• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ei Muffins met Spek

Ei Muffins met Spek

8 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Binnenkort is het weer moederdag en dan wordt het tijd om iets heel lekkers en speciaal op tafel te zetten. Ik volgde onlangs met mijn moeder een Moederdag workshop & brunch en maakte deze Ei Muffins met spek uit de oven.

ei muffins met spek

En dit gerecht is zo simpel te maken! De bacon kun je overigens ook gerust achterwege laten, indien je geen varkensvlees eet. En dan zijn ze nog steeds verrukkelijk hoor!

Moederdag ontbijt met ei muffins

Mama verdient eigenlijk elke dag wel iets liefs. Maar speciaal voor Moederdag mag je natuurlijk heerlijk uitpakken. En deze ei muffins met spek, uit de oven, zijn dan een echte aanrader! Serveer ze lekker warm, met een kopje thee/koffie. Misschien zelfs nog wat zelfgemaakte appel muffins erbij en mams voelt zich ongetwijfeld de meest gelukkige vrouw op aarde.

Dus stroop deze Moederdag de mouwen maar op en ga aan de slag met deze heerlijke ei muffins. Je moeder zal je er dankbaar voor zijn! En papa ook hoor 🙂  Het recept staat overigens ook in het kookboek “ Wat eten we vandaag?“  van Susan Aretz (Smulpaapje.nl). En die staat vol met nog meer lekkere recepten voor Moederdag en meer!

Print

Recept: Ei muffins met spek (uit de oven)

ei muffins met spek uit de oven
Print Recipe
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 6 dikke, lange plakken bacon,
  • 6 sneetjes brood,
  • 6 eieren,
  • verse bieslook, fijngesneden,
  • zout & peper.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • rooster,
  • bakpapier,
  • muffinvorm, ingevet met boter of olie.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rangschik de bacon op de bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de oven. Ze moeten nog kunnen buigen, dus zorg dat ze niet te knapperig worden.
  2. Steek ondertussen met een mes/groot glas/ramequins rondjes uit het brood en bekleed hiermee de bodem van 6 muffinvormpjes. De rondjes dienen zodanig groot genoeg te zijn om de bodem + opstaand randje van de vormen. Druk het brood zachtjes aan in het bakblik, met je vingers.
  3. Haal ondertussen de plaat met bacon uit de oven en zet apart om af te koelen. Plaats de muffinvorm op een rooster in de oven en bak de broodbodem gedurende 5 minuten in de oven.ei muffins met spek
  4. Haal het muffinblik weer uit de oven. Vouw de bacon, als een opstaand randje) bovenop het brood. De bodem met brood blijft zichtbaar en deze vul je nu met 1 ei. Het handigste is om het ei eerst in een klein kommetje te breken en vervolgens in de opening te gieten. Zo kun je eventuele stukjes schil nog uit het kommetje vissen. Breng het ei vervolgens op smaak met peper en weinig zout ( de bacon is al vrij zout) en garneer met bieslook.
  5. Zet de muffinvorm nu voorzichtig terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175 gran (160 hete lucht). Zodra het eiwit gestold en wit ziet, dan zijn de Ei muffins met spek klaar. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Serveer deze ei muffins direct.

Eet smakelijk en alvast een fijne Moederdag toegewenst!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

 

ei muffins met spek

v.l.n.r. Mijn mams, Mara (Damespraatjes.nl) en ik!

ei muffins met spek

(alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf: Bastiaan van Musscher)

Category: Ontbijt Recepten Tags: Bacon, bieslook, brood, eieren, Moederdag, oven, Susan Aretz

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Moederdag Brunch Workshop + WINACTIE ‘Wat eten we vandaag’ Kookboek Susan Aretz
Volgend bericht: Snelle en simpele Nacho’s maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in