Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen. Je zet zo in een handomdraai een smakelijke borrel op tafel met een paar klassiekers voor de aperitivo.
Vrij-mi-bo met een Italiaanse borrelplank
Soms heb je wel eens van die dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Of misschien is het wel hoog tijd voor een vrij-mi-bo… Maar met name na een lange en drukke werkdag wil je al gauw iets makkelijks op tafel kunnen zetten. En dan is er niets mis met een Italiaanse borrelplank. Beleg hem met all het lekkers uit de Italiaanse keuken, om te beginnen met zelf crostini of bruschetta maken. Daarna hoef je de borrelplank alleen maar aan te vullen met kaas, vlees, vis en groenten naar keuze.
Verzamel je favoriete lekkernijen bij elkaar en geniet hier langzaam maar zeker de hele avond van. Met je partner, je collega’s, familie of vrienden en vergeet niet te proosten op het goede leven! Naas deze Italiaanse borrelplank kun je hier nog meer borrelplank inspiratie terugvinden. Maar we hebben ook een heel fijn overzicht met 15x borrelhapjes voor jullie op een rijtje gezet! Van borrelbrood tot arancini en pizza rolls! Eet smakelijk in ieder geval!
Recept: Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella
Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Voorgerechten & Amuses
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
Ingrediënten Bruschetta:
- ½ Oerbrood, gesneden,
- 3 Roma tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijflie
- 1 eetlepel Balsamico azijn
Ingrediënten tonijnsalade:
- 1 blikje Tonijnstukken
- klein handje kappertjes
- 1 eetlepel mayonaise
Voor erbij:
- 100–150 gram Parmaham,
- een handje groene olijven,
- Bolletje mozarella,
- 1 eetlepel balsamico,
- Peper en zout.
Instructions
- Besprenkel de plakken brood met olijfolie en gril deze: A) in een grillpan, B) in een tosti-ijzer, C) op de grillstand in een voorverwarmde oven, totdat deze mooi bruin beginnen te kleuren. Je kunt ook dit recept voor zelf bruschetta maken gebruiken.
- Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng in een kommetje de tomaten, knoflook, olijfolie en balsamico met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Maak ondertussen ook de tonijnsalade: Giet het blikje tonijn af en doe in een kom. Knijp de kappertjes kort fijn in je hand om uit te lekken. Meng samen met de mayonaise alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Giet het potje olijven af (en doe eventueel in een kommetje). Scheur de Mozzarella in stukken, besprenkel met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het geroosterde brood, op een grote plank, met de tomatensalsa erboven op. Serveer bij de overige sneetjes brood de tonijnsalade, vleeswaren, mozzarella en olijven. Geniet van je Italiaanse borrelplank!
BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse borrelplank wilt gaan maken!
Marion Dekker
Onlangs heb ik het recept voor ossobuco gebruikt en dat was een groot succes. Bedankt voor de duidelijke uitleg op de site.
Betina Oostveen
Hi Marion,
ik ben heel blij om dat te horen.
Dank je wel en enjoy!