Vleesliefhebbers, opgelet: Dit mega grote broodje rosbief zit volgestopt met vers gebakken vlees en is een ware explosie in je mond! Alle smaken komen samen heerlijk bij elkaar en zorgen voor een ware feestmaal om met vingers en al op te smikkelen. Dit broodje rosbief is ideaal voor de lunch, of snijd in kleine stukken om te serveren tijdens een borrel.
Broodje rosbief met baby boerenkool
Voor de verandering heb ik op dit broodje rosbief een vrij ongewone ‘sla-melange’ gebruikt, namelijk met baby boerenkool. De dagen worden immers alweer een stukje kouder. Maar zet het idee van die grote winterse kroppen boerenkool uit je hoofd, want deze versie ziet er uit als sla en is zeer zacht van smaak. Dit broodje rosbief beleg ik met een slamelange van snijbiet, spinazieblad en dus babyboerenkool, maar kun je natuurlijk ook vervangen door andere slasoorten. Check hier nog meer lekkere gezonde recepten met boerenkool.
Zelf broodje rosbief maken
Rosbief kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Even aanschroeien en in plakjes snijden. Voor het gemak kun je zelfs kant-en-klare plakken rosbief kopen in de supermarkt natuurlijk. Er zat bij mij een mooi stuk rosbief in het Koopeenkoe pakket, dus die ging er lekker op. Hieronder vindt je in ieder geval het recept om lekker zelf je broodje rosbief te maken.
Recept: Broodje Rosbief met sla en truffelmayonaise
Dit broodje rosbief is ideaal voor de lunch! Top af met baby boerenkool sla, truffelmayonaise en parmezaanse kaas!
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 1 hours 5 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 1 flinke ciabatta afbakbrood,
- stuk rosbief van circa 200 gram *,
- 2 eetlepels pijnboompitten,
- 8 kerstomaatjes,
- 2 eetlepels truffel mayonaise, bijvoorbeeld van Jean Baton),
- 80 gram gemengde sla,(bijvoorbeeld mix van spinazie, snijbiet en andijvie)
- klein handje geraspte Parmezaanse kaas,
- zout & peper,
- roomboter.
(* Je kunt uiteraard ook kant-en-klare rosbief in plakjes kopen, op de vleeswarenafdeling in de supermarkt, sla dan stap 3 over)
Extra:
- keukenpapier,
- oven,
- kleine koekenpan,
- hapjespan,
- vleestang.
Instructions
- Haal de rosbief uit de koelkast en laat in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep vervolgens droog met keukenpapier. Verwarm ondertussen de oven voor, volgens de verpakking van de ciabatta.
- Verwarm een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de pijnboompitten rondom lichtbruin. Haal van het vuur en zet apart om af te koelen. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Verhit een klontje roomboter in de hapjes pan en bak hierin het rosbief rondom aan. Doe dit op hoog vuur gedurende 2-3 minuten en breng op smaak met zout & peper. Draai vervolgens het vuur naar middelmatige temperatuur en dek af met de deksel. Laat het vlees nu 15 minuten zachtjes doorgaren, maar zorg dat je de rosbief nog een paar keer omdraait in de pan. Voeg gerust nog wat extra boter toe om ervoor te zorgen dat de rosbief niet aanbakt. Na het bakken haal je de rosbief uit de pan, op een bord en dek af met wat zilverfolie. Laat het vlees vervolgens 5 minuten rusten.
- Ondertussen bak je de ciabatta af in de oven. Laat hierna een afkoelen en snijd overlangs door. Bestrijk elke helft met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel vervolgens 2/3 van de sla melange over het broodje.
- Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze schuin op de slamelange. Verdeel hier vervolgens de overgebleven 1/3 sla melange overheen. Rangschik de kerstomaten over het broodje rosbief en verdeel hier vervolgens de pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.
- Leg de bovenste helft van de ciabatta er weer op en snijd het broodje rosbief doormidden.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Sigrid
Mmmmmm, yummie! Lijkt me heerlijk! Even een vraagje; de truffelmayo, zit er ook echt een truffelsmaak aan? Ze zeggen altijd dat er bijvoorbeeld in truffelolie geen truffel zit, enz…
Benieuwd!
Betina Oostveen
Hi Sigried,
Wij gebruiken de truffelmayonaise van Jean Baton en die bevat echte truffel!
Eet smakelijk!
José
Zag de post op insta. Ik vind rosbief ontzettend lekker. Een echte traktatie. Dus hier ben ik dan.
Rosbief nooit zelf klaargemaakt dus dat gaat er nu van komen :-D. En→ echte ← truffelmayonaise. Dat wil ook ook wel eend ervaren. Ja en die sndrre ingrediënten. Héérlijk. Baby boerenkool kool wat leuk en ook weer interessant..
met andere worden.:” ik ga fit maken.
Zeer leuk en voor mij op sommige momenten verrassend artikel. ♥♥♥
Betina Oostveen
Hi Jose,
wat leuk om te horen! Bedankt voor je enthousiaste berichten 🙂
Heel veel kookplezier en uiteraard eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Arja
Ik heb toevallig een pot truffelmayonaise van remia in de kast staan.
Gelijk een recept om het eens uit te proberen.
Betina Oostveen
GOed zo! eet smakelijk Arja
José
Alle ingrediënten en zeker ook de truffelmayonaise van Jean Bâton, maken het tot een waar feestje in je mond. Deze samenstelling gaat hier nog vaker op tafel komen.
Erg lekker hoor ♥♥♥
Grt. José