Print

Recept: Beef Teriyaki met noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.6 from 10 reviews

Het is WOKTOBER en dan mag een lekker wokrecept absoluut niet ontbreken. Dit Japanse wokgerecht noem ik Beef Teriyaki, want ik wokte biefstuk met champignons en paksoi. Geserveerd met udon noodles en een homemade teriyaki saus. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Method: bakken
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 1 klein blikje edamame boontjes (80 gram)
  • 180 gram Udon Noodles
  • sesamzaad

Voor de teriyaki saus:

  • 6 eetlepels Soja Saus
  • 4 eetlepls Rijstewijn / Mirin
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte gember
  • ½ – 1 tl maizena

Extra:

  • 1 BK Cookware Wokarang
  • zonnebloem-, of arachide olie
  • keukenpapier

Instructions

  1. Maak als eerste de teriyaki saus klaar. Volg hiervoor dit recept. Zet daarna het pannetje apart om af te koelen.
  2. In de tussentijd kun je vast de groenten voorbereiden. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de aanzet van de paksoi er af en trek de bladen los. Spoel goed onder een stromende kraan en laat uitlekken. Snijd het harige uiteinde van de bosuitjes en snijd deze vervolgens in ringetjes. Spoel de sojaboontjes af onder de kraan en laat uitlekken. Tot slot breng je vast een pannetje water aan de kook voor de noodles.
  3. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snijd in stukjes of plakjes. Giet een laagje olie in de BK Wokarang en vervarm op hoge temperatuur. Voeg de biefstuk en schroei deze rondom dicht. Schep met je wokspatel uit de pan en zet apart.
  4. Breng de udon noodels in het pannetje water aan de kook en houdt de kooktijd van de verpakking aan. 
  5. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, zodat de bodem weer helemaal bedekt is en bak hierin de champignons gedurende 3 minuten zacht. Voeg de witte delen van de paksoi toe en wok deze ook mee gedurende 2 minuten. Tot slot voeg je de groene gedeeltes van de paksoi toe bak nog 1 minuut mee. 
  6. Tussentijds giet je de noodles af in een vergiet. Spoel goed na met koud water en laat uitlekken.
  7. Leg de uitgelekte noodles en de helft van de bosui in de wokarang. Giet hier de helft van de teriyaki saus ove rheen en schep het geheel goed om gedurende 1-2 minuten. Proef en voeg eventueel wat meer teriyakisaus toe.
  8. Verdeel over 4 borden en top af met de rest van de bosui en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

In plaats van zelf biefstuk snijden kun je ook reeds gesneden biefstukpuntjes of beefreepjes kopen en gebruiken in dit recept.