Wie zoet is krijgt lekkers… en misschien ook wel het Grote Sinterklaas Kookboek! Want nog even en dan is het zo ver! ! Ik ging in ieder geval aan de slag met dit recept voor glutenvrije kruidnoten met quinoa. Het is weer eens wat anders en omdat er geen bloem in zit. Maar is daarom ook uitermate geschikt voor mensen met een glutenintoleratie.
Het grote Sinterklaas Kookboek
Het Grote Sinterklaas Kookboek bevat ruim 100 vrolijke en lekkere recepten om er een fantastisch Sinterklaarfeest van te maken. Denk bijvoorbeeld aan borstplaat, amandelletters, speculaasjes en pepernoten en kruidnoten. Alle traditionele recepten voor tijdens Sinterklaas komen voorbij. En soms ook met een moderne twist, zoals deze glutenvrije kruidnoten met quinoa.
Nog meer Sinterklaas recepten
Zelf glutenvrije kruidnoten met quinoa maken
Ik ging aan de slag met het recept voor zelf glutenvrije kruidnoten met quinoa maken en deze waren heerlijk! Een aantal mensen hier dachten geen verschil te proeven met de normale kruidnootjes. Wil je zelf quinoameel maken : Doe dan quinoavlokken in een keukenmachine en maal ze in 2 minuten fijn.
PrintRecept: Glutenvrije Kruidnoten met Quinoa
Kruidnoten, pepernoten en speculaas horen nou eenmaal bij het Sinterklaas feest. Speciaal voor de gevoelige buikjes kun je nu ook glutenvrije kruidnoten maken met quinoa. Een heerlijk tussendoortje voor op deze feestelijke dag!
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 1 hours 10 minutes
- Yield: 40–45 kruidnoten 1x
- Category: Sinterklaas
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 100 gram quinoameel,
- 1 theelepel bakpoeder,
- 50 gram donkere basterdsuiker of oersuiker,
- 1 1/2 theelepel speculaaskruiden (of zelfgemaakte pumpkin spice kruiden)
- 40 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels (plantaardige) melk.
Extra:
- Huishoudfolie
- Een bakplaat bekleed met bakpapier
Instructions
- Snijd de roomboter in blokjes. Kneed vervolgens het quinoameel ,bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, roomboter en melk met de hand samen tot een compacte deegbal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en stop in de koelkast. Het deeg dient minstens 30 minuten te rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed tevens een bakplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol er balletjes van ter grote van een knikker. Je zult ongeveer 40-45 stuks kunnen maken met dit recept.
- Leg de quinoa kruidnoten op de bakplaat. Zorg dat je een kleine tussenruimte aanhoud en druk de balletjes met de duim een beetje plat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna de quinoa kruidnoten afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
TIP: Deze glutenvrije kruidnoten met quinoa zijn perfect om gewoon uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook deze kidsproof pepernoten tiramisu van maken.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor glutenvrije kruidnootjes wilt maken!
Nienke
Ik heb ze gemaakt en ze waren echt niet lekker. Bittere nasmaak, ws door het quinoameel. Was verde qua smaak ook niet echt pepernotig. Jammer…