• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Chocoladeletters versieren

Chocoladeletters versieren

4 december 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Alsof jullie de afgelopen weken nog niet genoeg snoepgoed en chocolade voorbij hebben zien komen, doe ik er vandaag gewoon nog een schepje bovenop! Ik heb namelijk een filmpje gemaakt waarin ik chocoladeletters ga versieren voor Sinterklaas.

chocoladeletters_versieren_filmpje_bettyskitchen_1a-001

De chocolade letters koop je kant en klaar in de winkel. Maar de opspuit-chocolade en versiering maak je natuurlijk lekker zelf.  Dit is een leuke DIY op 5 december en een prima manier om de kids thuis te vermaken. En na afloop neemt iederen zijn/haar letter mee naar huis. Als hij nog niet op is ten minste…

Check hier mijn filmpje over chocoladeletters versieren:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)

Ingrediënten chocoladeletters versieren:

(Tussendoortje – voor 4 stuks)

  • 200 gram chocolade  (melk/puur/wit), in stukken,
  • 60 gram roomboter, op kamer temperatuur,
  • 4 chocoladeletters (melk/puur/wit/hazelnoot etc)
  • decoratie zoals: mini pepernoten, hazelnoten, mini m&ms, chococrisps, discodip etc
versiersels

Extra:

  • au bain marie pan of magnetron + magnetron bestendig kommetje,
  • spatel,
  • spuitzak met een klein (ster) mondje.

Bereidingstijd:  10 minuten + versieren.

How-to chocoladeletters versieren:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Mocht je geen au-bain-marie opstelling kunnen maken, dan kun je de chocolade ook eventueel laten smelten in een magnetron. Houdt er rekening mee dat je elke 10 seconden even de magnetron pauzeert en checkt of de chocolade gesmolten is. Anders heb je straks compleet verbrande chocolade.
  2. Roer tijdens en na het smelten de chocolade even goed door met een spatel. Vervolgens neem je een theelepel en schep, stukje voor stukje, de boter af en doe deze bij de gesmolten choclade. Deze kleine porties vermengen makkelijker als 1 blok roomboter. Spatel het geheel goed en stevig door. De boter zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade meer binding krijgt en goed opstijft.
  3. Schep de opspuit-chocolade in de spuitzak en laat iedereen zijn/eigen chocolade letters versieren.
  4. Garneer de chocolade letters direct met de versiersels en strooisels. Laat de versierde chocoladeletters even goed opdrogen en opharden.
  5. Je kunt deze versierde chocoladeletters het beste in de koelkast bewaren. TIP: Mijn chocoladeletters passen precies in stapelbare vleeswaren bakjes.  Maar goed, na twee dagen zijn ze toch op.

Veel plezier en alvast een fijne Sinterklaas viering!

Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, aboneer je dan op mijn YouTube kanaal!
Versierde Chocoladeletters

Category: Bakrecepten Tags: chocolade, DIY, Glutenvrij, mijn filmpjes, Nederlandse keuken, Sinterklaas, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italian Bar-Bistro City Hall
Volgend bericht: Stach winkel in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pumpkin spice balls met Speculoos © bettyskitchen.nl

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee