Wist je dat die amandelspijs stol van tijdens de Feestdagen ook heerlijk is om wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!
Feestdagen Wentelteefjes zijn onweerstaanbaar lekker!
Dit is een recept dat zowel tijdens Pasen als Kerst enorm favoriet is bij ons thuis. Wentelteefjes maak je normaal gesproken met oud brood en ze worden lekker zoet door de melk en ei te combineren met suiker en kaneel. Tijdens de feestdagen vind je Paasstollen en Kerststollen – of simpelweg Feeststol – in de schappen en dat maakt een onweerstaanbaar gerecht voor het kerst ontbijt, Paasbrunch of om juist je left-over stollen met amandelspijs op te kunnen maken. Wentelteefjes zijn natuurlijk ooit bedacht om oud brood nieuw lezen in te blazen. Maar het is juist de combinatie van rozijnen en zacht amandelspijs dat deze Paasstol of Kerststol wentelteefjes zo onweerstaanbaar lekker maakt! Ook lekker: maak er een kerstbrood of paasbrood pudding uit de oven van!
Wentelteefjes van leftover kerstbrood maken
Deze tijd van het jaar zitten we natuurlijk massaal aan de amandelspijs stollen brood. Het liefst met een lik gezouten roomboter. Of misschien zelfs wel met een lepeltje chocoladepasta. Maar een warm geserveerde kerststol is ook een topper! Doordat je deze wentelt in en & melk en vervolgens opbakt, smelt het suiker van de amandelspijs en dit vormt een heerlijk karamellaagje op het brood. Dit moet je echt een keertje geprobeerd hebben! En je hebt slechts een paar standaard ingrediënten nodig om eigenlijk van elke broodsoort wentelteefjes te kunnen maken. Check ook deze grote favoriet van de site: wentelteefjes van Fries suikerbrood! En wat dacht je van deze oliebollen wentelteefjes voor op 1 of 2 januari? Lekker oer-Hollands en lekker ‘krenterig’ tegen voedselverspilling verspilling!
Recept: Wentelteefjes van paasstol of kerststol
Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 1 ei
- 100 ml (plantaardige) melk
- snufje kaneel
- optioneel: 1 el (vanille)suiker
- 5 plakken kerstbrood (1 cm dikte)
- roomboter
Extra:
- diep bord of kleine ovenschaal
- koekenpan of grillplaat
Instructions
- Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel en eventueel suiker toe.
- Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
- Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden 2x , door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestold is en keer de paasstol of kerststol wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan en bak je dit recept in delen op.
- Serveer de feestelijke wentelteefjes direct. Je kunt er voor kiezen ze voor de gelegenheid te bestrooien bijvoorbeel met poedersuiker of een beetje stroop. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!
Fijne feestdagen!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kerstbrood wentelteefjes wilt gaan maken!
Geef een reactie