• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Pissaladière met prei en olijven

Pissaladière met prei en olijven

14 april 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een #MeatlessMonday en deze vegetarische plaattaart is er eentje die je wilt proeven. Deze Pissaladière met prei en olijven is een heerlijk alternatief op de bekende Franse uientaart en uitermate geschikt voor een borrel of als voorgerecht. Je zet het recept echt binnen een paar minuten al in de oven en je blijft er heerlijk van knabbelen. Wie lust er wel een stukje?

Wat is een vegetarische pissaladière?

Laatst deelde ik al het klassieke recept voor de befaamde Franse uientaart maken die Pissaladière wordt genoemd. Het is een verrukkelijke combinatie van zoete gekarameliseerde uien en zoute anjovis! Maar daar kreeg ik meteen de wedervraag op: wat doe je als je geen anjovis lust? Nou dan maak je gewoon deze makkelijke vegetarische Pissaladière met prei en olijven klaar. Die proeft nog steeds alsof die rechtstreeks uit de Provence streek komt. Tip: probeer ook eens deze versie met courgette en feta.

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl
recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor plaattaart maken.

Nu is deze Pissaladière met prei en olijven een heerlijke plaattaart om van te genieten. En van dit kaliber hebben wij er nog een aantal van online staan. Maak bijvoorbeeld ook eens deze plaattaart met asperges, tomaat en ricotta kaas. Misschien vind je deze vierkazen quiche met port ook wel wat om uit te proberen. Of ga voor zelf een dunne en krokante flammkuchen maken met spekreepjes en uien. Ook lekker is deze versie met rode bieten en geitenkaas. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke gerechten om samen te delen en doen het heel goed tijdens een zonnige voorjaarsborrel! Eet smakelijk!


Print

Pissaladière met prei en olijven

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk vegetarisch alternatief voor de franse uientaart, maar dan zonder anjovis! Deze Pissaladière met prei en olijven tappenade zet je in een handomdraai op tafel!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (ca 270 gram)
  • 1 ei, losgeklutst
  • 100 gram olijventappenade zwarte olijf (potje)
  • 1 kleine prei
  • 1 tl. gedroogde tijmblaadjes
  • peper & zout
  • honing, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het bladerdeeg uit en plaats met bakpapier op een bakplaat.
  2. Snijd met een mesje het deeg in, zo’n 1,5 cm van de rand. Kwast deze in met het losgeklopte ei. Deze rand komt tijdens het bakken mooi omhoog.
  3. Smeer het binnenvak dan weer in met de zwarte olijven tappenade. Probeer hierbij dus echt de buitenrand te mijden.
  4. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel goed uit (ivm zand) onder de kraan. Snijd de prei vervolgens in dunne halve ringen. Verspreid deze over het bladerdeeg, maar zorg dat je binnen de rand van het deeg blijft. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de vegetarische pissaladiere met prei en olijven gedurende 30 minuten gaar.
  6. Haal uit de oven en lepel er naar wens een beetje honing overheen voor het ‘zoetje’. Snijd de pissaladiere in stukken en serveer lauwwarm of afgekoeld.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl
recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pissaladière met prei en olijven wilt gaan maken.

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, borrelhapjes, Franse keuken, honing, lunch, olijven, Paas Recepten, prei, tappenade, tijm, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Tosti Recepten uit de pan, grill of oven
Volgend bericht: Bosuitjessoep met bloemkool »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept empenadas met chorizo © bettyskitchen.nl

Empanadas met chorizo en cheddar (Video)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee