Print

Recept: Broodje Rosbief met sla en truffelmayonaise

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Dit broodje rosbief is ideaal voor de lunch! Top af met baby boerenkool sla, truffelmayonaise en parmezaanse kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 35 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 flinke ciabatta afbakbrood,
  • stuk rosbief van circa 200 gram *,
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 8 kerstomaatjes,
  • 2 eetlepels truffel mayonaise, bijvoorbeeld van Jean Baton),
  • 80 gram gemengde sla,(bijvoorbeeld mix van spinazie, snijbiet en andijvie)
  • klein handje geraspte Parmezaanse kaas,
  • zout & peper,
  • roomboter.

(*  Je kunt uiteraard ook kant-en-klare rosbief in plakjes kopen, op de vleeswarenafdeling in de supermarkt, sla dan stap 3 over)

Extra:

  • keukenpapier,
  • oven,
  • kleine koekenpan,
  • hapjespan,
  • vleestang.

Instructions

  1. Haal de rosbief uit de koelkast en laat in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep vervolgens droog met keukenpapier. Verwarm ondertussen de oven voor, volgens de verpakking van de ciabatta.
  2. Verwarm een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de pijnboompitten rondom lichtbruin. Haal van het vuur en zet apart om af te koelen. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  3. Verhit een klontje roomboter in de hapjes pan en bak hierin het rosbief rondom aan. Doe dit op hoog vuur gedurende 2-3 minuten en breng op smaak met zout & peper. Draai vervolgens het vuur naar middelmatige temperatuur en dek af met de deksel. Laat het vlees nu 15 minuten zachtjes doorgaren, maar zorg dat je de rosbief nog een paar keer omdraait in de pan. Voeg gerust nog wat extra boter toe om ervoor te zorgen dat de rosbief niet aanbakt. Na het bakken haal je de rosbief uit de pan, op een bord en dek af met wat zilverfolie. Laat het vlees vervolgens 5 minuten rusten.
  4. Ondertussen bak je de ciabatta af in de oven. Laat hierna een afkoelen en snijd overlangs door. Bestrijk elke helft met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel vervolgens 2/3 van de sla melange over het broodje.
  5. Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze schuin op de slamelange. Verdeel hier vervolgens de overgebleven 1/3 sla melange overheen. Rangschik de kerstomaten over het broodje rosbief en verdeel hier vervolgens de pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.
  6. Leg de bovenste helft van de ciabatta er weer op en snijd het broodje rosbief doormidden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty