“You had me at Oreo...” En als ik dan ook nog zeg dat je deze Oreo Cheesecake in slechts een kwartiertje in elkaar draait, dan ben je vast en zeker helemaal verkocht! Er komt geen bakken aan te pas! Enkel even samenvoegen en op laten stijven in de koelkst. Deze No Bake Oreo Cheesecake is voor jong en oud!
Oreo Cheesecake zonder oven
Vorige maand werd mijn dochter 1 jaar oud. En naast een gigantische Unicorn taart met veel kleurtjes, heb ik ook een Oreo Cheesecake gemaakt. Dit was uiteraard op veler verzoek en gelukkig is het dan ook een heel makkelijk recept, waar niet eens een oven aan te pas komt. Hij staat in een mum van tijd in de springvorm en hoeft daarna alleen een aantal uren op te stijven in de koelkast. Zelf een kind kan deze taart maken 🙂
Nog meer kindertaarten
Mijn dochter boft maar met zo’n bakgrage mama en ik hoop dat zij dit gen ook heeft gekregen . Maar met mijn recepten laat ik je dan ook zien dat het eigenlijk niet eens zo moeilijk is. Verras ook jouw kind met een van deze mooie feestelijke kindertaarten of recepten. Zoals deze roze taart met aardbeien, of deze sSinterklaas slof met witte chocolade. Ook leuk om samen te maken is deze easy peasy Nutella Brownie met slechts 2 ingrediënten! Of ga voor deze kleine hartjes cake met witte chocolade en decoreer met frambozen!
Recept: Oreo Cheesecake (no bake)
Deze no bake Oreo cheesecake is de absolute hemel voor Oreo’s lovers! Met zowel stukjes Oreo in de cheesecake laag, de kruimelbodem en ter decoratie on top! Met een witte chocolade drip is deze cheesecake to die for!
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 3 hours 20 minutes
- Yield: 10 personen 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 300 gram Oreo cookies,
- 80 gram roomboter,
- 250 gram Mascarpone,
- 300 gram roomkaas,
- 1 theelepel vanille extract,
- 80 gram poedersuiker,
- 200 ml slagroom,
- 3 eetlepels (vanille)suiker,
- zakje klopfix.
Ter decoratie:
- 60 gram pure of witte chocolade,
- 2 theelepels zonnebloemolie (of een andere ‘neutrale smaak’ olie),
- extra Oreo cookies,
- decoratiefiguren, bijvoorbeeld Minnie Mouse & Mickey Mouse.
Instructions
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Snijd een strook bakpapier en leg deze om de binnenkant van de opstaande rand. Eventueel vastzetten kan met een beetje boter.
- Hak 100 gram Oreo koekjes grof en zet apart. Verkruimel de overige 200 gram Oreo koekjes in de keukenmachine, tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de Oreo cheesecake bodem vast in de koelkast om uit te harden.
- Klop de mascarpone met de roomkaas door elkaar. Voeg het vanille extract en de poedersuiker toe en meng dit minimaal door elkaar. Niet langer kloppen dan dat!
- Klop de slagroom een beetje lobbig en voeg de vanille suiker en klopfix toe. Klop daarna de slagroom helemaal stijf. Spatel dit door het roomkaasmengsel. Roer tot slot de 100 gram grof gehakte Oreo koekjes hierdoor en schep dit mengel bovenop de Oreo koekjes bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en dek af met zilverfolie. Laat de Oreo Cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Maar het liefst de hele nacht).
- Een half uurtje voor het serveren ga je de driprand maken. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de neutrale olie toe. Roer goed door en lepel dit langs de rand van de taart, om mooie driplines te maken. Zet de Oreo Cheesecake weer terug in de koelkast om te laten stollen. Versier de bovenkant met wat extra stukken Oreo’s en plaats eventueel wat (kunstof) figuurtjes bovenop de taart.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Gebruik je een kleinere springvorm, bijvoorbeeld 18 of 20 cm? Haal dan een kwart van alle ingrediënten af. Dus 100 gram wordt dan 75 gram.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Grace
hoe lang kan hij bewaard worden?
Betina Oostveen
Hi Grace,
de algemene regel is om eten nooit langer dan 3 dagen te bewaren. Dit geldt ook voor homemade taarten, tenzij anders vermeld.
groetjes, betty
Jitske
Ik ben u recept aan het proberen, maar in kleine portie.
Het probleem is dat deze niet stijf worden. Ik krijg ze niet uit de vormpjes.
Heb je soms een tip?
Betina Oostveen
Hi Jitske,
Ik gebruik altijd bakpapier als bodem en in de rand van de vorm. Want dan komt het altijd los en trek je daarna het bakpapier velletje er af.
Als hij niet genoeg opstijft heeft hij mogelijk niet lang genoeg in de koeling gestaan. In het recept adviseer ik ook een hele taart het liefst een hele nacht te laten koelen.
Kuup
Gebruik je bij de bodem de volledige oreo koekjes of verwijder je de vulling tussen de koekjes?
Betina Oostveen
Nee niet weghalen, die vulling is super lekker en zorgt ook voor binding van de bodem.