betekend wel dat ik al m’n pannen moet gaan veranderen en een nieuwe wij heb ik nog niet! Een ik wil natuurlijk ook in het nieuwe huis heerlijke wokgerechten kunnen blijven maken. Yaki udon en pad thai zijn hier de grote favorieten!
Marijke
Mijn favoriete recept is curry, liefst met garnalen!!!
Supermooie pan!! Ik loot graag mee!
Aline Bouma
Sobanoodles met gambas en Wokgroenten in kokoscurry😍😍 lekker Tauge er op t laatste bij. Heerlijk, nu al trek!
Esther Koenen
Wat een mooie wokpan! Wij krijg volgende maand een nieuwe keuken en gaan voor het eerst inductie koken. Dus we moeten alle soorten pannen weer aanschaffen. Dit plaatje komt goed van pas! Wij zijn als gezin gek op wokken! Heerlijke surf en turf oftwel ossenhaas met garnalen wokken met sugarsnaps, paprika, tauge en stukjes knoflook. Afblussen met sojasaus en garneren met lente ui! MMM heb er nu al zin ! 🙂
Marian B
.Fijne pan, ik doe graag mee. Hoisin rijst met champignons, lente-ui en cashewnoten, erg lekke!
Sancia de Wit
Ik zou ‘geroerbakte varkenshaas met peultjes en udonnoodles’ willen maken in deze wat mij een fantastische wokpan lijkt voor mijn hele gezin. Nu is het niet mogelijk om elkaar gezamenlijk te zien. Wij hebben een groot gezin. Samen koken en eten is gezellig en versterkt de band.
Arthur
Weg met de gekookte aardappelen en groenten en welkom wok! Mijn kinderen eten veel liever een gerecht uit de wok waar alles al in zit (vlees, groente en rijst/mie)! De favorieten zijn ketjap kip met mie, nasi en thaise kip! En om alles in de pan te laten (de vloer is hier af en toe een pizza) doe ik graag mee!
Marian Zw
Ik eet heel graag noodles en wokgroenten uit deze wok. Lekker vegetarisch en snel klaar!
Tineleke
.
.
🥘🥄🍱Dag Betty🍱🥄🥘!
.
Nou heeft het even geduurd maar ik had wat te schrijven hier….Want ja, voor zò een mooie prijs doen we graag een extra inspanning. Dit is dus mijn bijdrage voor jullie: mijn wokpan-gedicht💕😅⤵️
.
Dag hobbykokje @bobobrw
.
Je lijkt zo heel erg veel op mij:
koken maakt je altijd blij 🍳
Een soepje hier, dessertje daar,
maak je met veel liefde klaar 🍅
Bakken, wokken, braden:
‘t is echt niet te versmaden 🌶
Het is zo lekker allemaal,
een overheerlijk avondmaal 😍
Je kookt met passie en met vuur,
dag na dag en uur na uur 🍴
Wokken in de pan:
je (w)eet er zoveel van🤗
Je hebt dus heel veel nodig,
dus is ‘t niet overbodig: 🍵
de winactie is echt nt te vroeg:
pannen heb je nooit genoeg 🍳!
#keuken #kokerellen #lekker #keukenset #bakkenmaar #pannen #vuur #bkcookware
Tineleke
Dag Betty!
Als we wokken, komen er vooral veggie groentengerechtjes uit de wok! Soja is een topper want je kan die zo heerlijk knapperig houden in zo’n goeie pan. Lekker met andere groenten en wat ei of rijst.. LOVE IT💕
Anita H.
Ik bereid graag mihoen in de wok!
miranda
ahhhh voor een goede wok waag ik de gok,
want ik wou u laten weten,
dat ik graag de biefstukreepjes zonder teflonlaag zou eten.
Want in mijn huidige wokpan laat die los,
Woon tegen over Dupont dus ben niet graag de klos.
Deze wokpan heeft stijl en klasse,?
dan kan ik mij partner met smaak eens lekker verrassen
Janny
Ik gebruik mijn wok bijna dagelijks voor groenten zoals spinazie of voor pastasaus of nasi. Het lekkerst vind ik gewokte groenten met noedels en pittige kipstukjes. Zo’n wokarang lijkt me echt fantastisch!
Nicole elisabeth
Dit klinkt heerlijk! Nu ik erover nadenk, ik kook drie kwart van mijn gerechten in een wokpan haha. Ik ben gek op aziatisch eten. Favoriet is noodles met kip en een berg verse groenten. En het liefst een beetje spicy. Wat een gave pan lijkt mij dit! Fingers crossed. En dit recept sla olvast op bij mijn favorieten 😄
Willemijn
Het lijkt me een heerlijk recept!
Bimi, courgette, minimaiskolfjes, kastanjechampignons en taugé roerbakken in de wok met een zelfgemaakte woksaus en udon noodles is mijn favoriet voor een snelle en gezonde maaltijd.
Annemiek
wat een ideale mooie pan!
wij eten regelmatig wok gerechten van garnalen met paksoi en udon noodels tot zalm met rijst en ei tot biefstuk puntjes en al doet de huidige wadjan het naar tevredenheid dit prachtige exemplaar is veel innovatiever, zou perfect zijn om die in de keuken te hebben!
Oma Will
IK ben gek op Italiaanse roerbak met veel stukjes kip , ketjap manis en veel taugé.
Dat zou ik er het eerste in maken.
De kleinkinderen vinden het ook heerlijk.
Zodra ze weer bij mij mogen komen eten , wordt dat het eerste wat ik ga maken.
Heel graag doe ik mee voor deze schitterende wok.
Antoinette
TOP!!!!
Deze pan zou ik graag winnen. Ik herken het verhaal.
Tamara
Yummie, smullen! Ik doe graag mee!
Angeline
Zou het echt mogelijk zijn wokken zonder de hele keuken (halve niet overdrijven) onder de oosterse groente?
Een lekker wokgerecht vind ik garnalen met sambal en Japanse groente en rijst,simpel maar lekker.
Alles uit de wok smaakt trouwens beter, meer smaak en gezond.
Alvast gefeliciteerd met je verjaardag.
Sanne
Alvast gefeliciteerd met je verjaardag Betty!
Mijn favoriete wokgerecht is een bijzondere. Verse vijgen (komen nu nog uit eigen tuin!) die snijd ik in partjes en wok ik kort in hete olie. Daarna wat walnoten en een klein beetje ahornsiroop erover heen en smullen maar! Helemaal lekker met een bolletje ijs erbij 😛
Marjon Postma
Wat ik het liefst klaarmaak in onze wok? Niets, want ik heb alleen een simpele hapjespan ;-(. Ik wil al jaren zo’n wok, ben ook dol op de Indonesische keuken. Mijn moeder is er geboren en ik ben er samen met haar en mijn zus op vakantie geweest. Die smaken, die geuren! Ik maak graag gadogado of nasi.
Danielle
Zoveel lekkers uit de wok! Noedels, Javaanse bami, nasi en met verschillende ingrediënten, vis, kip, garnalen, en verschillende soorten groente, ontelbare mogelijkheden, en dat maakt de wok mijn favoriete pan! Voor nu staat wel de biefstukpuntjes met noedels bovenaan het lijstje (zo kwam ik ook op jouw website terecht!) Ben benieuwd naar alle andere recepten die ik nog ga vinden. En… Alvast gefeliciteerd met je verjaardag 🎉
Sandra
Zie ik daar die wok(arang) naar mij kwispelen? Ja hoor, echt waar 😉 ik wok heel graag met garnalen!
Tamara
Ik hou van mijn oma’s roerbak schotel! Zij legt haar kipdijfilet een halve dag in haar eigen marinade en wokt ze dan met taugé, avocado, komkommer, bamboewortel, champions, peultjes, courgette en paprika samen met udon noedels en haar zelfgemaakte curry. KRIJG ALWEER ZIN ER IN🤤