• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / 3x Bruschetta recepten (glutenvrij)

3x Bruschetta recepten (glutenvrij)

22 februari 2017 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Het leven is een feestje, je moet alleen even zelf de slingers ophangen. Dus een borrelplank met 3x bruschetta recepten doet het dan ook heel goed tijdens de aankomende vrijdagmiddagborrel!

Deze zelfgemaakte bruschetta met Ciabatta rustica van Schär, zijn de perfecte basis voor glutenvrije borrelhapjes met paddestoelen, prosciutto en mozzarella. Smullen wordt het zeker weten!

3x Bruschetta recepten (glutenvrij) schar

Glutenvrije bruschetta met Schär

Het afgelopen jaar ben ik steeds vaker glutenvrije recepten aan het posten en dit komt mede door mijn eigen gevoelige buikje. En de producten van Schär Glutenfree komen daar altijd heel handig van pas. Niet voor niets zijn zij een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije producten. Met een heel breed assortiment van o.a. glutenvrij brood, pizza’s, koekjes en snackrepen.

3x Bruschetta recepten (glutenvrij)

Deze Ciabatta rustica is eigenlijk een soort ‘meergranen’ variant op de gewone ciabatta van Schär, en wordt gemaakt met oa. zuurdesem rijstmeel, boekweitmeel en lijnzaad. Goed voor die extra vezels dus en buitengewoon lekker als basis voor glutenvrije bruschetta. Daarnaast bevat de Schär Ciabatta rustica ook geen lactose!

Eventjes de broodjes roosteren in de oven, inwrijven met knoflook en beleggen met jouw favoriete bruschetta recepten variaties. Ik zette in ieder geval 3 grote favorieten van dit winterseizoen op een rijtje, zodat je lekker kunt variëren met beleg. Probeer zeker ook eens de klassieker: Bruschetta met tomaat en basilicum uit. Of voeg hem simpelweg toe aan je borrelplank voor nog meer variatie.

3x Bruschetta Recepten variatie:

(voorgerecht of borrel voor 4 personen) 

Ingrediënten Bruschetta maken:

  • 6 stuks Schär Ciabatta rustica broodjes,
  • olijfolie,
  • 1 flinke knoflook teen.

Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hetelucht) en bekleed een rooster met bakpapier. Snijd de ciabatta’s overlangs en besprenkel de snijkant met olie. Plaats op het rooster in de oven, en bak de bruschetta’s bruin en krokant gedurende 15 minuten. Zodra de ciabatta’s geroosterd zijn, wrijf je de snijvlakken in met een gehalveerd teentje knoflook. Je hebt dan in totaal 12 bruschetta’s.


1.Bruschetta met paddenstoelen:

3x Bruschetta recepten (glutenvrij) schar recept bruschetta met paddestoelen

 

  • 150 gram paddenstoelen, grof gehakt,
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd,
  • 1 eetlepel port,
  • scheutje kookroom,
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en het sjalotje gedurende 5 minuten zacht. Voeg de port toe en laat verdampen. Voeg de kookroom toe, en breng op smaak met de tijm, peper & zout. Zodra het mengsel ingedikt is, draai je het vuur uit. Verdeel het paddenstoelen mengsel over 4 bruschetta’s.


2.Bruschetta met mozzarella & courgette:

3x Bruschetta recepten (glutenvrij) schar bruschetta met mozzarella courgette
  • 1/2 courgette in dunne plakken (gebruik hier een kaasschaaf voor),
  • 1 bolletje mozzarella,
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Hussel de courgetteplakken om met de Provençaalse kruiden, peper & zout en een scheutje olijfolie. Grill de plakken in een grillpan, totdat je mooie strepen krijgt. Laat iets afkoelen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over 4 bruschetta. Leg hier de courgettelinten op speelse wijze tussen en druppel een heel klein beetje olijfolie over de bruschetta.


3.Bruschetta met Prosciutto:

3x Bruschetta recepten (glutenvrij) schar bruschetta met prosciutto ham
  • 4 plakken Prosciutto ham,
  • 4 zongedroogde tomaten, uitgelekt en in reepjes.
  • 2 blaadjes verse basilicum, in reepjes

Drapeer een plak Prosciutto ham over de overgebleven 4 bruschetta. Verdeel de reepjes zongedroogde tomaat en basilicum hier overheen.


Tot zover mijn favoriete 3x bruschetta recepten variaties van dit moment. Ik ben benieuwd welke jullie favoriet is! En mocht je zelf nog meer leuke belegtips voor bruschetta weten, deel het dan zeker met ons in de comments hieronder!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

3x Bruschetta recepten (glutenvrij) schar

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: basilicum, borrelplank, brood, bruschetta, ciabatta, courgette, Glutenvrij, ham, Italiaanse Keuken, knoflook, kookroom, mozzarella, paddenstoelen, port, prosciutto, provencaalse kruiden, samenwerkingen, Schär, sjalotten, tijm, tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Heeren van Leeuw
Volgend bericht: Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee