Dit is toch wel het meest gemaakte borrelhapje bij ons thuis. Deze snelle en simpele nacho’s uit de oven maak je namelijk met slechts een paar ingrediënten en hoeven slechts 10 minuten ‘gegrild’ te worden!
Snelle nacho’s uit de Tex Mex keuken
Het is inmiddels ruim 20 jaar geleden dat ik voor het eerst op vakantie was in Florida (USA) en kennis maakte met de Tex Mex keuken. Sindsdien is de Tex Mex keuken een van mijn persoonlijke favorieten geworden en maak ik geregeld gerechten zoals nacho’s, taco’s en burrito’s. Met name de producten van het merk ‘Santa Maria‘ liggen bij ons steevast in de voorraadkast. Daarmee kan ik zelf bij onverwacht bezoek in een handomdraai wat lekkers op tafel zetten, zoals deze snelle en simpele nacho’s. Eenvoudig te bereiden in de oven of zelfs op de barbecue! Er komt namelijk geen te koken aan te pas, maar voor de meest lekkere nacho’s moet je natuurlijk wel even een flinke portie kaas grillen.
Nog meer Nacho’s en andere Tex Mex recepten
Inmiddels hebben wij heel wat nachos recepten door de jaren heen op deze site geplaast. TIP: Check hier 7x nachos recepten op een rijtje! Maar naast nog meer nacho’s vind je hier ook andere Tex Mex recepten terug. Van het organiseren van je Tex Mex party, tot een uitgebreide lijst met Tex Mex recepten! Dat wordt lekker genieten van nacho’s en meer! Buen Provecho!
Recept: Snelle en simpele Nacho’s maken
Dit is toch wel het meest gemaakte borrelhapje bij ons thuis. Deze snelle en simpele nacho’s uit de oven maak je namelijk met slechts een paar ingrediënten en hoeven slechts 10 minuten ‘gegrild’ te worden!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: borrel
- Cuisine: Tex Mex keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 200 gr nacho chips,
- 1 potje (Santa Maria) Chunky Wrap salsa mild (potje 230 gr),
- 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen,
- 150 gr (cheddar) kaas, geraspt,
- naar smaak: jalapeno peper (uit pot), in ringen gesneden,
- 1 stengel bosui, in dunne ringen gesneden,
- verse koriander of peterselie
Voor erbij:
- kommetje guacamole of zure room
Instructions
- Verwarm de oven (of barbecue) voor op 200 graden (180 hetelucht).
- Verdeel de helft van de nachochips over een ovenschaal, bakplaat of (aluminium) BBQ schaaltje. Lepel hier de helft van de salsa saus overheen en verdeel hier de helft van de uienringen overheen. Bestrooi vervolgens met de helft van de kaas.
- Maak hier vervolgens een tweede laag bovenop van achtereenvolgens nacho’s, salsa, uien en kaas.
- Top de nachoschotel ten slotte af met, naar smaak, wat jalapeno pepers. Wil je het niet te pittig maken dan laat je deze stap achterwege.
- Zet deze snel en simpele nacho’s in de oven of op de barbecue (indirecte hitte) en grill gedurende 10 minuten of tot alle kaas gesmolten is. Serveer direct!
Eet smakelijk!
EN ZO DOE JE HET
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze snel leen simpele taco’s wilt gaan maken!
Geef een reactie