Door Linda Peek – Makkelijk en snel koken met producten die je standaard op voorraad hebt. Deze marokkaanse stoofschotel met vis draai ik zo in elkaar, op van die dagen dat ik het echt niet meer weet. Houden jullie hier ook zo van?
Laat ik mij eerst eens even voorstellen. Ik ben Linda van de blog Lekker eten met Linda. Mijn motto is stap voor stap gezonder en vooral lekker eten. Ik wil het plezier van koken terugbrengen in de keuken en laten zien dat gezonder eten echt niet zoveel voorstelt. Ik ben gek op groente én witte wijn met een bitterbal. Balance is key!
Dat genieten van eten hebben Betty en ik zeker overeen. Ik kwam haar in 2013 voor het eerst in levende lijve tegen op een bloggersevent in Zaandijk. Ik ben benieuwd of Betty dat zelf ook nog weet. Die grote bruine ogen en die gulle lach vielen natuurlijk op. Het leuke vind ik altijd als blijkt dat de persoon achter de blog overeenkomt met de teksten die je leest. Een paar maanden later gingen wij met een klein gezelschap lunchen in Utrecht. Sindsdien kom ik Betty overal tegen en dat is altijd gezellig.
Nu heeft ze even andere prioriteiten. Trouwen met haar grote liefde en de liefde vieren. Ach, wat een heerlijk vooruitzicht. Ondertussen draait de blog natuurlijk gewoon door. Een van de leuke dingen van het bloggen vind ik de onderlinge verbinding zowel offline als online. Betty zat letterlijk met de handen in het haar. “Hoe krijg ik de blog gevuld als ik zolang weg ben?” Tja, best wel een dingetje natuurlijk. In een app groepje gaf ze aan handen en voeten te kort te komen. Dus natuurlijk schrijf ik graag een gastblog. En altijd leuk als je dan te horen krijgt: “Oh Lin, die Marokkaanse stoofschotel met vis zou zo uit mijn keuken kunnen komen”. Dus deel ik het recept vandaag ook met jullie!
Lees meer over Linda en haar recepten op de blog: LekkerEtenMetLinda.nl.
Recept: Marokkaanse stoofschotel met vis
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4 personen 1x
Ingredients
- 1 eetlepel olie
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1 theelepels gemberpoeder (of 2 theelepels vers geraspt)
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kaneel (of 1 kaneelpijpje),
- snufje cayennepeper en of chilipoeder naar smaak
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- snufje zout
- 250 ml water
- 200 gram couscous
- 300 – 400 gram witvisfilet (vriezer)
- 1 blik/pot kikkererwten (400 gram)
- 1 eetlepel honing
Voor erbij: geroosterd amandelschaafsel en verse koriander
(DETOXTIP: Laat de honing achterwege om dit recept detoxproof te maken)
Instructions
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Snijd de ui en bak in 5 minuten glazig. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, geelwortel, gember, komijn en kaneelpijpje toe. Bak 2 minuutjes totdat alle geuren vrijkomen.
- Voor een beetje pit voeg je cayenne of chili peper toe, de tomaat uit blik, zout en het water. Laat 10 minuten pruttelen en roer regelmatig.
- Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de vis in blokjes, voeg toe aan de pan. Laat een minuutje of 5 pruttelen of totdat de vis gaar is.
- Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Voeg toe aan de pan en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met de honing, een snufje zout en vers gemalen peper naar smaak.
- Serveer de Marokkaanse stoofschotel met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om mee te dippen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Linda
Elise
Dit lijkt me echt helemaal geweldig en erg makkelijk. Je kunt inderdaad alles standaard in huis hebben. Bedankt!
Betina Oostveen
Dank je wel en geniet er bovenal van!