• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Tussendoortjes Recepten / Turks Fruit met frambozen en kokos

Turks Fruit met frambozen en kokos

24 juni 2016 Door Betina Oostveen 9 Comments

Wat is de laatste keer geweest dat jij turks fruit hebt gegeten? Je weet wel, die mierzoete, kleine en gesuikerd fruitblokjes. Ik heb ze eigenlijk sinds mijn kinderjaren niet meer gezien. En niet zo raar, want het is nou niet bepaald gezond.

Turks Fruit met frambozen en kokos

Maar toen ik vorige maand een workshop had Bij Robèrt van Beckhoven, gingen wij ook zelf frambozen snoepjes maken.  En die leken verdacht veel op Turks Fruit, maar dan wel 20 keer lekkerder!

Zoete lekkernij tijdens de Ramadan

Deze maand is tevens de ramadan en zo komen er savonds tijdens de Iftar genoeg lekkere happen voorbij bij de vele moslim families. En lekkere zoete versnaperingen horen daar ook bij. En zelf Turks fruit met frambozen en kokos is helemaal niet moeilijk en staat ook nog eens lekker op tafel!  Daarnaast zijn deze fruitsnoepjes lekker lang houdbaar. Dus zet gerust een potjes met Turks Fruit in de voorraadkast en je hebt altijd wat lekker zoets bij de hand voor bij de (munt)thee.

Turks Fruit met frambozen en kokos

Wat is pectine?

Pectine is een natuurlijk verdikkingsmiddel. Het is afkomstig van de celwanden van planten en vruchten en indien samen met suiker verwarmd, vormt het een gel. Je kunt pectine vergelijken met de eigenschappen van gelatine, maar dan is het de plantaardige versie. Zo weet ik dat veel moslims juist gelatine vermijden, omdat dit gemaakt kan zijn van varkensbotten. En dan kun je liever pectine gebruiken voor het zelf maken van snoepgoed, zoals Turks Fruit.  Daarnaast zit pectine bijvoorbeeld ook in geleisuiker, dat weer gebruikt wordt om jam te maken.

Waar koop je pectine en vruchtenzuur? Deze twee ingredienten worden veelal gebruikt in de patisserie. Je zult ze dus ook bij een horeca groothandel of bakwinkel kunnen kopen.

Recept turks fruit met frambozen en kokos:

(snoepgoed – voor 1 tray van 25 x 15 cm)

Ingrediënten:

  • 250 gram frambozen puree *
  • 65 gram pectine,
  • 500 gram suiker,
  • 10 gram vruchtenzuur,
  • geraspte kokos.

* Tip: pureer 300-350 gram frambozen met een vork of staafmixer en druk door een fijne bolzeef om de pitjes er uit te halen. Zorg dat je 250 gram puree over houd.

Extra:

  • Aluminium wegwerp schaal 25 x 15 cm (of gebruik een kleine rechthoekige bakvorm, bekleed met bakpapier.)
  • kleine kookpan,
  • spatel,
  • snoep-, of weckpot.

Bereidingstijd: 25 minuten + afkoelen.

Bereidingswijze:

  1. Stop de frambozenpuree in een kookpan, voeg de pectine toe en breng al roerende aan de kook.
  2. Voeg de suiker in delen toe. Het beste is om het volgende deel toe te voegen als de vorige opgenomen is in de puree. Laat vervolgens het mengsel even een minuut goed doorkoken (pas op spetters!) en haal van het vuur.
  3. Tot slot voeg je het vruchtenzuur toe, roer door en stort het mengsel in de schaal/bakvorm. Laat het turks fruit mengsel goed afkoelen om op te stijven.
  4. Zodra de vruchtengelei afgekoeld is, haal je deze uit de vorm. Snijd de lap in repen en vervolgens blokjes van 2 x 2 cm.
  5. Wentel het turks fruit door de geraspte kokos en bewaar in een snoep-, of weckpot. Na verloop van tijd wordt de kokos ook wat brozer en vormt een natuurlijke ‘suikerlaag’ aan de buitenzijde.

Snoep smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

Turks Fruit met frambozen en kokos

(Bron Recept: Robèrt van Beckhoven)

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: frambozen, kokos, pectine, Ramadan, Robert van Beckhoven, snoep, Turks Fruit

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Hudson Bar & Kitchen in Zoetermeer
Next Post: Donut Cupcakes met vanille crème »

Reader Interactions

Comments

  1. Juliette

    24 juni 2016 at 10:34 am

    Hallo Betina, dat ziet er heel aantrekkelijk uit. Ik ben gek op fruitsnoepjes, maar moet erg oppassen met suiker. Zou dit ook gemaakt kunnen worden met een ander zoetmiddel, bijvoorbeeld honing of heeft dat niet dezelfde werking met de pectine als suiker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juni 2016 at 9:02 am

      Hi Juliette,
      een dergelijke bereiding of recept met honing heb ik helaas niet. Maar google er gerust op los en wie weet vind je het bij een andere site.

      Beantwoorden
  2. Souma

    24 juni 2016 at 6:35 pm

    Heel erg bedankt voor je recept. Ik zal deze zeker opslaan en uitproberen! Het ziet er heerlijk uit. Ik ben ook super blij dat je pectine hebt gebruikt. Ik wist niet eens dat het bestond, ben zelf Islamitisch en vermijd alleen varkensgelatine. Maar bedankt voor de informatie!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juni 2016 at 8:52 am

      Graag gedaan Souma en geniet nu maar van je nieuwe óntdekking’

      Beantwoorden
  3. Sandra

    24 juni 2016 at 8:36 pm

    Superleuk om dit eens een keer zelf te maken, lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juni 2016 at 8:51 am

      Het is zo lekker! Mijn man hield niet op met eten. Vond het erg lekkere snoepjes 😉

      Beantwoorden
  4. Bianca

    25 juni 2016 at 10:27 am

    Wij gebruiken geregeld agar agar als geleimiddel, dat moet hier dus ook kunnen! Top, nu op zoek naar vruchtenzuur…. Vooralsnog niet kunnen vinden, dus op fruitzuur gezocht en kwam toen op allerlei peelings. hahahahaha, we zoeken dus verder!

    Beantwoorden
  5. Jozefien

    10 maart 2019 at 12:52 pm

    Hallo Bettina,
    Gebruik je voor dit recept pectine in poedervorm? En kan je ook geleisuiker gebruiken, want in principe zit daar al pectine in?
    Dank voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 maart 2019 at 1:46 pm

      Inderdaad pectine in poedervorm.
      Gelei suiker bevat slechts 5% pectine en dan moet je dus alsnog extra pectine poeder toevoegen aan dit recept.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Sinterklaas

Sinterklaas Recepten

Ga naar Sinterklaas recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • Pasta met zalm en Boursin (video)
  • mini worstenbroodjes met knakworst en bladerdeeg of croissantdeeg © bettyskitchen Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)
  • speculaastaart met abrikozen voor sinterklaas viering © bettyskitchen Speculaastaart met abrikozen (video)
  • recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool Flammkuchen met pompoen en boerenkool

#Herfst

pompoen recepten

Ga naar 20x Pompoen Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Instagram post 17846581429770362 ✨OPKIKKER SOEP SOTO AJAM✨
Ja helaas, ook deze dame heeft het de afgelopen maand moeten ontgelden met ziek worden en krachten opbouwen. Gelukkig helpt mijn grote favoriet Soto Ajam soep mij er altijd weer bovenop en is ideaal om je lichaam weer van lekkere en goede voedingstoffen te voorzien. Een aanrader dus! Waar knap jij altijd zo lekker van op als je ziek bent (geweest)?
Checklist het recept via link in bio of diepe in stories!
#soupdujour #sotoajam #kippensoep #beterschap #soep
==> https://bettyskitchen.nl/soto-ajam-soep-rijst/
Instagram post 17862328663594166 ✨DECEMBER✨ De feestmaand is officieel begonnen! Want dit is ook mijn laatste volle maand werken voor mijn verlof in januari ingaat! Inmiddels gelukkig al aan de betere hand en deze ochtend er lekker op uit met het gezin voor pancakes bij @annapancakesutrecht . Dochterlief kan hier lekker spelen in de kinderhoek en genieten van prinsessen pannenkoekjes terwijl papa en mama even bijkomen met een stapel ‘morning shizzle’ pancakes met eieren, bacon en avocado 😍 die roze cappuccino is een ‘beetroot latte’ die hier ook op de kaart staat. Maak er een fijne zondag van en op naar een mooie feestelijke decembermaand!
Voor nog meer brunchtips in mijn stadskern ga naar: https://bettyskitchen.nl/15x-ontbijten-in-utrecht/ 
#utrecht #brunch #annapancakes #pancakes #ontbijt #familytime
Instagram post 17882224366461847 ✨TROTSE MAMA VAN EEN MINI ME✨
Afgelopen week heeft deze mama nog steeds op bed gelegen ivm keelontsteking (nu al 6 weken) en staan alle werkzaamheden op een laag pitje. Het is even niet anders. Maar toen ik gisteren onze vakantiefoto's van Duitsland aan het doorkijken was kwam ik deze foto tegen en barste bijna in tranen uit. Daar zullen de hormonen vast een hand in hebben gehad, maar wat is deze mama toch ontzettend trots op deze foodie in de dop! Een kleine lekkerbek op de meeste dagen. En zo grappig: ze kon niet wachten om na het eten terug naar de speeltuin te gaan, maar papa en mama moesten nog afrekenen. Waarop dochterlief dan maar zelf naar de serveerster riep: Hallo mag ik betalen! Gelukkig begreep de Duitse dame haar perfect en kwam de rekening er heel snel aan. Hahaha
Er zitten soms zware dagen tussen in deze twee is nee fase, zeker als je je al weken niet goed voelt, maar he je krijgt er zoveel voor terug 😉
.
.
#minidrost #minime #2yearold #peuter #foodie #foodieindedop #donuts #IJS #mms
Instagram post 17863898590571563 ✨OP RANTSOEN ✨
Nee lieve mensen, ik ben niet op dieet! Maar het is tijd om even stil te staan bij het volgende:
Dag in, dag uit zetten onze Nederlandse militairen zich in voor de veiligheid en vrede in ons land en daarbuiten. Als je op pad bent is er geen ruimte voor een 5 gangen maaltijd of slowcook maaltijden. Dus ik ben door Defensie uitgedaagd om een fijne maaltijd op tafel te zetten met enkel producten uit het basis rantsoenpakket! Hoe dat uitgepakt heeft zie je in de video, want mijn collega Jadis had geen idee wat haar te wachten stond! (swipe naar rechts voor de proefvideo) Wat zou jij doen op rantsoen?  #challengeaccepted #defensie #oprantsoen #lunchtime #ad @werkenbijdefensie @thelemonkitchennl
Load More... Follow on Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee