Ben je fan van chocolade brownies of juist pindakaas fudge? No worries, je hoeft namelijk nooit meer te kiezen, want ik maakte er deze decadente SNICKERS TAART mee!
Guilty Pleasure Snickers Taart
Chocolade is mijn ultieme zoete guilty pleasure. Maar pindakaas is juist weer mijn guilty pleasure voor een ‘zout’ snack momentje. Op een druilerige zondagmiddag ontstond dan ook het spontane idee om deze twee te combineren in een hele decadente Snickers taart! Hiervoor zou ik de bodem van mijn standaard brownie recept gebruiken (wel iets aanpassen qua formaat). En daarbovenop een lekkere pindakaas karamel fudge laag smeren. Bij de gedachte alleen al, voelde ik al hoe het mes perfect door deze smeuïge Snickers taart heen zou glijden. Perfectie ten top zeg maar. En het is gelukt hoor!
Fans van Pindakaas taarten
Je heupen zullen er iets minder blij mee zijn, maar dat mag de pret niet deren. Geniet 200% van deze Snickers taart. En als deze je bevallen is, dan is mijn ‘bevroren’ Pindakaastaart met chocolade en kokos creme ook een aanrader voor de fans van pindakaas taarten!
PrintSnickers Taart
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 16 personen 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Voor de chocolade bodem:
- 135 gram pure chocolade, in blokjes,
- 150 gram roomboter,
- 3 eieren,
- 200 gram suiker,
- 1 theelepels vanille essence,
- 125 gram zelfrijzend bakmeel.
Voor de pindakaas karamel laag:
- 1 blik gecondenseerde melk (397 gram),
- 200 gram pindakaas,
- 100 gram pure chocolade, grof gehakt,
- handje (gezouten) pinda’s.
Snickers taart toppings:
- 50 gram pure chocolade, gesmolten,
- handje (gezouten) pinda’s, grof gehakt,
- 2–3 eetlepels karamel pasta, verwarmd.
Extra:
- Springvorm 24 cm doorsnede,
- bakpapier,
- steelpannetje,
- keukenmixer.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 18o graden (165 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier. Kwast de opstaande rand in met een beetje extra boter en leg hier ook 1-2 stroken bakpapier langs.
- Maak als eerste de Snickers taartbodem: smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje. Doe dit rustig en op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer het geheel goed door en zet het vuur uit. Zet even apart om een beetje af te koelen.
- Ondertussen klop je de eieren, met het suiker en de vanille essence dik en romig met de keukenmixer op hoge snelheid. Na 5 minuten verlaag je de mixer-snelheid naar middelmatig en voeg je tijdens het kloppen het chocolademengsel in een dun straaltje toe aan het beslag.
- Zet daarna de mixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel er door. Schep het chocolade beslag in de springvorm en bak de Snickers taartbodem gedurende 25 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
- Nu ga je de pindakaas karamellaag maken: Verwarm hiervoor de gecondenseerde melk en de pindakaaas , op medium vuur, in een steelpannetje. Roer regelmatig goed door. Zet het vuur uit, roer de grof gehakte chocolade er door heen en giet de karamel op de afgekoelde bodem. Zet de Snickers taart in de koelkast om minstense 2 uur op te stijven (liefst een hele nacht).
- Voor het serveren lepel je de gesmolten chocolade en karamel in streepmotief over de taart. Dit mag zo zuinig of zo gulzig als je zelf wilt :-). Decoreer tot slot de Snickers taart met wat gehakte pinda’s. Bewaar deze taart voor rest in de koelkast, dan blijft hij gerust 2 dagen goed.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: Laat de taart in de springvorm zitten en dek af met folie. Bewaar de Snickerstaart in de koelkast, zodat die fudge laag ook lekker smeuïg blijft en niet gaat uitlopen.
Geef een reactie