Met de zomerse temperaturen is een verkoelende ijskoffie meer dan wenselijk! En ik heb een nieuwe trend voor jullie gespot namelijk de Vietnamese ijskoffie, ofwel cà phê đá. Deze is lekker zoet want deze ijskoffie wordt gemaakt met gecondenseerde melk. Met recht een soort ‘caramel iced latte‘. Heb je even twee minuten?
Wat is Vietnamese IJskoffie?
Dit is een lekker verkoelend zoete ijskoffie recept! Deze Vietnamese ijskoffie maak je met gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of plantaardige melk. Gecondenseerde melk is lekker stroperig en zoet van zichzelf, dus je hoeft geen extra suiker toe te voegen. Daarnaast blijft er vaak ook een mooi wit randje onderaan je glas zichtbaar. Met recht een soort ‘caramel iced latte’ om van te genieten op zomerse dagen. Het recept is heel eenvoudig en super snel klaar!
Wil jij nog meer viral food van TikTok uitproberen? We hebben er maar liefst 10 voor je op een rijtje gezet! Have fun!
Nog meer lekkere ijskoffie recepten
Nu is het recept voor deze Vietnamese ijskoffie super snel en makkelijk te maken. Een sterke espresso ijskoffie met gecondenseerde melk. Hoe komen ze er op?! Het is lekker zoet en haast een toetje op zich. Maar de combinatie van koffie en verkoelende ijsblokjes trekken je echt door een zomerse dag heen. Daarnaast heeft deze koffieliefhebber nog veel meer lekkere ijskoffie recepten op de site staan. Want wist je dat je dit heel snel en eenvoudig kunt maken met een (Nespresso) capsule machine? Ken je al de grote tiktok sensatie Dalgona koffie met een ‘fluff’ van koffie? Waan je lekker in Griekenland met deze Cafe Frappe uit de cocktailshaker. Liefhebbers van hazelnootpasta kunnen hun hart ophalen met een Nutella Latte ook in ijskoffie vorm. Geniet er heerlijk van en houdt het hoofd koel deze zomer!
Recept: Vietnamese IJskoffie maken
Een verkoelende zoete ijskoffie recept! Deze Vietnamese ijskoffie maak je met gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of plantaardige melk. Gecondenseerde melk is lekker stroperig en zoet van zichzelf, dus je hoeft geen extra suiker toe te voegen. Daarnaast blijft er vaak ook een mooi wit randje onderaan je glas zichtbaar. Met recht een soort ‘caramel iced latte’.
- Total Time: 2 minuten
- Yield: 1 kopje 1x
- Category: koffie
- Cuisine: Vietnamese keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 1 –2 eetlepels gecondenseerde melk
- 1 sterke espresso
- ijsklontjes
Instructions
- Schep de gecondenseerde melk in een ‘tumbler’ glas, of laag koffieglas.
- Schenk hier de sterke en hete espresso bovenop, terwijl je roert met een lepeltje. Zo kan de gecondenseerde melk een beetje oplossen in de koffie.
- Top daarna het glas geheel af met ijsblokjes of crushed ice. Roer nog een laatste keer goed door en serveer direct.
Groetjes, Betty
Notes
Variatietip: voor een Vietnamese ICED LATTE met gecondenseerde melk: na stap 2 roer je tevens 100 – 150 ml koude volle melk door de koffie. Voeg daarna de ijsblokjes toe zoals genoemd bij stap 3.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Vietnamese ijskoffie met gecondenseerde melk wilt gaan maken!
Geef een reactie