• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Zwarte Halloween Tulband

Zwarte Halloween Tulband

15 oktober 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is de Halloween week op de site en vandaag heb ik dan ook een overheerlijke zwarte halloween tulband cake voor jullie op het menu gezet. Durf jij hier je tanden in te zetten?

Halloween Tulband cake met chocolade

Volgende week is het mijn verjaardag! En elk jaar bedenk ik weer een nieuwe feestelijke verjaardagstaart. Omdat 31 oktober samenvalt met Halloween is dit dus elk jaar een griezelige maar overheerlijke zoete versnapering! Een een compleet zwarte taart was er eentje die al een paar jaar op mijn verlanglijstje staat! Omdat ik dit donkere kleur het meest associer met donkere chocolade, ontstond zo dit idee voor een triple Halloween tulband cake met chocolade maken. Dat wordt gegarandeerd Death by Chocolate tijdens Halloween! En is het geen plaatje geworden?

recept zwarte halloween tulband cake met chocolade

Nog meer Halloween recepten

Kun jij geen genoegen krijgen van dit griezelige plaatje van de zwarte Halloween tulband cake? Maak dan ook eens een van onze andere Halloween taarten en recepten. Ga bijvoorbeeld voor een spinnenwebtaart met marshmallows. Of een bloederige chocolade cheesecake moet je gasten vast een zeker wat angst in blazen. Maar deze Halloween Millionaire Shortbread is ook een heerlijke traktatie voor jong en oud!

Check hier nog veel meer Halloween recepten om van te smullen!


Print

Recept: Zwarte Halloween Tulband Cake

recept zwarte halloween tulband cake met chocolade
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij Halloween vieren? Zet dan deze zwarte halloween tulband cake op tafel. Gemaakt met lekker veel chocolade in de cake,  een zwarte chocolade drip op de rand en natuurlijk Halloween sprinkels! Dit is een feestelijk en makkelijk cake recept voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn

  • 300 gram roomboter,
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 6 eieren,
  • 4 eetlepels melk,
  • 1 eetlepel zwarte voedingskleurstof, (bijv. deze van PME)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 100 gram gehakte pure chocolade,
  • 250 gram zwarte chocolade melts, (bijv. van Funcakes).
  • handje Halloween decoratie strooisels, (bijv. van Funcakes).

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Spray de binnenkant van de tulband vorm in met bakspray en zet apart om te laten drogen. 
  2. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten en is de basis voor elk cakebeslag.
  3. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Giet vervolgens nog de melk en de zwarte voedingskleurstof erbij en roer goed door.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel. Als laatste voeg je de gehakte chocolade toe en roer even kort maar goed door. Schep het beslag in de tulband bakvorm en bak de chocoladecake gedurende 75 minuten af in de oven. 
  5. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  6.  Laat de cake nog minstens 15 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna uit op een taartrooster. Laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Smelt de zwarte chocolade melts au bain marie (of steeds per 20 seconden in de magnetron). Roer goed door om klontjes te verwijderen en giet daarna over de bovenkant van de zwarte Halloween tulband. Laat ook wat extra in de geultjes rondom vallen voor een mooi ‘drip’ effect. Bestrooi tot slot met de Halloween decoratie strooisels en laat 15 minuten (of langer) uitharden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

De cake kun je gerust 2-3 dagen op het aanrecht bewaren. Dek hem hiervoor wel af met folie of bewaard onder een taartstolp. Hij is daardoor ook eenvoudig voor te bereiden voor je halloween party.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

160 graden (145 hete lucht) bakken 75 minuten. 10 minuten in vorm. volledig op het aanrecht.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, boter, cake, chocolade, eieren, Halloween, kleurstof, suiker, tulband, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise pompoen soep met kokos
Volgend bericht: Leverworst met cranberry en sinaasappel + WIN! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in