Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens deze koude herfstachtige dagen? Dan heb ik bij deze 5x recepten om zelf herfst thee te maken. Met heerlijke kruiden, specerijen en zelfs fruit maak je de lekkerste en hartverwarmende combinaties om bij op te warmen deze herfst.
Tijdens koude en regenachtige dagen, kruip je natuurlijk het liefst op de bank met een dekentje. En verwen jezelf dan met een kopje zelfgemaakte herfst thee. Van een paar verse ingrediënten maak je namelijk in een handomdraai een heerlijke en hartverwarmende thee. Dit zijn in ieder geval mijn 5 favorieten soorten herfstthee en hoor graag welke jouw favoriet is.
5x Herfst thee recepten:
1. Chai Latte
Een Chai latte is een hartverwarmende Indiase thee gecombineerd met met zachte zoete melk.
Je vind het volledige recept hier terug. Er is ook een versie waarbij je een shotje espresso toevoegt: dit wordt dan een ‘dirty chai latte’ genoemd.

2. Lemon & Thyme
Citroen en water gaan heel goed samen. En deze warme variant is heerlijk op de vroege ochtend of om mee te detoxen.
Bereidingswijze:
Vul een theeglas met 3/4 deel gekookt water en 1/4 deel koud water. Voeg een zakje groene thee toe en laat trekken. Met een klein mesje snijd je een krul schil van een (onbespoten) citroen af. Voeg toe aan de thee en steek 1-2 takjes verse tijm in het glas.

3. Rooie Herfst Thee
Een ultiem herfst thee recept met hartverwarmende specerijen en lekker zoet van smaak. Rooibos thee is overigens de enige thee die geen cafeïne bevat. Dus deze Rooie Herfst is ideaal om s’avonds, voor het slapen gaan’ te drinken.
Bereidingswijze:
Zet een kop Rooibos thee en roer hier een een lepeltje honing doorheen. Deze gouden combinatie maak je af door 1 steranijs aan je kop toe te voegen. Laat even een paar minuten trekken en geniet.

4. Cool Mint
Deze cool mint thee is een heerlijke verkwikkende thee voor in de namiddag of na het eten. De pepermunt heeft een gunstig effect op je gemoedsrust en de maag namelijk.
Bereidingswijze:
Vul een theeglas met 3/4 deel gekookt water en 1/4 deel koud water. Voeg een zakje groene thee toe en laat trekken. Voeg 1-2 takjes verse munt toe en roer het geheel door met een kaneelstokje. Laat een paar minuten trekken voor de meeste smaak.
TIP: Wist je dat groene thee heel bitter wordt als het water te heet is. Ideaal is om water van 80 graden te gebruiken ipv 100 graden. Daarom voeg ik altijd wat koud kraanwater toe aan mijn theeglas.

5. Winter is Coming
En tot slot een combinatie van 3 ingrediënten die mij meevoeren naar de winterse gluhwein, gemberkoek huisjes en potpourri van gedroogde sinaasappel. Ja na de herfst is de winter zeker coming. Deze thee is tevens een lekkere oppepper voor je weerstand. En dat kun je wel gebruiken in de maanden met een ‘ R’ er in.
Bereidingswijze:
Snijd een sinaasappel in partjes en steek 2-3 kruidnagels in een partje. Vul een theeglas met gekookt water en voeg hier twee dunne plakjes gember aan toe, samen met het partje sinaasappel. Even laten trekken en je hebt homemade gemberthee.

Tot zo ver mijn 5 favoriete variatie recepten voor eigen gemaakte herfst thee. Welke hartverwarmende combinatie is jouw favoriet? En heb je zelf ook een lekker recept of tip, laat dan een bericht achter in de comments hieronder.
Groetjes, Betty


2 stukjes Appel + groene thee + sterannihs + kaneel
Dat klinkt ook heel goed! bedankt voor de tip!
Wat een leuke ideetjes! Bedankt voor de inspiratie!