Print

Recept: Vietnamese IJskoffie maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een verkoelende zoete ijskoffie recept! Deze Vietnamese ijskoffie maak je met gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of plantaardige melk. Gecondenseerde melk is lekker stroperig en zoet van zichzelf, dus je hoeft geen extra suiker toe te voegen. Daarnaast blijft er vaak ook een mooi wit randje onderaan je glas zichtbaar. Met recht een soort ‘caramel iced latte’.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 1 kopje 1x
  • Category: koffie
  • Cuisine: Vietnamese keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 12 eetlepels gecondenseerde melk
  • 1 sterke espresso
  • ijsklontjes

Instructions

  1. Schep de gecondenseerde melk in een ‘tumbler’ glas, of laag koffieglas.
  2. Schenk hier de sterke en hete espresso bovenop, terwijl je roert met een lepeltje. Zo kan de gecondenseerde melk een beetje oplossen in de koffie.
  3. Top daarna het glas geheel af met ijsblokjes of crushed ice. Roer nog een laatste keer goed door en serveer direct.

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voor een Vietnamese ICED LATTE met gecondenseerde melk: na stap 2 roer je tevens 100 – 150 ml koude volle melk door de koffie. Voeg daarna de ijsblokjes toe zoals genoemd bij stap 3.