• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip in Oestersaus met broccoli

Kip in Oestersaus met broccoli

18 februari 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Speciaal voor het Chinese nieuw jaar ging ik aan de slag met een heerlijk recept voor kip in oestersaus! Het is echt zo’n recept dat je zou verwachten bij de afhaal Chinees, maar dan vele malen gezonder en lekkerder!

Zachte kip in oestersaus gebakken

Lekker gebakken kip uit de wok of koekenpan is altijd lekker! Dit recept voor kip in oestersaus prikkelt werkelijk je smaakpapillen want het is een mooie combinatie van zout met een zoetje. De kip is lekker mals, in een zacht jasje van maizena dat het overigens ook meteen glutenvrij maakt. Als groente maak ik er lekker gestoomde broccoli bij en bak die even kort mee in de saus. En uiteraard serveren we er gekookte noodles bij want die staan nou eenmaal voor een lang en gelukkig leven symbool. Met alle typisch Chinese smaakmakers is dit een gerecht boordevol smaak en eentje die je niet zo gauw meer zult vergeten!

Dit recept voor kip in oestersaus is een echte Chinese klassieker! Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest en de symboliek achter de gerechten die je dan eet met familie en vrienden.

recept kip in oestersaus met broccoli © bettyskitchen.nl

Nog meer Aziatische recepten

Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze kip in oestersaus echt een van mijn favoriete Chinese recepten is! Als ik een complete top drie zou moeten samenstellen dan staat op de tweede plek kip in pittige kerriesaus! Die mag ook nooit ontbreken bij de afhaal chinees! En op nummer drie staat toch wel de kip in zoetzure saus, die me zelfs heel veel aan Koe Loe Kai doet denken. Maar deze gerechten zijn dus ook heel makkelijk om zelf te maken! Voor een vegetarische avond maak je Nanda’s noodles met bimi en ei klaar! Of voeg zelfs een stukje vis toe zoals bij deze makreel salade met mango en noodles! Tijdens de Chinese nieuw jaars weken ga je tevens nog meer recepten uit de Chinese keuken tegenkomen op deze website!


Print

Recept: Kip in Oestersaus met broccoli

recept kip in oestersaus met broccoli © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Speciaal voor het Chinese nieuw jaar ging ik aan de slag met een heerlijk recept voor kip in oestersaus! Het is echt zo’n recept dat je zou verwachten bij de afhaal Chinees, maar dan vele malen gezonder en lekkerder! Heerlijk met gestoomde broccoli en natuurlijk serveer je hem met gestoomde rijst of gekookte dunne noodles. Het kiprecept is overigens glutenvrij en boordevol smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Chinese keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 500 gr kippendij
  • 1 el Shaoxing Wine (of gebruik sherry)
  • 1 el (donkere) sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 broccoli
  • 2 el neutrale olie
  • 2 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 180 gr dunne (rijst) noodles

Voor de saus:

  • 3 el oestersaus
  • 2 el Shaoxing Wine (of gebruik sherry)
  • 1 el (donkere) sojasaus
  • 4 el afgekoelde kippen bouillon (60 ml)
  • 1 el honing
  • 1.5 el maizena

Instructions

  1. Klap de kippendijen uit en leg plat neer. Snijd in repen van ca 1 cm en daarna in stukken van 1-2 cm. Stop daarna in een kom en meng met de sherry, sojasaus en maizena. Schep goed om zodat alles bedekt is en laat marineren.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en vervolgens door de helft (of in kwarten)- je maakt hier soort hapklare stukken van. De stam heb je niet nodig. (Maak hem schoon en vries hem in voor bijv. broccolisoep maken)
  3. Stop de broccoli in een ruime koekenpan (of wok) en vul aan met water tot alles voor de helft onder staat. Plaats een deksel (of ruim bord) op de pan. Breng aan de kook en laat een halve minuut doorkoken cq. stomen. Draai daarna de broccoli om met een spatel en stoom de andere zijde ook een halve minuut. Giet daarna de broccoli af en laat uitdampen. Veeg de pan schoon.
  4. Om de saus te maken meng je in een kommetje de oestersaus met de sherry, sojasaus, kippenbouillon en honing. Meng hier met een vork de maizena doorheen maar zorg er voor dat je geen klontjes meer over hebt.
  5. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Let op ! deze hebben vaak enkele minuten benodigd. Giet daarna af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
  6. Verwarm de olie in de koekenpan (of wok) op hoog vuur. Leg de gemarineerde kip stukken hierin en laat 1 minuut bakken (niet roeren!). Draai daarna om en laat de andere kant ook 1 minuut bakken. 
  7. Voeg daarna de knoflook en gember toe aan de pan en schep deze kort om met de kip om de smaken los te laten komen.
  8. Schenk daarna de saus erbij en laat zachtjes inkoken op medium vuur. Dit duurt echt maar een paar minuten. 
  9. Tot slot schep je de broccoli door de kip en saus heen. Eventueel voeg je ook de gekookte noodles toe, maar je mag deze ook als bedje in een serveerschaal plaatsen en de kip in oestersaus en broccoli hier bovenop serveren. 

Eet smakelijk!

Notes

Ook lekker: top het gerecht af met een in ringen gesneden bosuitje en een eetlepel krokant gebakken plakjes knoflook (van de toko). Een beetje fijngehakte koriander kan ook!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kip in oestersaus met broccoli © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese kip in oestersaus met broccoli wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: bouillon, broccoli, Chinese keuken, gember, Glutenvrij, honing, Kip, kippendij, knoflook, maizena, noedels, oestersaus, rijstazijn, sherry, sojasaus, stomen, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smash Cake Taart maken
Volgend bericht: 5x Notenpasta maken (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. ReneG

    3 januari 2025 om 9:38 am

    Hoi Betty,

    In de Chinese keuken wordt Shaoxing kookwijn in plaats van sherry gebruikt, lijkt op elkaar maar is net even anders, en veel goedkoper.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee